eurovision 2012

ülkemiz adına yarışan can bonomonun 13. sırada yarışacağı yarışma
azerbaycan'ın şansının yüksek olduğunu düşündüğüm yarışma. sabina babayeva güzel ve sade bir sahne şovuyla tekrar birincilik getirebilir ülkesine. *
can bonomo'nın en kötü ihtimalle ilk 5'te yer alacağı yarışma. yahudi lobisi işlerse ilk üç. amerika devreye girerse 1.lik.
(bkz: ne diyorum la ben)
son derece güzel şarkıların yarışacağı yarışma olacaktır. son 2 senedir abuk şarkıların katıldığı yarışmada bana göre bu sene en kötü şarkı karadağ'ın şarkısıdır. ingiltere; israil; hollanda ve finlandiya eski tarz şarkılarıyla sürpriz arayacakalrdır. litvanya ve estonya şeker çocuk yollayalım diyerek yanlış şarkılarla katılmış şeker çocuk kontenjanından oy almaya çalışacaklardır(ki işleri zordur). sırbıstan adına katılan çocuk tipiyle gönlümün şampiyonu olmuştur. yunanistan ve güney kıbrıs güzel şarkılarla katılmaktadır.rusya yaşlı ve sevimli teyzeleri ile dağılan yavrularından alacağı oylarla zirveyi zorlayacaktır. fransa son zamanların en iyi şarkısını bulmuştur. belçika; norveç; ukrayna;slovenya; malta; macaristan; danimarka; izlanda ve belarus(ki gizli favorilerden) un şarkıları kesinlikle iyidir. slovakya görebildiğim kadarıyla rock üzerine yapılan tek şarkıdır. ancak en büyük favori almanyadır. türkiye yarı finalden finale gelirse ilk 10 kesinlikle zor bir süreç olacaktır. benim için ilk 10 şu şekilde olacaktır:
1)almanya
2)fransa
3)macaristan
4)rusya
5)belarus
6)güney kıbrıs
7)norveç
8)türkiye
9)yunanistan
10)belçika
tabiatı dolayısıyla gayet üşengeç, hatta ve hatta oblomov'a bile şapka çıkarttıran ben, hiç erinmedim, üşenmedim bütün şarkıları oturup dinledim. eurovision gediklisi olduğum söylenemez. dahası, hiçbir zaman başarılı tahminlerim de olmadı. sevdiğim, "ov, çok süper lan!" dediğim şarkılar ya yarı finalde pıtır pıtır döküldü, ya da finalde son üç-dört sıraya demir attı hep. bir tek finlandiya'nın lordi'sinde isabetli bir atışım oldu; o kadar. benden bir bülend özveren çıkmaz. hele meltem yazgan hiç çıkmaz.

amma velakin üşenmeyip onca şarkıyı dinledikten sonra bir entry düzmek şart oldu. bazı şarkıları, evet, yarısına kadar dinleyip "bu ne la?" triplerine girip kapat-kapat-kapattığımı da not düşeyim. kulaklarım -ve elbette ki gözlerim de- benim için çok önemliler.

iki yarı finalde kapışacak ve "big 5"in finalde direkt yarışacak şarkıları ve naçizane yorumlarım (dediğim gibi; eurovision kafalı bir gedikli değilim. yarışma sonrası "ehehehe nooldu leen? hani tahminlerin çıkmadı :p" diye gelmeyin bana):


1. yarı final
1- karadağ: rambo amadeus - euro neuro - http://kisalt.com/2bj
cıks, olmamış. tamam, eğlenceli bir şeye benziyor. ama yok. gayet saçma, kasıntı. gogol bordello mu diyeyim, disko partizani mi diyeyim... dördüncü sınıf bir kopyası gibi. yarı final sahnesine klipteki eşeği de getirebilselerdi belki finali görebilirdi.

2- izlanda: gréta salóme & jónsi - never forget - http://kisalt.com/2bk
daşşaklı düet. bahisçilerin de favorileri arasındaymış. finali illa ki görecek. zaten izlanda deyince akan sular şöyle bir duraksıyor. finalde de iyi bir iş çıkarır gibime geliyor.

