sözlükçülerin nick hikayeleri

123 Entry Daha
trehaloz, bir glikozun fruktoz ya da galaktoz yerine kendisi gibi bir glikozla ve diğer glikoz-glikoz çiftlerinin birçoğunda gibi bir glikozun 1.karbonu ile diğer glikozun başka bir karbonu ile bağ kurmak yerine diğer glikozun da yine kendisinde olduğu gibi 1.karbonu ile bağ kurması sonucu oluşan bir disakkarittir. bu hem iki glikoz arasında ve hem de her iki glikozun da 1.karbonu ile bağ yapmasından dolayı indirgen olmayan yalnızca iki şeker türünden biridir.

(diğeri de sükroz ya da halk arasında çay şekeri olarak adlandırılan glikozun fruktoz ile bağ yapması sonucu oluşan bir disakkarittir.)

trehalozdaki monosakkaritlerin her ikisinin de glikoz oluşu ve bu glikozların da aynı karbonlarıyla bağ kurması ve bu sayede indirgen olmayan bir şeker özelliğini kazanması benim onu bir erkeğin diğer şeyleri arkasında bırakarak kendisi gibi bir erkeği seçip onunla birliktelik kurması ve bu özel birlikteliğin diğer çiftlerden daha farklı ve daha hoş bir yapısının oluşuna benzetmeme yol açtı. o yüzden nick olarak trehalozu seçtim.
10 Entry Daha