e-kitap

en başlarda okumak tuhaf gelse de zamanla daha çok keyif aldığım kitap türüdür. üstelik internette bedava kitap indirebileceğim yüzlerce adres var.
"karanlıkta akıllı telefonla e kitap okumak istiyorum" diye diretirseniz ışıklar kapalıyken gizli gizli bilgisayarda porno izleyen ergenler gibi gözlerinizin kamaşması mümkündür
en işe yarayan yönlerinden biri e kitap olarak tüm camera ve fotoğraf makinalarının kullanma klavuzlarının mevcut olmasıdır
pdf indirilir e kitap olarak kaydedilir kitapçık taşımaya gerek kalmaz
küçücük telefon ekranlarında okumak yerine, tek şarjla haftalarca dayanan bir kindle ile okunması elzem olan geleceğin kitap versiyonu. sayfa kokusu fetişi olanlar için uzak durulması gerekenler listesinde.
arkadaş sayfa kokusu olmaması ayrı dert, sahaftan alındıysa sayfa aralarında gezen küçük böceklerin olmaması ayrı dert,ayraç fetişim var ona bişi demicem.e kitap neymiş yav hadi hepsini geç evde kitaptan güzel dekormu olur ki
kitabını koklamak, sayfalarını çevirmek, onu geçtim kendi kitaplığını, kütüphaneni kurmak varken...
kitabın tenine dokunmak,kendine has kokusunu hissetmek,kitap koynunuzda uyuyup kalmak...bunları @kitap ile yapabilir miyim?hayır.
kitabı içeriği, bilgisi, kendisine katacağı şeyler için değil de kokusu, estetiği, boku püsürü için alanların anlamayacağı şeydir. e kitabın ağırsızlığı, küçük bir alana sığdırdığı inanılmaz bilgi deposu kimsenin umurunda değil anlaşılan.

önemli olan evdeki kütüphane ile gelen geçene hava atmak, fabrika makinesi kokusuyla orgazm olmak.
kitabın içeriği kadar sayfa kokusunu, estetiğini, bokunu püsürünü sevmek bir hata ya da suç olmadığından kimilerinin alışmayı reddedeceği ya da gönlünü razı edemeyeceği kitaplardır.
kitap kokusu.. dokunma fetişizmini bi yere bırakırsa en mantıklı olandır. çünkü ülkemizde her şeyin vergisi almış başını gidiyor. 50 liraya 2-3 güzel kitap alabilirsiniz. hadi ikinci el alayım dedin 10 tane anca. ama internette ücretsiz bir sürü dilde kitap var. hem çevreci bi yaklaşım.
karantina sürecinde kullanılabilecek vakit geçirme yöntemlerinden biri.

telefon ve tabletlere kurulabilecek epubreader uygulaması ile satın aldığınız / indirdiğiniz kitapları pdf formatında olmasalar dahi okuyabilirsiniz.
taşınabilirlik ve ekonomik açıdan her türlü basılı kitaplardan daha avantajlı olan kitap türüdür. okuma modunu destekleyen cihazlarla ya da uygulamalarla da renklerin sıcaklığı ayarlanıp dış ortam ne kadar karanlık olsa da rahat bir şekilde okunulabilir.
kitap indirmek için platform arayanlar hattusa'yı kullanabilirler. karantina sebebiyle aylık ücretsiz kredi sayısı da 30'a kadar çıkarıldı.
https://hattusa.org/

fakat telegram hesabınız varsa orada tamamı ücretsiz daha büyük arşivler mevcut. link isteyenler özelden mesaj atabilirler.
elektronik kitap ben sadece wattpat'dan bazı kısa hikayeleri okumak için kullanıyorum. iyi bence ama 300-400 sayfalık kitabı da telefondan okuyamazsınız ki valla kör olursunuz.
kitap sayısı arttıkça yöneldiğim ekitaplar zamanla vazgeçilmezim oldu. önce ekitap olarak okuyup sonrasında ; işte bu kitap kitaplığımda kesinlikle olmalı! dediklerimi alır oldum. böylece her önüme gelen kitabı almamış daha seçici davranmış oluyorum.
bu arada büyük bir e kitap arşivine sahibim, yardımcı olabilirim.
dipnot:
sesli dinleme özelliği sayesinde her yerde zamandan tasarruf yapmakta mümkün. zamana değer veren insanlar ekitaplara yönelmeli.
kullanılabilirlik açısından çok avantajlı ama odaklanma sorunu açısından da bir o kadar dezavantajlı aygıttır.