2015 genel seçim tahminleri

akp = %39 - %45 bandı (hdp barajı geçerse 330 milletvekili geçmezse 397 milletvekili)
chp = %20 - %25 bandı (ulusalcıların ayrı ayrı partiler kurması, cemaati fazla savunması ve iç sorunlarından kaynaklı milletvekili sayısı biraz düşecektir, hdp'nin barajı geçip geçmemesi pek etkilemez efendim)
mhp = %13 - %15 bandı (pek durağan ve eski siyaset argümanlarıyla hareket ettikçe eriyecek partidir, oylarını akp'ye kaptıran bir numaralı partidir ayrıca)
hdp = %9 - %13 bandı (şahsıma göre avrupada olsa %60 oy olacak parti tüzüğü vardır, ama ortalama türk vatandaşına göre ağzıyla kuş tutsa, mars gezegenini alıp türk bayrağı dikse ya da yeni yaşanılacak bir gezegen bulup adını türkiye de koysa bölücü damgasını yemiş partidir, o yüzden hdp zihniyeti gerekli ama bu ülke insanına gereksizdir. barajı aşarsa ne ala umarım aşar akp millet vekili sayısını etkili biçimde düşürür, aşmazsa da hep umut vaat eden parti olarak kalır umarım. )

hadi bakalım ayısözlükcüler sizin tahminlerinizi görelim.

edit1: şaka maka çevremin %80'i hdpye oy verecektir ki içlerinde azılı kemalist, akpden şaşmayan mütedeyyinler, hayatı boyunca oy vermemiş parlementer sistem karşıtları, chp'li kürtler(seküler laik kürtler - bizim sülale gibi). belki de şans eseri benim çevrem için geçerlidir.

edit2: selehattin demirtaş sırf barajı geçelim diye hdpye oy vermeyin sadece lkelerimize bakarak bilinçli oy verin demesine rağmen. barajı aşsın diye oy verenler de var bu arada işte hiç beklemediğim birinin hdpye oy vermesinin açıklaması : kürt değilim türküm, 7 haziran'da satranç oynayacağız. kazanmak için iyi hamle yapacağız. eğer oyunuzu chp'ye verirseniz iktidarın sadece iki piyonunu yersiniz. eğer oyunuzu mhp'ye verirseniz iktidarın sadece bir piyonunu yersiniz. oyunuzu hdp'ye verirseniz iktidarın vezirini devirirsiniz. vezir satrançta en değerli taştır. yüzde on barajını geçmesi için oyum hdp'ye...
12 Entry Daha