türkiye için çok fazla kaliteli işlere imza atan, ikinci albümü deli bando ile deneysel sularda yüzen, hayranlık duyduğum sanatçı. deli bando ile gelecekte ne kadar başarılı işler yapacağını göstermekte olup canlı performansları kaçırılmamalıdır.
5 sezonu kısa sürede bitirdiğim, bu kadar geç keşfettiğim için kendime kızdığım lezbiyen temalı showtime dizisi. türkiye'de gördüğümüz estetik açıdan yoksun butchların aksine shane gibi bir güzelliği bünyesinde bulundurması, lgbtt topluluğunun sorunlarını iyi bir şekilde ele alması ve lezbiyenlere karşı önyargıları yıkmaya yardımcı olması the l word'ü birçok diziden ayıran birkaç detaya örnek. ilene chaiken ve ekibi umarım the l word film projesini yakın zamanda hallederler.
summer wine coverı ile bir kez daha beğeni toplayan amerikalı şarkıcı. arıza adamlara olan düşkünlüğü, duygusal şarkı sözleri, güzelliği ve vintage tripleriyle kendisine hayran bırakır.
iskoçya'daki bir grup lezbiyenin hayatlarını anlatan, ilk 3 bölümüyle oldukça beğendiğim dizi. fiona button, heather peace, james anthony pearson, natasha o'keeff gibi isimlerin bulunduğu dizide güzel soundtrackler yer alıyor. the l word ile karşılaştırılsa da konu itibariyle the l word ile uzaktan yakından hiçbir alakası bulunmamaktadır.
okul yoğunluğumdan dolayı katılamasam da fırsat bulduğum ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum. tüm yazarların şehirlerine sahip çıkması için gezi parkına gitmelerini tavsiye ediyorum. ayrıca #occupyistanbul hashtagini olabildiğinde yaymakta fayda var.
içerisinde çok güzel bir kültürü barındıran, 60'lar kuşağının harika bir katkı sağladığı rock müzik türü. 60'lı yıllarda uyuşturucu kullanımının ve özgür kuşağın nüfusunun artmasıyla öncelikle psychedelic müzik daha sonra da alt dalı olan psychedelic rock ortaya çıkmıştır. gelişimi ve pazarlanması daha çok batı ülkelerinde gerçekleşse de asıl beslendiği temel etnik doğu müzikleri olmuştur.
1980'li yıllarda erkek egemen topluma ve erkek egemen plak şirketlerine bir tepki olarak başlatılmış akım. elektronik gitarlarda, klavyede hatta davulda kadın figürü görmeye alışık olmayan sektör bahsedilen zamanlarda kadınların da müzikte harikalar yaratacağına inanmış hatta oluşan kitlesel ayaklanma karşısında şaşkına dönmüşlerdir. kızlar da rock yapabilir mantığından çok daha fazlasını barındıran bu akım 2000'li yıllara geldiğimizde bir anti medya hareketi olarak büyüyerek devam etmektedir. en başarılı temsilcileri:
the organ - grab that gun
lana del rey - born to die
pamela spence - eğer dinlersen
the smiths - hatful of hollow
yasemin mori - hayvanlar
yasemin mori - deli bando
türkiye için çok fazla kaliteli işlere imza atan, ikinci albümü deli bando ile deneysel sularda yüzen, hayranlık duyduğum sanatçı. deli bando ile gelecekte ne kadar başarılı işler yapacağını göstermekte olup canlı performansları kaçırılmamalıdır.