din

yanlış kişilerin elinde kullar arasına sinsice sızan, dünyada cehennemi yaşatan, aslen tanrıyla kul arasında olması gereken/olduğuna inanılan soyut kavram.
"insanoğlunun en eski ve en güçlü duygusu korkudur. en eski ve en güçlü korku da, bilinmeyenin korkusudur."
din ile ilgili geniş bir paylaşım; https://panteidar.wordpress.com/2011/02/06/dunya-dinleri-ve-inanc-akimlari/
vicdan, merhamet ve ahlak sıkıntısı çeken bireyler ve toplumlar için elzemdir.
diğerleri için şart olmasa da, farklı işlevler ve anlamlar kazanabilir. örneğin, kültürel kimlik ve sosyalleşme gibi...
pk filmi izlendikten sonra düşünülmesi gerekendir.
sahip olmadığım şeylerden biri
afyon demeyenin dövüldüğü başlık.

herkese nasip olmayan bir nimettir din. din derken elbette allah katında yegane din olan güzel dinimiz islam akla gelmektedir.

bir dine inanmayanı ise hoşgörmeliyiz. allah'tan hidayet dilemeliyiz kendisi hakkında iyi dilek ve temennilerde bulunmalıyız. osmanlı'da gayrimuslimler, ehlikitaptan olanlar hoşgörüyle karşılandı, hoş görmek lazım onları da.
zeitgeist the movie'nin ilk bölümünde hristiyan geleneklerinin temelleri açıklığa kavuşturulmuştur. islam da arap kültürü uygulamalarının yanı sıra büyük ölçüde museviliğe benzediğinden bazı gelenekler ile eski mısır ve budizm'e kadar ilişki kurulabiliyor. örneğin kara çarşaf, sünnet olma vs.

din, eğer inanıyorsan vardır, inanmıyorsan yoktur. inananın genelde daha çok umudu vardır hayata karşı. zor zamanlarda sığınacak güvenli bir yeri vardır ve mevcut dine dayalı dünya düzeninden dolayı mutsuzluk duymaz.

önemli olan inanmayanları olduğu kadar inananları da hoş görebilmektir. kalpleriniz taşlaşmasın, herkesin algısı farklıdır ve bütün olan bitenin farkında olmaması o insani salak, cahil ya da kötü yapmaz. islamda bile der senin dinin sana benimkisi bana diye. karışma yani, bekleme yapma ilerle.