kuşak çatışması

gay life manasında bir kuşak çatışması yaşanabilmesi için önce eşcinsellerin kendi iç dinamikleri dogrultusunda kuşaklar yaratabilmesi gerekli ilk olarak. şahsi kanatim 90 lı yıllardan itibaren baktığımızda rahatlıkla görülebilecek sadece 2 kuşak var bana göre ; şöyle ki :
birinci takım : okuyan,yazan, argüman üreten , gerektiğinde kolaylıkla organize olabilen küçük ama samimi ; işinden gücünden fedakarlık edip , mevzuyu yasal mecralara taşımaktan çekinmeyen , gözükara ekipler.
ikinci takım : sayısı sonsuz goygoycu , eller havayacı ;"hadi biraz da neşelenelimmmmm" kadroları.

bana göre şu güne kadar kendi içinde sadece iki kuşak üretebilmiş olan eşcinsel hayat içinde bu koşullar altında bir kuşak çatışması gelişmesi mümkün değildir. bunun öncelikli koşulu ; sistemleri belirlenmiş stabil bir olgunun varlığından geçer ki bizim cografyamızda görülen şartlarda bu olgunun oluşması yüzyıllar gerektirir.( bana göre )
doğru bilgi birikiminin- tecrübe- yanlış zamanlara uyarlanma çabasının ürünü bir çatışma türüdür.
aile içinde krizlere sebeb olabilen mevzu. bir üst kuşağınız sizi bildiği biçimde şekillendirmek isterken siz zamane genci olarak kararlarınızı kendiniz verip kendiniz uygulamak istersiniz. sonuç olarak çatışır durursunuz, genelde ergenlik dönemlerinde görülür. sonraları kabullenilmiş bir birey olarak, istediğinizi genelde yaparsınız.
1. evebeyn- genç birey
2. annanne dede- genç birey
şeklindeki formları mevcut olmasına karşın, ikinci seçenek üzerinde çok dikkatli olunmalıdır çünkü yaşlılar çok alıngandır.
çok beğendiğim bir isim tamlaması ve terim. *
dünyadaki insan uygarlığının doğal kaynaklarından biridir bu çatışma...
olmasaydı, hala mağaralardaki dedelerimizin yöntemleriyle yaşıyor olurduk çünkü...
dolayısıyla, yok edilmesini değil, bu süreçlerin iyi yönetilmesini öğrenmek gerekir...
kafayı yeme sebebidir. ailemle bir şey konuşurken sanki antik yunanca dert anlatıyormuş gibi hissetmeme sebep olur.