tarık akan ve şerif sezer'in uzun yıllar sonra tekrardan beraber kamera karşısına geçtikleri film.
bir aşk filmi; geç kalmış bir aşkın filmi.
müzikler de kardeş türküler'in elinden çıkmış.
hüzünlü ve bir o kadar da sevimli bir film esasında. içinde çokça dram öğesi barındırıyor olsa da tek tük serpiştirilmiş espiriler de var.
bir de alma var filmde. şeker mi şeker bir kız...
film müziğiyle gönlümde taht kurmuştur. şuan bile dinlemekteyim. velkelam, 93 harbinden sonra çarın bir kavmi karsa sürgüne zorlamasıyla başlamıştır olaylar zinciri. mişka ve popuç arasındaki geç kalınmış bir aşkı anlatır. alma adında minimik sevimli bir kız cocuğuda filmi bir hayli renklendirir. izleyin efendim, güzeldir.
izleyicisini kasmayan, yormayan ama hüzünlendiren, söyleyecek bir şeyleri olan, sinemamızın son dönemdeki eli ayağı düzgün, kaliteli nadir işlerinden. şerif sezer ve tarık akan karşılıklı döktürmüşler diyebilirim.
köy temalı filmler içinde en doğal, en içten ve en başarılı olan filmlerdendir. yerel halkın da rol almasıyla kars'ın otantik, yerel renkleri olduğu gibi yansıtılmış. çocuk oyunculardan başlayarak tüm oyuncuların müthiş performansları, öyküsü, müzikleriyle son yıllarda izlediğim en güzel türk filmi.
not: aşkın gerçekten yaşı yokmuş usta! inandım, iman ettim!
bir karslı olarak itiraf ediyorum ki oyuncular yöresel dilimizi benden daha iyi konuştular. her defasında bayıla bayıla seyrettiğim doğrudur. memleket özlemi işte.