3- yunanistan: eleftheria eleftheriou - aphrodisiac - http://kisalt.com/2bm
ne yalan söyleyeyim helena paparizou'nun ezik bir kopyası. olmamış, olmamış, olmamış. ama güzel yunan kızı, arkada yakışıklı yunan erkekleri, sütun gibi bacaklar... finali görecek tabii ki de... de... de.... şarkıda iş yok. o sözler hele. of ki ne of. kiç oğlu kiç.

4- letonya: anmary - beautiful song - http://kisalt.com/2bn
ahan da benim şarkılarımdan biri! dinler dinlemez âşık olduğumu söylemek istiyorum. söylemesem mi acaba? hep böyle oluyor çünkü. sevdiğim şarkıları lanetliyorum gibi. şarkının sözleri pek beğenilmemiş ortamlarda. fakat ben sözleri de sevdim. "mick jagger aradı. meşgul olduğumu söyledim. paul mccartney ile şarkı yazıyoruz. 'seni sonra ararım mick" mis gibi şarkı. loop'a aldım, döndürmeye başladım bile. anmary'ciğim; finale çıkamazsan bile üzülme. ben çok sevdim seni.

5- arnavutluk: rona nishliu - suus - http://kisalt.com/2bo
bu şarkıyı björk ya da ne bileyim adele söylese grammy alır, bafta alır da... konu eurovision olunca iş yapmayacak gibi görünüyor -ne yazık ki. kaliteli şarkı.

6- romanya: mandinga - zaleilah - http://kisalt.com/2bp
"yarısında çıktım" diyeyim. siz anlayın.

7- isviçre: sinplus - unbreakable - http://kisalt.com/2bq
isviçre bunu hep yapıyor. gayet "genç" şarkılar gönderiyor arada. şarkı çok kaliteli, muazzam değil. ama böyle çekici bir halet-i ruhiyesi var. solist bey kameraya öyle bakışlar atmasa daha iyi olacak gibi, ha?

8- belçika: iris - would you? - http://kisalt.com/2br
herkes "ay, ne güzel ballad!", "çok sevdiiiiim ^^" gibi yorumlar yapmış da... çok bayık be!

9- finlandiya: pernilla karlsson - när jag blundar - http://kisalt.com/2bs
finlandiya bu sene isveççe bir şarkı ile yarışıyor. bizimkiler daha "neden ingilizce şarkıyla yarışıyoruz? mis gibi türkçe varken, ingilizce nerden çıktı!!" muhabbetleri yaparken adamlar kalkıp isveççe şarkı hazırlamışlar.
şarkı güzel, şirin.

10- israil: izabo - time - http://kisalt.com/2bt
israil'den bir daha diva gibi bir şey çıkmayacak; bu kesin. şarkı retro, eğlenceli. tam olarak ne düşünmeliyim; bilemedim. iyi diyemiyorum, ama kötü de diyemiyorum.

11- san marino: valentina monetta - the social network song oh oh uh oh oh - http://kisalt.com/2bu
olabilirmiş de olamamış gibi bir havası var. olmamış yani. finali göremez.

12- kıbrıs: ivi adamou - la la love - http://kisalt.com/2bv
bi' bitmediniz gitti mk. yarısını bile görmedim, duymadım şarkının.

13- danimarka: soluna samay - should've known better - http://kisalt.com/2bw
kız tatlı, müzikalite iyi, şarkı güzel. ama büyük bir başarı alamaz sanırım. orta sıralarda yer bulur kendine finalde.

14- rusya: buranovskiye babushki - party for everybody - http://kisalt.com/2bx
verka serduchka mı yapmaya çalışmışlar? bu nineler cidden bir grupmuş. bu şarkıyla da ilgili kesin bir şey düşünemiyorum ya hu. kötü, evet. ama kötü de değil. ninecikler aklımı karıştı. dens dens dens! kam on en dens! paaarti fooor evribadiiii! deliriyorum.

