maslak 1453

ali ağaoğlu'nun maslak'taki, istanbul'un ayakta kalmış son yeşil alanlarını katlederek, kurmayı planladığı uydukent. birde öyle iğrenç bir reklam filmi çekmişler ki bunun için, aynı götüme benziyor. ata binmeler falan... ulan yatacak yerini yok sizin vicdansız şebelekler.
vicdanının değil cüzdanının sesini dinleyenlerin, ali ağaoğlu'nun maslak ormanlarında yaptığı gibi ayı sözlükte at koşturduklarını göstermiş olan başlık. yukarıdaki entriye eksi oy veren yazar arkadas, bir zahmet konu hakkında düşüncelerini yazsaydıda aydınlansaydık. nedir yani, projeye karşı olmam mi problem? reklam filminin berbat olduğunu söylemem mi? sanki bütün bunların ötesinde kişisel bir meseleymiş gibi duruyor...
bu ucube proje ve projenin sahibi ali agaoglunun, istanbul moderndeki bienal tasarima geldigini haber alan bir grup protestocu, boynunda 34 aa 1453 plakali bir esekle, istanbul modern bahçesinde projeyi ve agaoglunu protesto etti. esegin sirtina binen bir protestocu, " ben agaoglunun dayiogluyum, buralarda konut yapacagim yesil alanlar ariyorum" seklinde beyanat vermistir. link veremiyorum, kaynak yazayim bari.

kaynak: www.bianet.org
en kötü reklamlara örnek gösterilebilir.
ağaoğlu nun yeni projesi 1453 istanbul için katledilmiş maslak ormanları. ormanın ortasında kesilen ağaçlardan ortaya çıkmış içler acısı toprak parçası. utanmadan sıkılmadan aslında paranın verdiği cesaretle ormanın ortasına nasıl beton dökeceğini anlatan bir adam. daha önemlisi bu ağaç soykırımı gibi proje bittiğinde binlerce konutu anında satın alacak binlerce zenginimizin olması. verdiği tam sayfa ilanlar ve televizyon reklamları yüzünden de basının bundan bahsetmeyecek olması da cabası.
merak etmediğim proje. esas merak ettiğim reklamda bu hiç değil dediği projedir. nasıl boktan bi proje ise, yazık, bu hiç değil deniyor.
ali ağaoğlu na göre bu projede 3 tane bile ağaç kesilmemiş.

(bkz: hayallerle yaşamak)
(bkz: yok artık ali sami)
proje sahiplerinin, o koca ormandan kesecekleri ağaçları nereye sokacaklarını merak ettiğim projedir aynı zamanda. kendi zengin, yumuşak ve narin götlerine kıyamayacaklarına göre, bizim yani tüm istanbulluların götüne girecektir kanaatimce..
istanbul' un son oksijen depolarını yoketme yöneliminde olan projedir. proje sonunda nefesi başka yerimizden alırız herhalde diye düşündürmektedir.
istanbul'un iyice eski çağlara dönüşünün sinyalidir.

(bkz: taş devri)
1+1 daire fiyatlarının 900 bin tl olduğunu öğrendiğim proje.
projesi büyük ölçüde yalan olmuştur, http://haber5.com/guncel/agaogluna-bir-darbe-de-tof-den
kendini akilli, kalan herkesi salak zanneden bu kurnaz mütahit, çiktigi bir tv programinda, " eger bu proje kapsaminda degil 3.000, 3 agaç bile kesildiyse, etek giyer taksimde dolasirim" demisti. mimar ve mühendisler odasi, 2010 yilindan itibaren, bölge ile ilgilin bütün google earth fotograflarini inceleyip, bölgedeki agaç katliamini açiga çikarttilar... hayir etek giymesinde degiliz.. ama yalaninin ortaya çikmasi güzel oldu...

ormanlık alana bina yapacağına, yaptığı binaların etrafını ağaçlandırsa dedirten, tabi böylesi daha hızlı ve daha karlı olduğundan kendini zeki sanan sevimsiz adamın projesi.
dün itibariyle orman ve su işleri bakanlığı, fatih ormanlarındaki mesire yerinin işletme ruhsatını iptal etti. ağaoğlu!na ait bir şirket daha önce usulsüz bir şekilde bu mesire yerinin işletmesini almıştı. ve bu yüzsüz ve ukala mütahit, kendi oynadığı gerizekalıca tasarlanmış bir reklamda hiç utanmadan, hiç arlanmadan at üzerinde ahkam kesiyordu. "orman mı istiyorsunuz, alın size orman" sanki alın götünüze sokun der gibi... ama görünen o ki şimdilik kendisine girdi..
şimdilik* ali beyin içinde patlamış projedir. kendisi konu ile ilgili cnbc-e de şu tarihi açıklamaları yapmıştır* "ali ağaoğlu, bakanlık kararının ardından yaptığı açıklamada, "oraya hyde park yapacaktım, alsın bakanlık kendi yapsın" dedi. ağaoğlu, izinsiz reklam konusunda da "tecavüzcü çoşkun orada film çekerken izin mi alıyor?" dedi." *

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21915464.asp
"çağ atlatacak bir şey istiyorum." diyip projenin isminin 1453 olması?

(bkz: back to the past)

binaların etrafının cam olması kafama takıldı. kim silecek o kadar camı aga?