direnayol

twitterda tt olan hashtag. bugün nasıl bir gün olacak meraktayım. lgbt onur yürüyüşü eşi benzeri olmayan bir yürüyüş olacak gibi görünüyor.
inanılmaz destek mesajları aldığımız hashtag.bugün daha güçlüyüz
gezi parkı ruhunun müthiş etkisiyle birçok heteroseksüel tarafından da sahip çıkılmış hashtag. ay resmen devrim!
"direnayol" da ne demek? neden ayol? diye sorgulamalarımın içinde tuhaf bulduğum "kendini ifade biçimi"dir.
öncelikle bu hashtag hiç olmadı. (oku vatandaş oku, hemen celallenme)

nedeni ise ötekileştirmeden yakınan bir kesimin, ötekileştirmenin ağa babası olan 'ayol' kelimesiyle bizzat kendini ötekileştirmesiydi.

sınıflandırma, öteleme vb. tüm ayrıma karşıysak bunu da bir düşünmeliydik ya da en azından daha kapsayıcı bir hashtag bulmalıydık.

diren'in ise artık her ota boka kullanılmasına ise hiç girmiyorum bile.
pek hoş bir #'dir. annelerimizin günlerinde kısır yerken eltilerini görümcelerini çekiştirirken "ayol ben onun olduğu yerde şöyleyken böyleyken" cümleleri hangimize yabancı?

gel gör ki bu canım nidayı bizlerle alay geçmek, dalga etmek, taşak söylemek için kullanır pek çok insan. misal hepimizin de yakinen bildiği için gay taklitlerinin olmazsa olmazlarından biri dillerden düşmeyen ayol nidasıdır.

işbu heşteg "ayy, canım çok da sikimdeydi. tüh bak görüyon mu?" demenin kısacasıdır. "ben ayol demiyorum, ama derim de, sana ne be? manyak!" demenin lubuncasıdır. mal canın yongasıdır????? bu biraz aklıma geldi de, yazmadan edemedim.

her neyse, diren ayol çok komik bir slogandır. çünkü ayol diye gay taklidi yapanların, aklınca gaylerce alay edenlerin şakaları değil ama durumları çok komiktir. bu slogan da onlara kapaktır.
homofobik insanlar kadar ayol dememişimdir. ayol dememişimdir hatta. bunun sebebi lubun arkadaş ortamında bulunmayışım olabilir aslında. sanırım bu noktada yanlış olan da benim, oh god.

#direnayol'u sevdiğim gerçeğini değiştirmez ama. bi de "yasak ne ayol?" var. o da müthişti.
hey gidi hey!
ne günlerdi bre more!
şaka mıydı, yoksa toplu görülen bir rüya mıydı?
yaşandı ve anti-demokratik toplumun anti-demokratik hükümetinin hiçbir biçimde siklemediği bedellerle sona erdi...
zaten, toplum normal ve sağlıklı olsaydı, bir hükümet bu derece haddini aşıp milletin patlamasına yol açmazdı.
hükümet, normal ve insani bir felsefeye sahip olsaydı, halkın taleplerini dikkate alıp kendine çoktaaan çeki-düzen verirdi...
2013’ün haziran ayında istanbul’da gezi parkı ve takip eden onur haftası’nın ortasında yaşananları, 2013 onur yürüyüşünü, gezi parkı’nda ve değişen politik havada lgbt bireylerin rolünü ve gezi’nin onlar üzerindeki etkisini anlatan bir belgesel. #direnayol isimli rüzgar buşki'nin yönetmenliğini yaptığı belgesel bu yıl if uluslararası bağımsız filmler festivalinde 23 şubat 2016 tarihinde ve saat 19:00'da beyoğlu fitaş salon 4 de gösterilecek. fırsatı olanlar kaçırmasınlar derim.

http://www.ifistanbul.com/film/direnayol/5747/