2016 oscar ödülleri

4 Entry Daha
2016 oscarları lobi faaliyetleriyle akıllarda kalacak. birincisi caprio'nun ödül alması için yapılan faaliyetler diğeri de siyah ayrımcılığı üzerinden dönen faaliyetler.

sosyal medya pompasıyla caprio ödüle kavuştu fakat en iyi filmi almayarak kendisine ince bir mesaj gönderildi. ayrıca mad max'in hakkının yendiği bir yarışma da oldu diyebiliriz.

gelelim siyah ayrımcılığına. törenin sunucusu ve program içindeki skeçlerle bu duruma aleni ya da üstü kapalı hem dokunuldu hem de tiye alındı. evet bir ötekileştirme mevcutsa da bu akademinin yapısından kaynaklanıyor. ama şunu da unutmayalım siyahi sinema insanları da o kadar gözardı edilir değil artık hollywood'da.

olay sadece eskisi gibi rağbet görmeyen siyahi bir yönetmenin amerikada çok tutan 'dövlet bize bahmir'i dillendirmesiyle ortaya çıktı. bizde bile artık hadi canım sende denilen bu slogan onlarda hala tutuyor ve ekmeği yeniyor.

her neyse; caprio ödülünü aldı da rahatladık. ve şunu da gördük ki lobisi sağlam olan yapımlar veya kişiler yarın öbür gün karşımıza çıkıp bizi şaşırtabilir.

not: bunu anlamsız bulan anlamsız gerzek! sen ortaya ne koyacaksın? fikrini belirt de biz de ona göre mevzi alalım. amuğago.
5 Entry Daha