2024 istanbul lgbti+ onur haftası ve gay pride

2019 yılındaki onur haftasında ve onur yürüyüşündeki sert ve orantısız polis müdahaleleri sonrasında her yıl artarak devlet eliyle sindirildik, sesimizi kesmeye çalıştılar ve inatla insan hakları ihlallerine devam ediyorlar. artık onur haftası ve onur yürüyüşü başlıkları sözlükte bile açılmaz oldu. 2024 onur haftası az katılımlarla da olsa 24-30 haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 30 haziranda da istanbul lgbti+ onur yürüyüşü gerçekleştirilecek. 2023 de polis taksim'in tüm sokaklarını ablukaya almış olsa da yine de yürüyüş gerçekleştirilmiş ve basın açıklaması yapılmıştı. tabi ki sonrasında yine polisin şiddeti ve gözaltılar olmuştu. bu yıl da yine benzer olaylar yaşanacak. var olduğumuzu göstermek için basın açıklaması bu yıl da yapılacak.

2023 onur yürüyüşü ve sonrası basın açıklamasından küçük iki video paylaşayım,



2013 geziden ve geçen seneki pride'dan sonra üçüncü kez kendimi gerçekten ait hissettiğim bir toplulukla yürüyeceğim. orada olacağım, olacağız.
istanbul onur haftası komitesi ters köşe yaptı. taksim'de polis tüm ara sokakları, yolları kapattı fakat yürüyüş kadıköy bağdat caddesinde gerçekleştirildi. eskileri hatırlıyorum da, tüm nefrete inat yaşattınız teşekkürler.