15- macaristan: compact disco - sound of our hearts - http://kisalt.com/2by
iyi şarkı be. ama sevilecek bir şarkı değil. pek iş yapacağa benzemiyor. böyle yozlaşmış yeni dünya düzenine, insanlarına göndermeleri olan daha başarılı, iyi şarkılar olmuştu eurovision'da.

16- avusturya: trackshittaz - woki mit deim popo - http://kisalt.com/2bz
avusturyalı olsam utanırdım yeminle.

17- moldova: pasha parfeny - lautar - http://kisalt.com/2c0
moldova yarışmaya ilk defa katıldığı seneden beri hep harika şarkılar yapıyor. bu da öyle güzel bir şarkı. yine gogol bordello benzetmeleri yapılmış. sanki gogol bordello bu türü yaratmış gibi. şarkı güzel. finale de çıkar. finalde de iyi bir sırada olur istiyorum. solist mi? edward norton? güzel çocuk bir de. eheh

18- irlanda: jedward - waterline - http://kisalt.com/2c1
geçen senekinden on kat kötü bir şarkı. yerlerinde olsam disney channel için çalışmaya başlardım. cıks, olmamış. sıfır.



2. yarı final

1- sırbistan: zeljko joksimovic - nije ljubav stvar - http://kisalt.com/2c2
introsundaki keman direkt coldplay arağı. ben diyeyim. şarkı mı? iyi. ama zeljko beyamca yeni bir şeyler mi yapsa acaba? finale çıkar.

2- makedonya: kaliopi - crno i belo - http://kisalt.com/2c3
iyi bir slow gibi. ama çok kasıntı.

3- hollanda: joan franka - you and me - http://kisalt.com/2c4
eneeee! bu sene en çok sevdiğim şarkılardan biri daha. mis gibi ya hu! finale çıksın, finalde de ilk beşi görsün diliyorum. n'oluuur, n'ooolur, n'oluuur! yirim la!

4- malta: kurt calleja - this is the night - http://kisalt.com/2c5
amca sanki dünyanın en güzel şarkısını söylüyor havasında. ama, bebeğim, otur, sıfır.

5- belarus: litesound - we are the heroes - http://kisalt.com/2c6
belarus'un power rangers'i sanırım. şarkı klasik eurovision şarkısı. cık, sevmedim.

6- portekiz: filipa sousa - vida minha - http://kisalt.com/2c7
portekiz'e yazık ediyorlar çoğu zaman. mis gibi şarkılar yolluyorlar hep. ama yarı finali bile geçemiyor adamlar. yazık. klas bir ballad. ama başarı şansı yok -ne yazık ki.
bir de dipnot: youtube'deki yorumlardan birinde "cristiano ronaldo'nun kızkardeşi mi bu kadın?" diye bir yoruma "yoo, değilim. ama çok benzetiyorlar :)" diye cevap vermiş filipa sousa. şeker kadın filipa.

7- ukrayna: gaitana - be my guest - http://kisalt.com/2c8
çikolata renki ukraynalı gaitana'cım, bu ne? ani lorak'ın bokunu ye sen.

8- bulgaristan: sofi marinova - love unlimited - http://kisalt.com/2c9
bulgar club'larında 2012 yazının hit şarkısı olur. ama benden sıfırı kaptı bile. aferin.

9- slovenya: eva boto - verjamem - http://kisalt.com/2ca
bilemedim şimdi. bir kere dinlenebilir. ama öyle sevilecek hali yok. üzgünüm. bizimle değilsin. hıh.

10- hırvatistan: nina badric - nebo - http://kisalt.com/2cb
uçan üstsüz erkekler var klipte len! oyş. şarkı vasat üzeri.

11- isveç: loreen - euphoria - http://kisalt.com/2cc
bu senenin en büyük favorisi diyorlar. çok tripli bir hatun bu loreen. öyle hareketler, danslar falan. başarılı şarkı. ama ben olsam birinci yapmam; o ayrı.

12- gürcistan: anri jokhadze - i'm a joker - http://kisalt.com/2cd
bunu dinlemeden geçin.

13- türkiye: can bonomo - love me back - http://kisalt.com/2ce
sevemedim ben bu şarkıyı sanki. kasıntı bir hali var sanki. iyi de. ama çok iyi değil de. kötü değil de. bir sürü dahi anlamında de. elbette ki finalde. ama birinci değil. ilk beşe girmesi başarı olur.

