ayı sözlük

270 Entry Daha
bu zamana kadar artık sözlükle ilişiği kesmiş/ kesilmiş yazarların ithamları genellikle çok çok benzerdir. elbette bunları sadece itham olarak görmek isteriz ama bunların mütemadiyen aynı cümlelerle başka kişiler tarafından ortaya konması yüzünden sözlüğün itibarlaştırması söz konusudur.
bu nedenle yönetim konusunda acilen yetki paylaşımı önerisini yine yeni yeniden gündeme getirmek gerekmektedir. yönetimdeki kişilerin hareket dökümleri bu konuda önemlidir. tabiki sadece admin ve op'lar tarafından görülmesi uygun olacaktır. ya da artık ne yapılır bilemem ama sürekli aynı suçlamalarda iddia edilen başına buyruk sorumsuzca davranışlar sözlüğü hep başladığı yere geri göndermektedir. sürekli bir sil baştan durumu.


bunlardan bahsederken sözlük adına bu zamana kadar yönetim ve admin tarafından yapılan çalışmaları göz ardı edemeyiz. bu kadar nankör olamayız elbette. fakat sözlükte bu zamana kadar yapılmış çalışmalara bu ithamlar fazlasıyla gölge düşürmektedir. malum sinek küçüktür mide bulandırır.

bunlar düşünüldüğünde sadece eğlence değilde bunların kapsamlı bir şekilde, enine boyuna, fikir paylaşımı şeklinde konuşulacağı bir zirve düzenlenmelidir. artık online bir zirve mi olur * yoksa fiziki mi bilemem. çünkü biri/birilerinin kişilik bölünmesi, kaprisleri, kompleksleri, kendini bilmez davranışları yüzünden sözlük bu zamana kadar defalarca ve fazlasıyla engellemektedir. en azından bunları yapalım ki sonra vay efendim yaptık ama ilgi gösterilmedi demenin bir anlamı olsun.

gerçi bunları yapsak bile bu suçlamalar son bulmayacaktır. elbette yine duyulacaktır ama bu zamana kadar olmuş ve olanlar kadar kapsamlı, ayrıntılı olmayacaktır. sonuçta bu sözcülüğün fıtratında var ama göz ardı edilecek boyutu çoktan geçmiştir.

ha! bunlar olmazsa ne mi olur? şimdiden söylemek zor. ya böyle sürer gider ya da kan kaybeder. yani bu bahsi geçen suçlamaları göz ardı edip ona görede yazarlık yapabilinir elbette. çok hoş değildir ama olmazda değil. yani birbirimizle paylaştığımız ileti, başlık ve entrylerimizde daha seçici olarak. yani bireysellik sözlükte bir yere kadardır. sonra bunun ceremesini çekersiniz.

en önemlisi burası sosyalleşmek için uygun bir yerdir. fikirler paylaşılır, başlıklar yazılır, entryler girilir ve belli samimiyetler kurulabilir. fakat amaçlardaki önceliğiniz daha farklı yöndeyse; işte o zaman sıkıntı duymanız normaldir.
son olarak: yazın yediğin hurmalar kışın götünü tırmalar. bu istisnasız sözlükteki her birey için geçerlidir.

(bkz: seçim sizin)

not: bu başlıkta aynı mahiyette, aynı cümleleri kurduğum entrylerim vardır. herhalde, galiba, sanırsam... yani olması lazım. ama yine yine yazmak farz olmuştur. bu burda dursun bakalım.
396 Entry Daha