euro 2016

galiba yarışmaya hak kazandık. yaşasın. *
konya seyircisi, ankara katliamında öldürülen canlar anısına maç başlamadan önce yapılan saygı duruşunu, ıslık ve tekbirle engellemiştir. sıçayım öyle seyirciye hediye edilen galibiyete!

(bkz: 10 ekim 2015 ankara barış mitinginde patlama)
10 haziran - 10 temmuz 2016 tarihleri arasında fransa'da gerçekleşecek olan avrupa futbol şampiyonası.
fransa romanya maçı ile açılışı yapılmıştır. türkiye ilk maçında 12 haziran pazar günü saat 16:00 da hırvatlarla karşı karşıya gelecek ve maç trt1 ekranlarından izlenebilecek.
her büyük şampiyona gibi insanı heyecanlandıran organizasyon. fanatik bir futbol izleyicisi olmasına rağmen 3 senedir milli maçları izlemeyen bendeniz de bile çoktan bitmiş milliyetçi duyguların 90 dakikalığına depreşmesini sağlayandır. hem de arda turan'a rağmen. umarım euro 2000-2008 gibi son derece keyifli, çekişmeli, bol gollü bir turnuva olur.
türkiye için şuna dönmüştür:
türkiye için grup aşamasında sonlanmış turnuva. italya, irlanda'ya karşı 5 dakika daha dayanıp gol yemeseydi şimdi son 16'da rakibimiz galler olacaktı.
biz bitti demeden bitti galiba. ilk iki maçta varlık gösteremeyip son maçta kazanıp sonrasında diğer rakiplerin skorlarını beklemek. başarı bu değil. hırvatistan ile berabere kalabilseydik bu tür hesaplara hiç gerek olmayacaktı. hak etmeden aldıkları primlere, paralara üzülüyor insan.
çeyrek finalistler belli oldu.

polonya, portekiz, galler, belçika, almanya, italya, fransa, izlanda.

belçika, almanya, fransa ve portekiz benim yarı finalist tahminlerim.
izlanda futbolunun sükse yaptığı organizasyon. son 16'da ingiltere'yi eleyip son 8'e kalarak ev sahibi fransa'nın rakibi oldu. 23 kişilik kadrolarının değeri ise 37.5 milyon euro civarında. bizim kadromuzdaki sadece milli zırlayanın değerine tekabül.
portekiz, galler, almanya yarı finalist ve fransa da izlanda karşısında 3-0 önde olduğundan yarı finalist oldu diyebiliriz. portekiz galleri, almanya da fransa'yı yenerse final portekiz almanya olur gibi. gerçi fıransa'da kendi evinde iyi gidiyor.
galler oyuncularının harika olduğu şampiyona. benim evleneceğim erkek galler'den olmalıymış galiba.
final karşılaşması, fransa ile portekiz arasında oynanacaktır.

(bkz: 10 temmuz 2016 fransa portekiz maçı)
ronaldo'suz portekiz fransa'yı 1-0 yenerek avrupa şampiyonu oldu.