eurovision 2013

25 Entry Daha
kendi ülkemizde 3 maymunu oynayıp yarışma yokmuş gibi davransakta kime ne yararı oldu bilinmez. sonuçta trt ve akıldaş hazretleri allahın bildiğini kuldan mı saklıyorlar acaba? bu da bize malesef eurovision türkiye ekibinin artık bağımsız olamadığını bir kez daha açıkça göstermiştir. hatta saygı değer medyamızın da bu konuda 3 maymunları oynaması türk halkına derin bir oh çektirmiştir(!) bu işin tanıtımdan geçtiğini unutmamak gerekmektedir. özellikle de parçanız belli bir ilgi görüyorsa ve tanıtım yaparak bunu katlayabiliyorsanız favori hatta 1. olursunuz. bu zamana kadar da hep böyle olmuştur. kısacası forsunuzu kullarak, bir dakika , iki dakika diye diklenerek bir şeyler elde etmeniz zordur. aslında hepimizin bildiği gibi bu yarışmanın cinsel kimlikler üzerinden anılması kimilerini rahatsız etmektedir. türkiyeninde yarışmayı hak yoluna çağırması sonuç vermemiş olsa gerek dargınız*. yoksa azerbaycan babalarının oğlu değil sonuçta. elbette politikanın etkili olduğu bir yarışmadır ama azerbaycanın bu dereceyi tesadüfen elde ettiği, sırf siyasal mühendislikle aldığı düşünülemez.

bu sene kendi içimden geçen birincim hollanda idi. şarkı yapısı ile diğer eurovision şarkılarından oldukça farklıydı. hatta klasik bir eurovision şarkısı olmadığından şansının olmadığının farkındaydım ama gönlümden geçen o idi. üst sıralarda görmeyi beklemesem de hollanda yinede iyi bir derecede bitirmiştir. isveç in parçasının pek kayda değer bir başarı göstermemesine şaşırdım. yunanistanda bir diğer beklentimdi ama beni asıl şaşırtan ukraynanın bu denli başarı gösterme olmuştur. *

yarışma açısından danimarkayı büyük bir favori görmesemde 1.liği yerinde olmuştur. ilk başlarda da parçayı hoş bulsamda yine parçayı en erken ortaya çıkaran ülkelerden olmuşlardır. malum geçen sene danimarka adına yarışan soluna samay'ın şarkısı çok beğenilmişti. fakat o kadar erken çıkmıştı ki malesef zamanla çok dinlenip tüketildi ve 2012 yarışmasında pek başarılı olamadı. açıkçası bu sene de geçen seneki gibi çabuk tükeneceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. tebrikler...

malum finlandiyanın resmen göstermelik ve oy toplama çabasıyla yaptığını düşündüğüm öpücük gösterisi işe yaramamıştır. fakat oylama sırasındaki isveç, kendi sosyalliğini yansıttığı gösterilerde eşcinselliğe, daha doğrusu eşitliğe ve bu bağlamda sloganlarına atıfta bulunulmasıyla akıllarda güzelce yer etmiştir. jüri ve halk oylaması sonuçlarını şimdilik bilemiyoruz ama azerbaycan ın 2012 de yaşadığı eşcinsel hakları skandalı nedeniyle jüri oylarını almadığını düşünüyorum. halk oylamasının 1.sinin azerbaycan çıkarsa hiç şaşırmam.

açıkçası ev sahibi isveç için bir itibar tazelemesi olarak oldukça etkileyici idi. we are one başlığıyla bütünleştirdikleri güzel bir organizasyon yapmışlardır. özellikle oylama sırasında kendi ülkeleriyle ilgili yayınladıkları video ve gösteriler oldukça güzeldi. sahtelikten uzak bir yaklaşımla halk olarak özgüvenlerini özgürlük ve eşitliğe borçlu olduklarını layıkıyla anlatmışlardır. oylama sırasında isveç; kendi sosyalliğini yansıttığı gösterilerde, videolarda eşcinselliğe, daha doğrusu eşitliğe ve bu bağlamda sloganlarına atıfta bulunulmasıyla akıllarda güzelce yer etmiştir. hatta başbakanlarının bile kompleksten uzak şekilde videoda oynaması, kendi yaşamlarını alaya almaları özgüvenlerinin ne denli yüksek olduğunun kanıtıydı. gerçekliği ne derecedir yakından bilmesemde ülkeleriyle ne kadar gurur duysalar yeridir. bir nevi kızım sana söylüyorum gelinim sen anla*. organizasyon adına canı gönülden tebrikler isveç.
119 Entry Daha