eurovision 2012

twitterda dünya gündeminde türkiye rüzgarı esmektedir. ilk 3 hashtag.

dünya gündemi· değiştir

#eurovision
#turkey
#12pointsgoestoturkey
yarışmayı pek takip edemiyor olsamda finalde türkiye ilk 3 ü zorlar, birincilik rusya ile isveç arasında gidip gelecektir diye tahmin ediyorum.
zeljkonun gözümüzü ve gönlümüzü 1 kez daha okşadığı yarışmadır...
ukrayna'yı ukrayna'lı temsil etmiyor diye yerden yere vuruluyor, evet can banomo ağzıyla ne tutsa yaranamayacak demekki!
isveçin 372 puanla 1. olduğu yarışmadır. can bonomo 112 puanla 7. olarak tamamladı
başta italya; fransa; ingiltere; yunanistan ve kıbrıs'ın hayal kırıklığı yaşadığı; sırbistana veridiğimiz seri oylara rağmen ülkemizden puan çıkmadığı; isveç'in uzak ara yaptığı yarışma olmuştur. *
zeljko joksimovic sen neymişsin be abi a a denilendir. kendisi bildiğin gay magnet. yerik.swh
oylama yapılırken finlandiya adına mr. lordinin showu; memleketim italyanın taş sunucusu ve yarışma boyunca sırbistan adına yarışan zeljko joksimovic akılda kalan 3 erkek olmuştur.
norveç'in anakaradan ayrılıp ada olduğunu düşündüren yarışma. komşuluk ölmüş arkadaş !!
yazık oldu italya'ya "nina zilli-lamore e femmina-out of love "
estonyalı erkek şarkıcının da hoş ve yürek hoplatıcı olduğu yarışma.
ingiltereyi temsil eden bey amca, yarışmada şarkı söyleyen 22 ülkeden daha yaşlıydı. şarkıcılardan değil, ülkelerin kendilerinden.**
ayrıca eurovision'da şarkı söyleyen en yaşlı adam ünvanını kazanmıştır. eurovision'da şarkı söyleyen en yaşlı insan ünvanını ise rus ninelerden birisiyle paylaşmaktadır.

(bkz: gereksiz bilgiler)
gerek buna gerekse de geçmiş yıllardaki benzerlerine olan ilgilisizliğimi düşünündüğümde ve bu ilgisizliğimi çevremdekilerin coşkusuyla karşılaştırdığımda, hissettiğim durum: (bkz: ontolojik sıkıntı)****

yarı finalden çıkamayan
belarus http://kisalt.be/alznti ve hollanda ya http://kisalt.be/8rcvla çok ayıp etmiş organizasyondur. mayıs 2013e kadar dosya bankacınız için kapanmıştır.
isveç'in klip tadındaki sahne şovu ve slov motion bitişi ile bu yıla damgasını vurmuş olduğu yarışmadır. ayrıca danimarka, norveç ve italya'nın bulunduğu sıraları anlamlandıramadığım yarışma olmuştur. tabii ki sırbistan'ın 2004 yılında olduğu gibi benzer ritimlerle 3. olması ve o kadar oy alması hakikaten şaşırtmıştır. lordi grubunun solistinin finlandiya adına puanları vermesi ve rus ninelere takılması gecenin akılda kalan güzel bir kısmı olmuştur.
"feel your heartbeat" sloganlı almanya finalinden sonra azerbaycan'dan çok daha tatmin edici bir final beklerdim ama sankim vasat kaldı biraz. yine de gardaşlarım onlar benim helal olsun.
  • /
  • 5