14- estonya: ott lepland - kuula - http://kisalt.com/2cf
böyle slow'lar kâr etmiyor artık ott'cuğum. şarkın iyi, güzel de. çok mu bayıksın? gece bana ninni söylemeye gel. mucuk.

15- slovakya: max jason mai - don't close your eyes - http://kisalt.com/2cg
rocker gençliğin oylarını çalacak gibi. ben sevdim mi? cık.

16- norveç: tooji - stay - http://kisalt.com/2ch
ecnebiler "catchy" diyor ya. bu şarkı tam onun karşılığı. şeytan tüylü bir şarkı. ama kalitesiz, basit. lindsay lohan'ın rumours şarkısı vardı. onu dinleyecem bunun yerine. paris hilton bile dinlerim. hıhım. ama oy alacak çokça. demedi demeyin.

17- bosna hersek: maya sar - korake ti znam - http://kisalt.com/2ci
slow bir şarkı. eurovision'da böyle slow'lar, ballad'lar görünce, aklıma hep jelena tomasevic'in oro'su geliyor. bunları sevemiyorum.

18- litvanya: donny montell - love is blind - http://kisalt.com/2cj
hayatımdan çaldığı 25-30 saniye için donny montell'e dava açacam.


finalde direkt yarışacak 5 ülke:

1- ingiltere: engelbert humperdinck - love will set you free - http://kisalt.com/2ck
ov! 80'lerde şanının en güzel yıllarını yaşamış engelbert humperdinck amca'yla yarışacak bu sene ingiltere. ne bileyim... sevdim ben şarkıyı. beyamca sahneye çıkıp "hey, gençlik! naber? az biraz açılın da biraz müzik yapalım" diyecek gibi. güzel şarkı. başarılı olsun bu da. en azından ilk 10'da yer bulsun kendine. eski günlerin hatrına. ha?

9- fransa: anggun - echo (you and i) - http://kisalt.com/2cl
anggun'un adını duymuştum fi tarihinde. şarkı çok kötü değil. iş yapar mı? emin değilim.

10- italya: nina zilli - l'amore è femmina (out of love) - http://kisalt.com/2cm
italya onca senenin hıncını nina zilli ile çıkarsın istiyorum. nina zilli'yi severim zaten.

13- azerbaycan: sabina babayeva - when the music dies - http://kisalt.com/2cn
yarışmanın slow şarkılardan biri daha. ben sevemedim. ama oy alacak çokça.

19- ispanya: pastora soler - quédate conmigo - http://kisalt.com/2co
o dansçı erkeği bana verirlerse bir kıyak düşünebilirim. ehehe. ehm. ciddi olayım: kaliteli ballad'lardan biri. ama üst sıralarda olmayacak büyük ihtimalle.

20 - almanya: roman lob - standing still - http://kisalt.com/2cp
oooy! tipe bak la! yirim lan seni, roman'cık. alamancam çok kötü ne yazık ki. şarkı söylemesen de olur. o "still" deyişler kulağımı -garip bir şekilde- tırmalıyor. şarkı klasik, gayet ortalama bir şey. ama dışarda, oralarda biryerlede, benim gibi düşünen birsürü kız, erkek vardır; eminim. ilk 10'da.


havaya girdim. iyi mi?
bülend özveren'in tahtına talibim. trt, naber?



moderatörlere ve editörlere not:
kisalt.com linklerinde herhangi bir problem yok. öpt. kib. bye.
beklenen o eurovision haftasına girildi. perşembe ve finale kalırsak cumartesi gecesi eurovision severler yine ekranlara kilitlenecek.
bu akşamki yayını nereden izlerim diye aranıyorsanız: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=47113 adresine türkiye saatiyle saat 10 da uğrayın.
bu akşamki 1.yarı final;

irlanda : tam bir eurosong tarzı şarkı olmuş, son yıllarda iş yapmadığını görüyoruz bu tarz müziklerin eurovision'da lipstickle katılsalarmış tekrardan daha iyiymiş.final şansları zor gibi.

