2018 ekonomik krizi

25 yaşındayım, kendimi bildim bileli -aşağı yukarı 10 yaş civarından beri diyelim- ana haberlerden aklımda kalan bazı klişeler vardır:
pazarda dolaşan muhabir halka mikrofon uzatır,
meyve sebze ateş pahası
esnaf kan ağlıyor
et fiyatları cep yakıyor,etin tadını unuttuk!
bu üçü hiç değişmez ve hemen hemen aynı kelimelerle aynı haberleri her gün izleriz.
bu sırada savaşlar,doğal afetler,ülkeler arası krizler vs. bir sürü şeyler olur ama sonuç olarak fakirler yine fakir,orta halliler yine orta halli,zenginler yine zengin herkes yine kendi bütçesine göre yaşar gider.
bir de her senenin adıyla anılan,beklenen bir kriz vardır;2007,2008,2009.............2018 ekonomik krizi.....
eğer bu sene gerçekten kriz varsa bu demektir ki geçen sene ekonomi iyiydi veya ondan önceki sene veya daha da önceki seneler....
ama geçen sene de esnaf kan ağlıyordu ondan önceki sene de pazarda meyve sebze ateş pahasıydı hatta daha da önceki sene et fiyatları yine cep yakıyordu.
ben ekonomik krizin olmadığı bir sene duymadım ki bu sene de olmasını yadırgayım,sorgulayım,hesap sorayım.
demem o ki akıllı,açık fikirli,ileri görüşlü,zeka küpü,vizyoner muhalif ekonomistlerimiz iyiyken iyi demediler ki kötü deyince bir etkileri olsun bir karşılık bulsun
doğru yapılan şeylerin hakkını teslim etmeyince gerçekten yanlış bir şey olunca da eleştirmenin karşılık bulması pek mümkün olmuyor.
insanların doların yükselmesine olan tepkisizliği de biraz bundan bence.ilk defa öldük, bittik,mahvolduk denilmiyor bu memlekette...bu sene gerçekten batıp bittiysek geçen senelerdeki batıp bitmelerimiz abartıydı,propagandaydı o zaman.
gerçekten de halk kendi hayatına dönüp baktığında doların yükselip alçalmasının veya borsanın veya altının veya benzinin düşüp çıkmasının maddi açıdan ulaşabildiklerine veya ulaşamadıklarına çok da büyük bir
etkisi yok.
bunun yanı sıra abd'nin ülkemizle uğraşması,terör örgütlerini bize karşı kullanması yandaş veya muhalif herkesin ciddi ciddi kabul ettiği, gördüğü açık seçik bir gerçek halini aldı.haliyle insanlar doların yükselmesini pek de yadırgayamıyor.
daha önce hiç halk pazarında patates limon taneyle satılmamıştı. küçüklüğümde çuvalla soğan falan alırdık. şimdi adamlar "halk pazarında" taneyle satıyorlar. nereye etkisi yok. gözünüzü açın !!

geçen ay gelen faturalarınızla bu ay gelenleri karşılaştırın. laf olsun diye değil m3 başına kaç lira artmış bir görün. başka bişey demiyorum.