jet sosyete'deki eşcinsel karakterin tepkilere sebep olması

jet sosyete dizisi içinde yer alan eşcinsel karakter tuni(tonguç pehlivan)nin yine tv'lerde sıkça görülen karikatürize edilmiş feminen eşcinsel karakter olarak betimlenmesi sosyal medyada tepkilere sebep oldu. heteronormatif yaklaşım içinde tektipleştirmenin olamayacağı gibi eşcinsellikte de tektipleştirmenin olamayacağını savunan bireyler artık daha hayatın içinden karakterlerin tv'lerde boy göstermesi gerektiği konusunda hemfikirler.
http://gzone.com.tr/iste-jet-sosyetenin-...
neden yerli dizilerde masculen gay rolüne yer verilmiyor çünkü işlerine gelmiyor. maskıl yavşuklu geylerden rahatsız oluyorlar. homofobik kıskançlık rulez.
gülse hanım yine her zamanki gibi: iki ileri bir geri. tam aile arasında filmine trans karakter koydu diye övüyorduk, üstüne hemen bunu dikti. neyse ki dizinin kalanı da o kadar leş ki efemine gay hiç sırıtmamış.
feminen olduğu için mi eşcinsel etiketi vurulmuş hemen. feminenlik = eşcinsellik mi? ilk bölümde eşcinsel olduğuna dair bir diyalog görmedim ben. karakter modacı ve stilist sanırım. her ne olursa olsun feminen olması eşcinsel olduğunu göstermez. bu kafaya göre her sert tavırlı kadın da lezbiyen zaten.
feminen karakterin çok abartılı olduğu doğru fakat kerimcan yada caner den pek farkı yok.biz rahatsız olsakta izleyenler sevmiştir.dizide maskulen gay karakter olsa anlamamız kaç bölüm sürerdi.gerçekçi olursak belki dizi bittiğinde bile emin olamazdık .sadece kafamızda soru işaretleri olurdu.yada senaryo içinde ifşa yada açılma süreci işlenmeli ki anlayalım.o noktada ise büyük ihtimalle rtük e takılırdı.bu konuda en başarılı olası gay karakterlerden biri yine gülse birsel in kaleminden çıkmıştı.burhan altıntop;
jet sosyete dizisini izlemedim. zaten yayınlanmaya başlayalı 1 bölüm oldu. ancak videolardan ve reklamlarından gördüğüm kadarıyla baya bir olaylı geldi dizi. iyi kötü bir sürü yorum aldı ve bu gay karakterle ilgili haber de bunlardan biri.

kendi fikrime göre feminen karakterlere dizilerde yer verilmesi toplumda lgbti bireyler açısından negatif bir etki antipati uyandırıyor. evet çıkan haberler ve bütün yorumlar doğru. toplumdaki bütün gayler feminen değil ve böyle bir imaj çizilmemeli. ancak halihazırda başımızda netflix ve youtube gibi internet ortamlarına bile müdehale etmeye kalkan rtük gibi bir kurum varken buna bile şükretmemiz lazım. en azından bu kadarcık da olsa topluma kendimizi kabullendirebilmemiz için bir çaba var ortada.

gülse birsel'i severim. görüşünü yazılarını da beğenirim. ki son filmi aile arasında da ayta sözeri 'ye bana göre filmdeki en eğlenceli karakter olarak rol verip trans bireylere dikkat çekmişken daha da takdir etmiştim. yine ediyorum.

ancak günümüz toplum yapısını, kadın ve trans cinayetlerini, pedofiliyi her gün yaşadığımız şu ülkede buna da şükür diyorum. yoksa zamanında huysuz virjinlerle gülüp eğlenen bir nesil olarak yetiştik. umarım bir gün gay karakter yerine, kendinden yaşça büyük kadınlarla ilişkisi olan karakterlerin doğru kabul edildiği kafa yapısından kurtuluruz. (bkz: bizim hikaye)
yıllar önce trt'de yayınlanan yerden yüksek dizisinde ağır abi ile tanışmıştık enis arıkan ile. beğenerek izliyoruz kendisini efendim. tepkileri gösterenler gitsinler uzakta göstersinler efenim. *
ben artık kaç kere -'sen eşcinselsin ama feminen değilsin'- 'gayet normal davranıyorsun..(artık normal neyse andavalın gözünde)' tarzı tepkiler aldığımı hatırlamıyorum. her feminen eşcinsel olmadığı gibi her eşcinselde feminen değildir. bu algıyı yaratanların da beynine sıçayım.