yatarak kitap okumak

bir süre sonra uyuyup kalmakla sonuçlanır.
bir süre sonra dirsekten yukarıya kan dolaşımını engellediği için ters çevrilen kaplumbağa gibi sırt üstü yatar, kitap sevildiyse, mesela nietzsche ağladığında, o şekilde de bir kaç dakika okunur. faaliyet ikra ve eşya küttap ise pozisyonun önemi yoktur. ama pozisyon kısa ömürlü olabiliyor.

(bkz: masada kitap okumak)
söz konusu kitap okumaksa her şekli makbuldür demek için açılan başlıktır.
kitap okurken keşke hep öyle okusam dediğim eylem. ama 5 dakika bile sürmüyor birden kalkıp oturuyorum, sonra hafif yatar gibi koltuğa yaslanıyorum, sonra yine oturuyorum, sonra yine yatıyorum filan. resmen götüme rahat batıyor ne güzel yatarak oku işte kitabını.
her aksam uyku moduna girmemi saglayan aktivite. once kol uyusmasi, ardindan beyin. ve zzzzz
gözlük kullananlar için daha bir zordur, uyuyakalma çok muhtemel olmakla beraber gözlüklerle uyumak çok daha rahatsız ve tehlikelidir. uyku sorunu yaşayanlar için ilaç gibidir.
kesintisiz, yatakta, aynı pozisyonda kitap okuyabilene pek rastlanmaz. işığı ayarlayacaksın, yastığı ayarlayacaksın, her sayfada ayrı bir pozisyon. oldukça zor bir durumdur bazılarına göre.

tabi kitabı böyle hunharca açıyorsanız o başka; *
yatakta pozisyondan pozisyona girdiğim okuma şeklidir **
bunun bir üst modeli de yatarak ders çalışmaktır. ikisinden de bir hayır beklemeyin.
bir o tarafa dön, bir bu tarafa dön şeklinde gelişen tatsız durum. hayır dokunmatik ekranlar bile bulundu ama halen nasıl fenalık gecirmeden yatakta kitap okunur, film izlenir bulunamadı. *
dün gece boyu yaptığım faliyet
bir çok kez uyuyakalma ile sonuçlanır. sabahları boyun tutulması yaşamak mümkündür.
sırt üstü yatarak, yüz üstü yatarak, bir bacak doksan derece açıyla sağdaki koltuğun üstünde yatarak, bacak bacağa atarak yatarak gibi gibi gibisinden türleri olan kitap okuma egzersizi.
iki yastık gerektirir, gıdı çizgisi yapar