eurovision 2012

24 Entry Daha
geldi çattı eurovision zamanı. kendi bakış açımdan bir değerlendirme yapayım bakalım. *

1. yarı final *

karadağ: ses getirir ama zirvede yeri yok.
izlanda*: güzel şarkı ama zamanın gerisinde.
yunanistan*: yazın herhangi bir yerde dinlesem yadırgamam ama yarışma için sıradan.
letonya: gayet güzel parça az daha geliştirilseydi, tüm yük nakarata yüklenmeseydi keşke. gün içerisinde nakaratı dilime dolanıyor.
arnavutluk*: gerçekten çok etkileyici ve bir o kadarda teknik bir parça. ben gerçekten bayıldım. bu işi show ve * solistin eşcinselliği ile götürebilir.
romanya*: parça dile dolanıyor. tarzım değil ama parçayı bu yaz dön dolaş dinleriz gibi geliyor. iyi bir çıkış yapabilir ama ilk 10 anca.
isviçre: yani playlistte çalsın, bulaşık yıka, evi temizle ama yarışmada şans vermiyorum.
belçika: iyi bir castı olan romantik komedide güzel sahneler eşliğinde, bir soundtrack şarkısı olabilir ama yarışmada esamesi okunmaz.
finlandiya: eli yüzü düzgün bir şarkı olabilir. sözlerini bilmem ama sevdiğinizle el ele zıplaya zıplaya kırlarda dolanın bu parçayla. ama eurovision için olmamış yafu.
israil: ilginç, neşeli, eğlendirici bir parça ama show haricinde niteliğini pek çözemedim. ortaya karışık buldum.
san marino: bildiğin gençlik şarkısı. sosyal ağlardan dem vurmuş. acaba ordan götürür müyüm işi gibisinden ama olmamış.
kıbrıs rum kesimi*: fıkır fıkır, hoppidi hoppidi bir parça. normalde de avrupa listesinde yerini alabilecek bir şarkı olarak görüyorum. iş yapar, bir yerlere gelir bu parça. zirve ise sürpriz bakalım.
danimarka*: benim 1 numaralı favorim. solistte ve şarkıda allanis morisette ve shanai twain popüler olduğu zamanları hatırlattı bana. öyle böyle değil sevdim bu parçayı. yalnız 1. olmayacak gibi geliyor. çünkü parça çıktığı ilk günden bu yana oldukça beğeniliyor ve tüketiliyor. bunun dezavantajını yaşayabilir gözüyle bakıyorum.
rusya*: parçanın enerjisi gayet güzel. bir de ninelerin söylemesi sempatisini arttırıyor. bir de bakmışız 1. olmuş. hiç şaşırmam.
macaristan*: güzel bir alternatif rock parçası. dinlenirlir ama sanmam.
avusturya: bana göre değil. pek dinleyicisi olmayan bir tür. hani bazı çıkışları akılda kalıcı ama yeterli değil. bir cacık olmaz diyorum.
moldova*: balkan rüzgarını arkasına alan bir şarkı. ama dinle ve geç. ötesi yok.
irlanda*: zamanın tüylü oyuncak anahtarlıkların vücut bulmuş hali. şarkıya gelecek olursak; vasat.


