2012 londra olimpiyatları

27 temmuz - 12 ağustos arasında gerçekleşecek spor organizasyonu. spor musabakaları keyifle takip edilecek ve özellikle voleybol milli takımımızı izleme şansı bulacağız.
web adresi;

http://www.london2012.com/
çekiç gülle atma müsabakaları bizim için cennet olacak etkinliktir.
an itibarı ile dev bir müzikal gibi işlenen ve olimpiyat tasviri ile takdir ettiğim bir açılış seremonisi sergilenmektedir.
çok güzel bir fikir ve tasarımla tüm ülkeleri temsil eden bakır taçların dıştan içe teker teker yanmasıyla ve ardındanda hepsinin birleşip göğe yükselmesiyle tamamlanan harikulade bir olimpiyat meşalesi yapılmıştır. fakat meşalenin sanki yarım kalmışçasına stadın ortasında durması ve akibeti kafalarda soru işareti bırakmıştır.
acilisi mukemmeldi, bakalim daha neler olacak...
http://www.guardian.co.uk/sport/interactive/2012/jul/26/london-2012-olympic-park-virtual-tour?fb=native gezin bakalım. açılış çok kötüydü bence. ingilizleri hiç sevmememden olsa gerek.
voleybolularda iyi başladılar. son şampiyon brezilya yı yenemeselerde 3-2 maç sonrasında bayan milliler madalya sinyali verdiler bence.
trt spordan takip edilmesi mümkün olmayan oyunlardır. ben böyle dandik yayın görmedim arkadaş.
şimdilik ilk 3 ülke madalya sıralaması:

1 china 17 altın 9 gümüş 4 bronz toplam 30
2 usa 12 altın 8 gümüş 9 bronz toplam 29
3 korea 6 altın 2 gümüş 4 bronz toplam 12
bayan basketbol takımımız angola ve çek cumhuriyetini yendi, amerika ya yenildi. grubunda 3. sırada bulunuyor. grubunda çin ve hırvatistan maçları kaldı.
bayan voleybol takımımız brezilya ve çin e yenildi, sırbistanı yendi. grubunda 4. sırada bulunuyor. grubunda kore ve amerika maçları kaldı.
çin ve amerika'nın madalyaları domine ettiği oyunlar olmuştur. bayağı bir arkadan da güney kore gelmektedir. ülkemiz için ise işler pek iyi gitmemektedir. bayan voleybol takımımız ve bayan basketbol takımımızdan yana bir umut var hala.
gidemeyip kafamı duvarlara vurduğum londramın güzel cici bir şekilde hazırlandığı, sosyal ve olimpiyat dışı etkinliklerle zenginleştirdiği cağğnım etkinlik
bugün bayan basketbolcularımız çin i 82-55 gibi net bir skorla yenmeyi başardı.
bugün bayan voleybolcularımız da koreyi 3-2 devirmeyi başardılar.
saat 23:15'de* atletizmde 10 000 m. finalinde ülkemizi polat kemboi arıkan temsil edecektir.*
potanın perileri olan kadın basketbol milli takımımız saat 22:00de hırvatistanla karşılaşacak olup; büyük bir ihtimalle grubunu 2. bitirecektir.
filenin sulltanları olan kadın voleybol milli takımımız aynı saatte yenilgisiz amerika ile oynayacak olup yenmek yada en az 2 set almak için mğücadele vereceklerdir. ülke olarak 10 günde madalya alamadığımız organizasyonda milli kadınlarımıza bol şanslar dileriz.
an itibariyle erkekler tenis final maçı* oynanan oyunlardır. andy murray, roger federer karşısında setlerde 2-0 önde ve son sette de 4-2 üstünlüğü bulunmaktadır. federer'in yaptığı basit hatalar belki de onu altından edecek. muhtemelen büyük britanya burdan da 1 altın alacaktır.
2012 yaz olimpiyatları'nda, türkiye adına 16 dalda 114 sporcu yarışacak en çok katılım bu sene oldu diye böbürlendiler. sonuç 0 altın 0 gümüş 0 bronz madalya. büyük başarı!!!!
  • /
  • 2