yıllar geçtikçe özlem ve özlenenlerin artması

orta yaş sendromunun başlıca sebebi. her geçen yılın sebep olduğu geride kalan özlenenlere uzaklaşımlar. her geçen yılda özlenecek olay ve kişilerin artması. bu birikimlerin insan psikolojisini nasıl etkilediğini de gözlemlememek mümkün değil. anı yaşayıp tadını çıkarmak en mantıklısı.
yaşanmışlıkların, yaş ile doğru orantılı bir şekilde artması durumudur. bu gibi durumlarda özlem ve özlenenlerin bedenimizi o anlık işgal etmesine izin vermeli, belki birkaç damla göz yaşı akıtmalıyız. kesinlikle üzülmemeliyiz, bilakis özlem duyulacak olaylar yaşadığımız, özlenecek insanlarla tanıştığımız için sevinmeliyiz. *
yıllanmaktır. kimi şarap gibi yıllanır; hayatındakilere kadife bir tat bırakır, kimi yerinde sayarak küflenir; çevresinde kimsesi kalmaz.
yanındakilere odaklanıp, güzellikleri onlarla yaşamaya çalışarak atlatılabilecek durum.
yavaş yavaş andropozun yaklaştığının göstergesidir.
kaybetiklerinin yerine kimsenin gelmediğini daha doğrusunu gelemediğini anladığında kalbinin sıkışması ve burnunun sızlamasıyla dökülen gözyaşları sonunda kabullendiğin durumdur.
her hususta özlemek fiilinin zorluğunun göstergesidir.
sevdiklerinin ya artık yaşamadıklarını ya da uzaklarda olduğunu farkettiğin anlar, hep birlikte gülümsediğiniz bir fotoğraf karesine bakıp zamanın ne kadar acımasız olduğunu hatırlatır.