maaş

işine deliler gibi aşık olanların, sadece ülkesi için çalışanların, sürekli vatanı kurtarma azminde olanların dahi ay sonunu içten içe beklemesini anlamlı kılan hakedilmiş/hakedildiği varsayılan aylık alacak. her maaş bir aylık enerji yükler ve sürekli aynı işi aynı işyerinde yapabilmek için olmazsa olmaz kamçı görevi görür. paranın ne önemi var dense de maaşı ıslatmak ve içmek, keyiflenmek için neden yaratmak gibisi yoktur. para insanın hayaller kurabilmesini, planlar yapabilmesini, hayata tutunabilmesini, yaşamasını, sağlıklı kalmasını sağlayan nedenlerden en önemlisidir belki de. ve maaş insanın kendi kazandığı paralar toplamı olduğu, kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağladığı ölçüde diğer gelirlerden anlamlıdır. bir zengin koca gibi çift yönlü kazanç sağlamaz belki ama cesaret verir.

(bkz: sevgili aylık)
(bkz: para kazanmak)
'' çalışmak güzel birşey olsaydı üzerine para vermezlerdi.'' cümlesindeki parayı ifade eden hakediştir.
kazanmak için 1 ay boyunca ter döktüğüm harcamak için sadece 5 dakika gibi kısa bir süreye ihtiyacım olan aylık gelirin adı. *
30 gün boyunca gece gündüz çalıştığım, emek verdiğim, uykusuz kalmama sebeb olan 6 tane kağıt parçasıdır.
ne çoktur ne yoktur. elektrik, su, doğalgaz, kira, benzin gibi giderlerin devamlılığını sağladığından somut olarak gözünüzle görülmez. zaten gözle görüldüğü zaman maaş yazılır mayış okunur.
yetmeyen şey.

ucu, sonu, başı, kıçı asla belli değildir.
ilkinin hep orda burda dağıtılacağına çarçur edileceğine dair söylentiler var. sanıyorum söylentiden öteye de gitmiyor
(bkz: insanın kendi kazandığı para apayrıdır)
(bkz: ayı sözlük yazarlarının ilk maaşı)
hiçbir zaman ayın sonunu getirmeye yetmeyen parasal değer.