tıp fakültesi

bitiren herkesin pratisyen hekim olduğu fakültedir. ülkenin %95'inin sandığının aksine 6 yıllık süreç boyunca uzmanlık eğitimi verilmemektedir.

sizden ricam lütfen artık sormayın tıp deyince hangi alan diye. yok alan malan. aaaaaa
girmek istemiştim..şu lanet olası heyecan mühendis olmama neden oldu ama anladım ki okuyamazmışım dediğim bölüm.
zordur zor olmasına ama sevdirir kendini kerata. bir süre sonra çevrenizde sadece tıpçı insanların olmasından kaynaklı tıp merkezli yaşamaya başlarsınız. örneğin vurdulu kırdılı film izlerken 'hmm spinal cord hasar gördü tabi' falan deyip kendinize şaşarsınız.
gecenin bu vaktinde fiddy ile soru tartışmamıza ve aşırı derecede panik olmama** sebebiyet veren lanet. *
tıp fakültesi okuyup psikiyatri dalına yönelip ve hala homofobik olan amcalar ve teyzelerin çıktığı kurum.ulan daha ötesi mi var? bağırsağımın içindeki bakterilere kadar bilip hala homoseksüellik düzelebilir , onarım terapisi yapıyoruz şıp diye geçiyo ne demek? hani ettiğin yemin ömür boyu sürüyodu, parayı görünce vazcaydın değil mi? çakal seni.
özel üniversitelerde açılması tarihi bir akademik hata olan fakültelerdir. 1970 lerde de aynı deneme yapılmış sonra tamamı kapatılmış olan fakültelerdir.
ankara üniv. tıp fakültesi biyoetik bölümünde hazırlanan doktora tezinde desteğinize ihtiyaç var. tezin içeriği kısaca şöyle;
kendi bedeni, cinselliği üzerine düşünmüş, bir angajmana girmiş aktivist eşcinsel, biseksüel ve trans bireylerin değersel evreni ile cinsel azınlıkların tıbbi sorunlarıyla karşılaşan hekimlerin değersel evreni hakkında veri sağlanması, elde edilen verilerin değerlendirilmesi araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. tez bağlamında sağlık hizmeti sunan hekimlerin ve sağlık hizmeti talep eden cinsel azınlıkların birbirlerini algılamaları üzerinde durulacaktır.
ek bilgiler: 1) görüşmede 8-10 soru sorulacak, 2) görüşme 30-45 dk. arası sürecek, 3) izin verilirse ses kaydı alınacak, 4) kimlik bilgileri tez projesini yürüten hocalar dahil herkesten saklı tutulacak... katılımcılara bir protokol numarası verilip değerlendirme öyle yapılacak. skype üzerinden görüşme yapılabilir.
*türkiye genelinden gönüllü katılımcılara ulaşmak çalışmanın güvenilirliliğini arttıracaktır.
yardımcı olmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler.
okumakta olduğum ve seçtiğim için pişman mıyım değil miyim hala karar veremediğim fakülte. ilk senem ve sınıfta kalmamak için ineklemek zorundayım
babamın tutkusu. fen lisesine gitmediğimde de, lisede tm seçtiğimde de hep dile getirdi bunu. sonra öss derecemi görünce 'ne vardı fen seçseydin? şimdi tıp yazsan puan kesilecek' diye ver yansın etmiş, tıp istemiyor olduğumu kabullenmek istememişti.
hayalimdir.baba mesleğii *.*
fizik yapamadığım için gitmekten vazgeçtiğim sayısal alandan üniversiteye öğrenci alan bölüm. aradan yıllar geçti. acaba sayısal okuyup tıp'ı mı tercih etseydim dediğim o kadar çok an oldu ki. misal bunu benim bölümüm olan tm'deki hukuk bölümü * için hiç demedim ama tıp içimde hep ukte olarak kalacak sanırım.
istanbul üniversitesi tıp fakültesinin pediatri ders notlarında geçen cümle; “aynı cinse ilgi duyma geçici gelişen ve düzeltilmesi gereken bir bozukluk” dünya mağdur ettiği translara tazminat öderken, onarım terapilerine savaş açılmışken, bizim üniversitelerimizde hala eşcinsellik düzeltilmesi gereken bozukluk olarak yer alıyor.

https://asdi-lgbti.com/2018/03/30/tip-fa...
eskiden sırf kadavralara inceleme yapılması hoşuma gittiğinden okumak istediğim bölümdü. lakin puanları çok yüksekti. olmadı tabi sonuç olarak. neyse şu an canlısını inceleyip, işkence etmek de zevkli. nihohaha.