2. yarı final *

sırbistan*: iyi bir bariton, güzel düzenlenmiş, etnik öğeleri güçlü bir parça ama bu yarışmada pek yer edenemez.
makedonya*: sıradan pop rock şarkısı.
hollanda: güzel, duru şarkı country öğeleri ağırlıkta. çalsın dinlenir. solist kendine güzel bir yer bulur. ilk 10 belki. bu anlamda sürpriz çıkabilir.
malta*: zamanının gerisinde popülerliğini yitirmiş bir 90lar parçası gibi. solist anca satıyor parçayı.
belarus: popülerliğini yitirmiş bir boysband ve rock karışımı. sıradan ama bu çocuklarla parçayı satarlar.
portekiz: farklı bir parça. klasik bir latin ezgisinin değişik alt yapıyla yorumlanışı gibi. nakaratı basit. ama parça kendini dinletir. yarışmada şansı pek yok.
ukrayna*: iyi şarkı akılda yer eder. genç kitleyi fokurdatır nitelikte bir disko parçası. eski disko esintileri de taşıyor. bana göre değil ama favori bilesiniz.
bulgaristan: seni seviyorum üzerine tüm ülkelerin dillerinde söylenerek yapılmış bir disko parçası. tanıtım için çok dolandırdılar bu kızı ama bence nafile.
slovenya: yavaş bir parça işi zor.solist iyice, yine parçanın lokomotifi güzel nakaratı ama şansı pek yok. sevilen bir şarkı.
hırvatistan: iyi bir solist ama vasat bir slow.
isveç*: başarılı bir disko parçası. solist güçlü, parçayı ortaya çıkarmış. güçlü bir favori olarak gösteriliyor.
gürcistan: fazlasıyla karmaşık bir parça. alt yapı ve akorlar iyi. pek iş yapmayacak bir parçayı bu şekilde bi şeye benzetmişler. solistin performansı etkileyici ama bildiğimiz bulamaç olmuş.
türkiye*: duyuluşlarıyla farklı ve alternatif olmasından dolayı ilgi görüyor. baya bir seveni var. bahisçilerin 1.lik için en büyük sürpriz adayı. aslında parça ile ilgili iyi bir taktik güdüldü. parça heryerde çabuk tüketilmesin diye fazla pazarlanmadı. hali hazırda ilgi görüyor zaten. neredeyse finalde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. ses getireceğimiz kesin ama ilk beşte olabilir de olmayabilir de. *
estonya*: duru ve güzel söylenmiş bir slow. normalde pek şansı yok ama yakışıklı oğlan bu masum duruşuyla sürpriz bile yapabilir. *
slovakya: bu senenin adam akıllı tek klasik rock parçası diyebiliriz. ben sevdimde hani. finalde görürüz ama ne olur bilinmez. pek üstlere çıkmaz desemde olabilir şaşırmam.
norveç*: tam bir disko dans parçası. hatta yarışmadaki en favori dans parçalarından biri. evde açıp dinlemem ama es kaza bir diskoya gidersem bu parçada kurtlarımı dökerim. güçlü bir parça.
bosna hersek*: güzel bir slow. ama eurovision için oldukça pasif bir şarkı. ama şarkıdaki nefesli etnik eşlikler etkileyici.
litvanya*: yavaş başlayan sonra hoppidi hoppidi oynatan bir parça. gösteri ile bir yerlere gelebilir ama şans vermem. aşkın gözü kördür lafından yola çıkarak avrupadaki kalbi kırıkların oyunu toplarsa anca.

direkt finale gidecek ülkeler:

ingiltere: solist kesinlikle övgüyü hak ediyor. şarkıda sade, güzel ama ötesi yok. solist eski popülerliği ile nereye gelecek bakalım merakla bekliyorum.
fransa: güzel bir parça. parça kendisini dinletiyor ama pek şans vermiyorum.
italya: pop caz yorumuyla popüler bir şarkı. tam bir eurovision şarkısı kendine yer edinebilir ama listeyi zorlamaz.
azerbaycan: oldukça güçlü bir slow ve favorilerimden biri. kazanması zor * ama özelliklede nefeslideki duduk ve etnik vokal eşlikten çok etkilendim.
ispanya: klasik bir slow. bir numarası yok.güzel, dinlenilebilecek bir şarkı ama burda bir yere gelemez.
almanya: güzel bir pop rock parçası. nakaratı gayet güzel ama yeterli değil. bunun dışında solist şimdiden hayran oluşturmuş bile listede iyi bir yer bulabilir.

(not= bu entry zaman zaman editlenecektir)
71 Entry Daha