ayı sözlük yazarlarının spoiler ibaresi kullanmaması

son zamanlarda dikkatimi çeken durum. herhangi bir film veya dizi ile ilgili entry girerken, filmden veya diziden bir sahneyi anlatmadan önce spoiler ibaresi olması gerekir ki izlemek isteyen insanlar çat diye filmin sonunu öğrenmesin mesela. daha dikkatli olmak lazım.
yıllardır anlayamadığım konuyu bana yeniden düşündürtmüş başlıktır. dizi ya da film izlemenin amacı gizem, bir anda dönen şeyler, vesaire midir? şaşırmak için mi izleriz film ve dizileri? şahsen sonunu bilmenin filmi bozacağı en fazla 3-5 dizi ya da film olduğu kanısındayım ki herhalde o filmlerin de başka numarası yok zira sonunu bilince bok oluyorlarsa tekrar tekrar izlenen filmlerin yanında esameleri okunmamalı.
filmdeki kurguyu çözebilmek, iyi bir seyircinin en büyük keyfidir. spoiler butonu kullanılmadan girilen bir entari, güzel bir filmin gayet de amına koyabilir. oyunu kuralına göre oynamak en güzelidir.