moldova: klasik balkan temalı bir şarkı olmuş. bir kaç yıl önceki sarışın sırp çocuğun şarkısına benziyor biraz. romanya ile aynı grupta olmaları finali görmelerinde etkili olacaktır.

avusturya: eric papilaya'dan sonra sağlam bir şarkı çıkaramadılar maalesef şimdiye kadar. finali göremezler muhtemelen.

macaristan : ses rengi güzel abinin. canlı performansına bağlı olarak sürpriz yapabilir zor da olsa.

rusya : nineler hakikaten sevimliler. muhtemelen eski sovyetler birliği’nden çokça oy alacaktır rusya yine. finali garanti gibi bir şey.

danimarka : çok dinledim şimdiye kadar, kulağıma gerçekten hoş geliyor. finali zaten görecektir öyle böyle bu şarkı.

kıbrıs : beğenmedim. yunanistan ile aynı gruptalar finali göreceklerdir.

san marino : sanırım san marino’nun ismail yk’sı kendisi. yok olmamış. finali göremezler.

israil : geçen senenin romanyasını andırdı bana. finali çıkmaları zor, çıksalar da orta sıralarda tamamlarlar yarışmayı.

finlandiya : dinlendirici bir ses ve bir şarkı. güzel olmuş, finali görmeleri sürpriz olmaz.

belçika : şarkıyı tamamlayamadım. iç gıcıklayıcı bir sesi var kızın. finali daha çok hak eden şarkılar var.

isviçre : klasik isviçre şarkısı olmuş. bana kalsa güzel ama yine finali göremiyecekler gibi.

romanya : güzel olmuş ama bu ülkede daha güzel işler yapabilecek şarkıcılar var. moldova ile aynı gruptalar bu da finaldeler demek.

arnavutluk : finali görecektir. canlı performansı yarışmadaki yerini belirleyecektir.

letonya : orta tempoda bir şarkı, pek beğenemedim. finali görmesi sürpriz olur.

yunanistan : klasik yunanistan şarkısı olmuş. kıbrıs ile aynı gruptalar ve finalde olacaklardır. finali de ilk 10 da tamamlarlar.

izlanda : hafiften hafiften within temptation havaları var. finali görme ihtimalleri yüksek sahneye bağlı olarak.

karadağ : finali göremezler nokta.
an itibariyle slovakya favorilerim arasına girmiştir ayrıca. çok sağlam bir hard rock parça hazırlamışlar. olmuş, harika olmuş.

geldi çattı eurovision zamanı. kendi bakış açımdan bir değerlendirme yapayım bakalım. *

