marvel filmler konusunda ne kadar iyiyse, dc comics de animasyon konusunda o kadar iyidir aslında. ama 2017-2018 yılları içerisinde çıkan animasyonlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
batman: gotham by gaslight gibi alternatif bir zaman diliminde geçen hikayede, gorilla grodd'un icat ettiği bir zaman makinesi sebebiyle tüm arham akıl hastanesi, batman, kedi kadın, nigthwing, red robin, robin ve hatta alfred meiji dönemi japonya'sına ışınlanırlar. ışınlanma sırasında yaşanan bir aksaklıktan dolayı herkes aynı anda, aynı zamana ışınlanırken, batman'in ışınlanması iki yıl sonraki bir zamana tekabül eder.
batman'in japonya'da ortaya çıkması ile olaylar gelişir.
senaryoyu bir kenara bırakırsak, çizim teknikleri ve animasyonlar tek kelime ile "sanatsal". japonlar, sanatı görselleştirme konusundaki hazinelerini en iyi şekilde kullanmayı gerçekten başarıyorlar.
animasyonun son kısımlarında yer alan robot dövüşü ve abartılı transformers havasını görmezden gelirsek batman aşıklarının hoşuna gidebilecek bir animasyon çıkmış ortaya.