2020 tokyo olimpiyatları

olimpiyatların yapılacağı yer anlamında ipi göğüsleyen şehir. olimpiyatlar tokyo'da yapılacak.

ilk turda madrid'le aşit oy alan türkiye sonraki elemede madrid'i geçmeyi başardı ancak tokyo'yu geçemedi. sırf olimpiyatlar için tokyo'yu yeni baştan inşa eden japon hükümeti; bütçenin neredeyse yarısından fazlasını bu işe ayırmıştı. tokyo'nun kazanmasına ilk başlarda şaşıran türk hükümeti cephesi; kendilerinin hak ettiği konusunda ısrarlı. olimpiyat donanımı olarak istanbul; japonya'nın onda birinden daha az bu arada.
2. ne bekleniyordu ki adamlar bizim altyapımıza üst yapımıza bundan 20 yıl önce sahiplerdi ki bunlara ek milyon dolarlık projeler yaptılar.ekonomi desen japonya ile türkiyeyi kıyaslıyoruz biraz gerçekçi olmalıyız lütfen.işin bu yanlarını geçelim japonlarda gerçekten spor denen bir şey var.her olimpiyatta birçok altın madalya alıyorlar spora gerçekten değer veriyorlar ve sporu spor kökenli insanlar yönetiyor.türkiye ise bu durum gülünç dopingli sporcular avukat ve mühendis spor bakanları yöneticiler spor anlayışı futbolu aşamayan bi zihniyet...
ilk oylamada tokyo 42, istanbul 26, madrid 26 oy almış. sonrasında final oylamasında tokyo 60, istanbul 36 oy almış. hedef 2024.

(bkz: istanbul 2020)

http://www.agos.com.tr/tr/yazi/5614/2020...
adamların presentationu bile ne kadar yaratıcı başkanlarını mario falan yapıp göndermeleri. allah aşkına bizde olsa ne olacaktı mehter takımı ve istanbulun fethi mi* mersin 2013 akdeniz olimpiyatları nın bütününde gönüllü olarak çalışmış ve bütün etkinliklere katılmış biri olarak böyle bir şeyin altından kalkar mıydık kalkardık evet ama trilyonlarca parayı havaya savurarak sonradan asla kullanılmayan jimnastik ve tenis kompleksleri yaparak hepsini çürümeye terk ederek yapardık bu işi. ne yazık ki türk halkı sporla ilgilenmiyor sporcu yetiştiremiyor. bu bir gerçek.
görsellik açısından japonlardan harika şeyler izleyeceğimize eminim. 2020 de nerede ne yapıyor olurum bilmem ama orada olup izlemek isterim. haa bu arada hala sakladığım istanbul 2020 candidate city rozetim var*)
dünya'daki covid-19 salgını nedeniyle 23 temmuz - 8 ağustos 2021 tarihine ertelenmiştir.
tokyo olimpiyatları, koronavirüs salgınında etkili bir aşı geliştirilse bile 2021 yılında devam edemeyecek.