1. yarı final *

karadağ: ses getirir ama zirvede yeri yok.
izlanda*: güzel şarkı ama zamanın gerisinde.
yunanistan*: yazın herhangi bir yerde dinlesem yadırgamam ama yarışma için sıradan.
letonya: gayet güzel parça az daha geliştirilseydi, tüm yük nakarata yüklenmeseydi keşke. gün içerisinde nakaratı dilime dolanıyor.
arnavutluk*: gerçekten çok etkileyici ve bir o kadarda teknik bir parça. ben gerçekten bayıldım. bu işi show ve * solistin eşcinselliği ile götürebilir.
romanya*: parça dile dolanıyor. tarzım değil ama parçayı bu yaz dön dolaş dinleriz gibi geliyor. iyi bir çıkış yapabilir ama ilk 10 anca.
isviçre: yani playlistte çalsın, bulaşık yıka, evi temizle ama yarışmada şans vermiyorum.
belçika: iyi bir castı olan romantik komedide güzel sahneler eşliğinde, bir soundtrack şarkısı olabilir ama yarışmada esamesi okunmaz.
finlandiya: eli yüzü düzgün bir şarkı olabilir. sözlerini bilmem ama sevdiğinizle el ele zıplaya zıplaya kırlarda dolanın bu parçayla. ama eurovision için olmamış yafu.
israil: ilginç, neşeli, eğlendirici bir parça ama show haricinde niteliğini pek çözemedim. ortaya karışık buldum.
san marino: bildiğin gençlik şarkısı. sosyal ağlardan dem vurmuş. acaba ordan götürür müyüm işi gibisinden ama olmamış.
kıbrıs rum kesimi*: fıkır fıkır, hoppidi hoppidi bir parça. normalde de avrupa listesinde yerini alabilecek bir şarkı olarak görüyorum. iş yapar, bir yerlere gelir bu parça. zirve ise sürpriz bakalım.
danimarka*: benim 1 numaralı favorim. solistte ve şarkıda allanis morisette ve shanai twain popüler olduğu zamanları hatırlattı bana. öyle böyle değil sevdim bu parçayı. yalnız 1. olmayacak gibi geliyor. çünkü parça çıktığı ilk günden bu yana oldukça beğeniliyor ve tüketiliyor. bunun dezavantajını yaşayabilir gözüyle bakıyorum.
rusya*: parçanın enerjisi gayet güzel. bir de ninelerin söylemesi sempatisini arttırıyor. bir de bakmışız 1. olmuş. hiç şaşırmam.
macaristan*: güzel bir alternatif rock parçası. dinlenirlir ama sanmam.
avusturya: bana göre değil. pek dinleyicisi olmayan bir tür. hani bazı çıkışları akılda kalıcı ama yeterli değil. bir cacık olmaz diyorum.
moldova*: balkan rüzgarını arkasına alan bir şarkı. ama dinle ve geç. ötesi yok.
irlanda*: zamanın tüylü oyuncak anahtarlıkların vücut bulmuş hali. şarkıya gelecek olursak; vasat.


2. yarı final *

sırbistan*: iyi bir bariton, güzel düzenlenmiş, etnik öğeleri güçlü bir parça ama bu yarışmada pek yer edenemez.
makedonya*: sıradan pop rock şarkısı.
hollanda: güzel, duru şarkı country öğeleri ağırlıkta. çalsın dinlenir. solist kendine güzel bir yer bulur. ilk 10 belki. bu anlamda sürpriz çıkabilir.
malta*: zamanının gerisinde popülerliğini yitirmiş bir 90lar parçası gibi. solist anca satıyor parçayı.
belarus: popülerliğini yitirmiş bir boysband ve rock karışımı. sıradan ama bu çocuklarla parçayı satarlar.
portekiz: farklı bir parça. klasik bir latin ezgisinin değişik alt yapıyla yorumlanışı gibi. nakaratı basit. ama parça kendini dinletir. yarışmada şansı pek yok.
ukrayna*: iyi şarkı akılda yer eder. genç kitleyi fokurdatır nitelikte bir disko parçası. eski disko esintileri de taşıyor. bana göre değil ama favori bilesiniz.
bulgaristan: seni seviyorum üzerine tüm ülkelerin dillerinde söylenerek yapılmış bir disko parçası. tanıtım için çok dolandırdılar bu kızı ama bence nafile.
slovenya: yavaş bir parça işi zor.solist iyice, yine parçanın lokomotifi güzel nakaratı ama şansı pek yok. sevilen bir şarkı.
hırvatistan: iyi bir solist ama vasat bir slow.
isveç*: başarılı bir disko parçası. solist güçlü, parçayı ortaya çıkarmış. güçlü bir favori olarak gösteriliyor.
gürcistan: fazlasıyla karmaşık bir parça. alt yapı ve akorlar iyi. pek iş yapmayacak bir parçayı bu şekilde bi şeye benzetmişler. solistin performansı etkileyici ama bildiğimiz bulamaç olmuş.
türkiye*: duyuluşlarıyla farklı ve alternatif olmasından dolayı ilgi görüyor. baya bir seveni var. bahisçilerin 1.lik için en büyük sürpriz adayı. aslında parça ile ilgili iyi bir taktik güdüldü. parça heryerde çabuk tüketilmesin diye fazla pazarlanmadı. hali hazırda ilgi görüyor zaten. neredeyse finalde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. ses getireceğimiz kesin ama ilk beşte olabilir de olmayabilir de. *
estonya*: duru ve güzel söylenmiş bir slow. normalde pek şansı yok ama yakışıklı oğlan bu masum duruşuyla sürpriz bile yapabilir. *
slovakya: bu senenin adam akıllı tek klasik rock parçası diyebiliriz. ben sevdimde hani. finalde görürüz ama ne olur bilinmez. pek üstlere çıkmaz desemde olabilir şaşırmam.
norveç*: tam bir disko dans parçası. hatta yarışmadaki en favori dans parçalarından biri. evde açıp dinlemem ama es kaza bir diskoya gidersem bu parçada kurtlarımı dökerim. güçlü bir parça.
bosna hersek*: güzel bir slow. ama eurovision için oldukça pasif bir şarkı. ama şarkıdaki nefesli etnik eşlikler etkileyici.
litvanya*: yavaş başlayan sonra hoppidi hoppidi oynatan bir parça. gösteri ile bir yerlere gelebilir ama şans vermem. aşkın gözü kördür lafından yola çıkarak avrupadaki kalbi kırıkların oyunu toplarsa anca.

