allahın her yıl kurban istemesi

islam inancına göre allah zaman ve mekandan münezzehtir.

her şeyi var eden, nesnel sistemden, varlığın kendisinden ayrı bir olgunun pek tabi yaptıkları, istedikleri ile sorgulanması mümkün görünmemektir.

hani budizm filan olsa karşılaştırmalı olarak bir şeyler çıkararız diyeceğim lakin orta öyle bir durum yok. durum böyle. no sorgu sual, görürsün ebenin örekesini in ahiret filan.
müslümanlar bu saçmalığı da başka yerden araklamışlar tabi ki.
kurban saçmalığı çook eski bir gelenek. teee m.ö. 4500 yıllarında sümerlerin yaptığı bişe.
zaten bu özentiler sünneti bile kur'an da olmamasına rağmen ibranilerden araklamışlar. o bile erkek organının bir kısmını tanrıya kurban etmek gibi bir saçmalıktan doğuyor antik mısırda.
 spoiler!
ak lgbtliler bu başlıktan rahatsız
yılda bir kere kurban kesip fakirlerle etini paylaşma olayı güzel gibi gelse de hepimiz biliyoruz ki neredeyse dini bütün herkesin evinde bulunan derin dondurucuların en
büyük görevi kurban etini istiflemektir.
inançlı değilim ama dinlere saygım var tabi karışılıklı olduğu müddetçe bu arada kurban kesmeleri tanrının ne kadar gözü doymaz bir vahşi olduğu açık ve net olarak görüyoruz ayrıca yazık be kesmeyin şu koyunları kuzuları aileme söylemekten dilimde tüy bitti. özgünüm koyunlar sahibinizin efendisi sadist ruhlu.
fikirlere, inançlara saygı diyen insanların gelip burada enteresan savunmalarının olduğu başlık.
herkesin inancı kendine, bazen iki yüzlü davranıyoruz bence. ben keserim. ama kimse kesmiyor diye yargılamam. sonuçta dinim islam. seni ateist diye yargılamıyorsam ya da hristiyan diye yagrılamıyorsam sende beni yargılama.
islam'ın kendisi lgbt bireylerini yargılıyor zaten.
insanlık tarihi avcı-toplayıcı olarak başladığı için zaten hayvan öldürmek yaşamın devamlılığı için gerekli. bu nedenle dini mitlerinde ve ilkel ritüellerinde kurban kesmek, kan akıtmak vardır. kimi zaman hayvanlari kimi zaman köle insanlar (bkz: antik yunan) bu ritüellerde kullanılmıştır.

semavi dinlerin kökenlerinde sümerler gibi keşfettiğimiz uygarlıkların ritüellerinden bile izler taşınmakta. o nedenle belli periyotlarla semavi olsun yada olmasın bir çok inanışta da bu kurban/adak olgusunu görmekteyiz. bu durum sadece islam'a özgü değil.