erdal eren

bugünlerde, halka hesap vermemek için o hastane senin bu hastane benim, fellik felik kaçarak, rapor üstüne rapor alarak adaletten sıyırmaya çalışan 12 eylül cuntacılarının; yine sahte heyet raporlarıyla yaşını 18 e yükselterek astırdıkları 17 yaşındaki devrimci.
ankara'nın yukarıayrancı semtinde bir korsan gösteriye katılan on yedi yaşındaki bu genç, arbede esnasında inzibat eri zekeriya öge'yi silahla kalbinden vurmuştur. mahkemece de yaşı büyütülerek idam edilmiştir. ne şehittir ne kahraman. suçsuz da değildir ama hiç bir vicdan yaşı büyütülerek o yaşta canından edilmesine göz yummamalıydı. zekeriya öge kadar o da ölmeyi haketmemistir. ikisine de yazık olmuştur. umarız hakedenler bir an önce hakettikleri yerlerde olurlar.
bir ülkenin adaletsizlikte, demokrasisizlikte ne kadar çıtayı yükseltebileceğini gösteren bir örnek, idamı bu ülkenin tarihine bir kara leke olarak geçen sembol çocuk... son bakış ona yazılmıştır....
cumhuriyete dair tüm kazanımların yalan olduğunu, allahın bir temsilcisi olarak padişahın veya ona eşdeğer ceberrut bir devletin, istediği zaman canımızı alabileceğini mahkeme kararıyla tescil ettiren resmi vahşetin kurbanı olmuş çocuk.
maalesef ne ilktir ne de son...
ardından niceleri ve berkinler gelecektir daha...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Erdal_Eren
bugün asılmasının yıl dönümü olan çocuk.ruhun şad mekanın cennet olsun.unutulmadın unutulmayacaksın.senden sonra zalimler çocuk öldürmeye devam ediyor.hesabın daha sorulmadı ama bu sorulmayacak anlamına da gelmiyor.

büyü:

anısına bestelenen şarkılar;

sezen aksu, son bakış
ahmet kaya, yaşamadın sen
duman, kolay değildir
teoman, iki çocuk (teoman, erdal eren'in akrabası olduğunu cnn türk'te ahmet hakan'a açıklamıştır.)
teoman, on yedi
mor ve ötesi, darbe
grup yorum, selda bağcan, edip akbayram, büyü (gülten akın'ın şiirinden bestelenmiştir.)
gına, kırmızı halı
saian sakulta salkım, suç
ali ekber eren, ankara adı kara
ali asker, şu metrisin önü
ümmü şen, nenni
onu en çok simgeleyen bu fotoğraf gazeteci savaş ay tarafından çekilmiş, aysel gürel bu fotoğrafa bakarak son bakış şarkısını yazmıştır. bestelemek için zülfü livaneli ile onno tunç arasında gidip gelen sezen aksu o dönem arası açık olan onno'da karar kılmıştır.