market poşeti biriktiren anne

"dur, yapma; sakın sakın ha atma" sloganı ile market, süpermarket hatta alışveriş poşetlerini biriktiren anne ponçikliği.

içine ıvır zıvır koymaya yahut yer yer çöp poşeti olarak kullanmaya yarayan bu naylonlar için, mutfaktaki raflardan birinin feda edilip içinin tıka basa poşetle doldurulduğu da çok mümkündür.
bunun için özel saklama bohçaları örüp olaya farklı boyutlar kazandıran annedir.*


http://10marifet.org/yazi/orgu-bebek-pos...
kesin serdar ortaç'ın annesidir. olmayabilir de. dondurma kaplarını da attırmaz bu anne
birgün lazim olur icine bise koyariz diye ayakkabi kutularini dolap üstünde saklayan annenin kiz kardesidir.
stoklar azaldığında marketten özellikle fazla poşet almanı tembihleyen annedir aynı zamanda
evet bunlar için özel bi torba bile dikti benim valide, üstüne göz ağız burun falan yapıştır pembe tüylü bi yaratık teyzemede öğretti ondada moru var. büfeden ekmek aldırırken, çöp poşeti niyetine kullanırken ve aklınıza gelebilecek başka alternatiflerde kullanıyoruz dattebayo.
anne alışkanlığı, bana da geçmiş durumda. hatta üstüne marketten çıkarken birkaç tane de hiç kullanılmamış poşet alıp çıkıyorum. mutfak kapısının arkasında çok sanatsal bir görüntü var.
bir çikolata ile birlikte 8-9 adet içe atılan poşetlerin, kapı kulbunda biriktirilmesiyle oluşan anadan-çocuğa miras kalan eylem. öğrenci evinde vazgeçilmez bir portredir.
eli öpülesi annedir. yokluk nedir bilen annedir. tutum nedir bilen annedir. aylardır görmediğim annemi özlediğimi hatırlatan annedir.
aynı zamanda markette hızını alamayıp kasada duran kalan poşetleri de eve götüren annedir.
aynı zamanda dondurma kabına yaprak sarması koyan annedir. *
oooo bu yine iyi annemin biriktirdiklerini babam bakkala götürüyor artık nasıl bir hesapları varsa :) herhalde geri dönüşümün çığır noktası.
bekar olan öğrencide biriktirebilir , annelere özgü değildir :)
birçok türk annesi gibi benimki de böyleyken bense sadece market poşedi değil, kullanışlı her türlü poşedi biriktiririmm. pinti bir insan da değilimdir ama 1-çöp poşedine neden para veresiniz, 2-geri dönüşüm: hem aynı poşedi ikinci kez yararlı kılmak, ucundan kıyısından çevreci olmak babında güzeldir. 3- yazlık/kışlık ya da zaman zaman eski/sık giymediğiniz kıyafetlerinizi karıştırırken hurç dökmek yerine şeffaf poşetlerle saklamak en mantıklısı.