direkt finale gidecek ülkeler:

ingiltere: solist kesinlikle övgüyü hak ediyor. şarkıda sade, güzel ama ötesi yok. solist eski popülerliği ile nereye gelecek bakalım merakla bekliyorum.
fransa: güzel bir parça. parça kendisini dinletiyor ama pek şans vermiyorum.
italya: pop caz yorumuyla popüler bir şarkı. tam bir eurovision şarkısı kendine yer edinebilir ama listeyi zorlamaz.
azerbaycan: oldukça güçlü bir slow ve favorilerimden biri. kazanması zor * ama özelliklede nefeslideki duduk ve etnik vokal eşlikten çok etkilendim.
ispanya: klasik bir slow. bir numarası yok.güzel, dinlenilebilecek bir şarkı ama burda bir yere gelemez.
almanya: güzel bir pop rock parçası. nakaratı gayet güzel ama yeterli değil. bunun dışında solist şimdiden hayran oluşturmuş bile listede iyi bir yer bulabilir.

(not= bu entry zaman zaman editlenecektir)
tek tek adayları değerlendirdiğim blogumda, favorilerimi belirlediğim bu sene 57. yaşını kutlayacak olan eurovizyonun yarı finallerinin 22 ve 24, büyük finalinin ise 26 mayıs 2012 tarihinde azerbaycan'ın başkenti bakü'de yapılacağını hatırlatarak saygılarımı sunarım… sonuçlarda görüşmek üzere…bakalım ne kadarı tutacak :) ;)

bu seneki ilk on'um şöyle:

2) izlanda - gréta salóme & jónsi - "never forget"
5) arnavutluk - rona nishliu - "suus"
9) finlandiya - pernilla karlsson - "när jag blundar"
14) rusya - buranovskiye babushki - "party for everybody"
17) moldova - pasha parfeny - "lăutar"
10) israil - izabo - "time"
11) isveç - loreen - "euphoria"
12) gürcistan - anri jokhadze - "i'm a joker"
15) slovakya - max jason mai - "don't close your eyes"
3) italya - nina zilli - "l'amore è femmina (out of love)"
bonus: birleşik krallık - engelbert humperdinck - "love will set you free"


eurovizyon yayın tarihleri şöyle:

