2014 istanbul lgbt onur haftası ve gay pride

bu yıl 22.si yapılacak olan ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak uluslararası kutlama ve tepki haftası. 23-29 haziran 2014 tarihleri arasında bu kez çok sayıda sosyal etkinlikle ve global takvimle neredeyse birebir ölçüde kutlanacak.

seminerler, akademik çalışma grupları, sokak toplantıları, gay ve transseksüel çalışma grupları ve gay pride ile farklı etkinliklerin yer aldığı haftada herkesin ilgi alanına göre mutlaka bir faaliyet var. gay pride ise uluslararası eşcinsel forumlarda istanbul gay pride adıyla güncellenmiş durumda.

onur haftası facebook sayfası: http://www.facebook.com/pages/Istanbul-L...

gay pride: http://www.nighttours.com/istanbul/gaygu...
milliyet sağolsun ki yapılamayacak edilemeyecek gibi saçmalamış. her halukarda yapılır bu organizasyon, hiç olmadı yürürüz gay pride da.

http://www.milliyet.com.tr/istanbul-lgbti-onur-haftasi-bu-etkinlikler-1881339/

(bkz: ramazan nedeniyle onur yürüyüşüne katılmamak)
bu yapılmayabilir rivayetleri niye ve nereden çıkıyor acaba? aslında bir fikrim var ama kimsenin günahını almak istemiyorum. sadece şunu söyleyeyim, önceki senelerde de maddi kaynaklar konusu oldukça sıkıntılı bir konuydu fakat 'yapılmayabilir.' gibi bir cümle hiçbir derneğin, hiçbir aktivistin ağzından asla ve katta çıkmamıştı. hal böyle olunca, geziden sonra lgbtqi hareketi de bu denli ivme ve görünürlük kazanmış, bu denli büyümüş genişlemişken böyle bir açıklama yapılmasını fesatlık etmeden değerlendiremiyorum. acaba yurdumun küçük sevimli aktivist homoları(!) büyüdüler de gezideki kahramanlıklarının karşılığını dolambaçlı yollarla isteyen uyanık stk insanlarına mı dönüştüler? yani yapılır yapılır merak etmeyin. insanlar şanslarını deniyorlar, olay bu.
onur haftası etkinliklerine destek olmak isteyenler için;

https://www.indiegogo.com/projects/2014-istanbul-lgbti-onur-haftasina-destek-ol
onur haftasına destek partisi;

https://www.facebook.com/events/1414515328822756/

edit: ertelenmiştir.
etkinlik haftasına geliş ve gidiş için biletlerimi aldığım, ancak yalnız katılacak olmaktan dolayı hala sıkıntı duyduğum ilk onur yürüyüşümdür. sanırım ayı sözlük grubunu bulup onlara yamanırım.*
etkinlik haftasına geliş ve gidiş için biletlerimi aldığım, ancak yalnız katılacak olmaktan dolayı hala sıkıntı duyduğum ilk onur yürüyüşümdür. sanırım ayı sözlük grubunu bulup onlara yamanırım.*
çok gitmek istediğim yürüyüş,bir de ortamın aşk dolu havasında yalnızlıktan ölmemeyi beklediğim şey
finallerim münasebetiyle kuvvetle muhtemel katılamayacağım yüksek enerjili, umut dolu yürüyüşümüz..
herkes bana çirkin tipsiz şişko iğrenç der diye gitmiyorum hıh.
bütünlemelerimin olduğu zaman denk gelen ve sevgilimi tek başına yollayacağım yürüyüş
destek partisi ertelenmişti, yeni partinin facebook etkinlik adresi;

https://www.facebook.com/events/518227124948690/?ref_notif_type=plan_mall_activity&source=1
onur haftasına ilgi çekmek için popüler kültürden karakterlerin, kişilerin ve olayların hicvedildiği bir video hazırlanmıştır. içerisindeki ipuçları enteresan ve gerçekten komik.

mesela: behlül'ün similyası kürdandı. detaylar onur haftasında

her sene katılmayı istediğim ama out olmadığm için çekindiğim, sosyal medyadan takiple yetindiğim yürüyüş
finalinin onur yürüşü ile yapıldığı ülkenin en renkli haftasıdır.
bu sene ciddi anlamda parasızlık çekmektedir. geçen senelerde paraların bir kısmının çorlanması nedeniyle "oh olsun" desem de, yine de keşke para olsaydı diyorum. çok daha iyi bir hafta çıkabilirdi.
günlerdir merakla beklenen* programı açıklanmıştır.

http://kaosgl.org/sayfa.php?id=16872
  • /
  • 2