21 mayıs pazartesi // 20:00 “eurovision belgeseli 1. bölüm”, numberonetv, (tekrar 01:00)
21 mayıs pazartesi // 21:15 “eurovision’dan çok özel gösteriler”, trt müzik
22 mayıs salı // 22:00 eurovision şarkı yarışması 1. yarı final, trt 1, trt müzik, trt hd ortak yayın
23 mayıs çarşamba // 20:00 “eurovision belgeseli 2. bölüm”, numberonetv, (tekrar 01:00)
24 mayıs perşembe // 22:00 eurovision şarkı yarışması 2. yarı final, trt 1, trt müzik, trt hd ortak yayın
25 mayıs cuma // 22:15 “eurovision’un gizli tarihi”, ntv
25 mayıs cuma // 20:00 “eurovision belgeseli 3. bölüm”, numberonetv, (tekrar 01:00)
25 mayıs cuma // 21:40 “bir şarkısın sen eurovision özel” konuk: şebnem paker,24 tv
22 mayıs cumartesi // 22:00 eurovision şarkı yarışması final, trt 1, trt müzik, trt hd ortak yayın
israil çok iddialı... çok sevdim.
izlediğim 2 parçada nedendir bilemedim sesler iyi gelmiyor..trt den mi yoksa azerbaycandan mı bilmiyorum...
rusların fena taşşak geçtiği yarışma.. şarkılarını ve sahnelerini sevdim valla.. umarım 1. olurlar...
rus ninelerin kurabiye pişirmesi çok manidardı gerçekten.
trt hd veya trt müzik veya webden izlenebilir.
http://www.trt.net.tr/trtmuzik/ (trt müzik web)*
www.eurovision.tv/esctv/future/?program=47113 burada da bülend özverenin yorumu olmadan izlenebilir ama trt den izlenmesi tavsiye edilir zira az önceki mozart yorumu bile yeterliydi oradan takip etmek için.
*
ilk yarıfinalden final yapacakları sayayım;
- izlanda,
- letonya,
- irlanda,
- yunanistan,
- kıprıs,
- rusya,
- danimarka,
- belçika,
- macaristan,
- arnavutluk..
1) karadağ çetin alp'in kemiklerini sızlatan şarkı ile katılmışlardır
2) izlanda güzel bir düet ile final şansı aramaktadırlar
3) yunanistan seksi kız oynak müzik ikilisi ile finale çıkarlar
4) letonya şarkı güzel final şansları var
5) arnavutluk finaldeki gözyaşları ile final şansları var
6) romanya seksi kız oynak müzik vol.2
7) isviçre finali zorlar
8) belçika slow müzik şirin kız..almanya taktiği görücez işe yarıcak mı bakalım?
9) finlandiya batmandaki posion ivy karakterinde kadınla zor
10) israil retro tarzı şarkı hoş eğlenceli..
11) san marino ortalama bir şarkı
12) kıbrıs seksi kız oynak müzik vol.3
13) danimarka gitar çalan tatlı kız
14) rusya fazla sözegerek yok teyzeler kesin final
15) macaristan yarı finalin en iyi şarkısı
16) avusturya almanca söylenen şarkı ile final şansları var
17) moldova dark bear çakması çocuk ile kalbimizi kazanmıştır
18) irlanda saçlarını indiren ikizler su ateş ışık derken finaldedir.
şeklinde not aldığım yarışma...bana göre finale çıkan 10 ülke...
macaristan
rusya
yunanistan
kıbrıs
arnavutluk
irlanda
israil
belçika
avusturya
moldova
1) karadağ çetin alp'in kemiklerini sızlatan şarkı ile katılmışlardır
2) izlanda güzel bir düet ile final şansı aramaktadırlar
3) yunanistan seksi kız oynak müzik ikilisi ile finale çıkarlar
4) letonya şarkı güzel final şansları var
5) arnavutluk finaldeki gözyaşları ile final şansları var
6) romanya seksi kız oynak müzik vol.2
7) isviçre finali zorlar
8) belçika slow müzik şirin kız..almanya taktiği görücez işe yarıcak mı bakalım?
9) finlandiya batmandaki posion ivy karakterinde kadınla zor
10) israil retro tarzı şarkı hoş eğlenceli..
11) san marino ortalama bir şarkı
12) kıbrıs seksi kız oynak müzik vol.3
13) danimarka gitar çalan tatlı kız
14) rusya fazla sözegerek yok teyzeler kesin final
15) macaristan yarı finalin en iyi şarkısı
16) avusturya almanca söylenen şarkı ile final şansları var
17) moldova dark bear çakması çocuk ile kalbimizi kazanmıştır
18) irlanda saçlarını indiren ikizler su ateş ışık derken finaldedir.
şeklinde not aldığım yarışma...bana göre finale çıkan 10 ülke...
macaristan
rusya
yunanistan
kıbrıs
arnavutluk
irlanda
israil
belçika
avusturya
moldova
8/10 ehh.. romanya ve moldova pööhh diyorum...
  • /
  • 5