2018 istanbul lgbti+ onur haftası ve gay pride

25 haziran-1 temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleşecek 26. istanbul lgbti+ onur haftası. 1 temmuz pazar günü de onur yürüyüşü gerçekleşecek. bu seneki tema ise sınır.

https://asdi-lgbti.com/2018/05/25/istanb...

https://www.facebook.com/istanbulpride/p...
bugün kadıköy'deki şeftali temalı pre-pride partisine katıldık. smellycat, arvellian, purplewhale ve diğer arkadaşlarımızla 7-8 kişi olduk ve kurtlatımızı döktük. mekanın darlığı ve sıcak havaya rağmen dağıttık oynadık eğlendik. diğer etkinliklerin de taksimde olacağı duyumunu aldık. facebook sayfasından takip edebilirsiniz sözlük.
seçimlerden hemen sonra olması çok manidar.
normalde zaten 24 haziran öncesi ya da sonra ki haftasından itibaren yapıldı hep. seçimlerle alakası yok seçimleri o güne koyanları sorgulamak lazım. onur haftası yürüyüşleri hep belirli tarihlerde yapıldı
ekşi sözlükte yazılan bazı şeylere çok fena derecede katılıyorum. işi sokak ortasında millete karşı sevişme olayına dönüştürmediğimiz sürece bize saygı ile davranacaklarını düşünüyorum. lakin yürüyüş esnasında bazı kendi bilmezler ortalık yerde kalabalıktan cesaret alarak öpüşüp koklaşmaya başlarsa işin boku çıkıyor. valla kimse kusura bakmasın da içinde yaşadığınız toplum 1 dakikada norveç seviyesine gelmeyecek. o yüzden hal ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz. var olduğumuzu düzgün tavırlarla sergilemeli, cinsel davranışlardan uzak durmalıyız yürüyüş boyunca. yoksa sittin sene yürütmezler bizi istiklalde falan. ve inanın bana eşcinsellerin içinde de bu şekilde düşünen çok insan var. sırf bu yüzden yürüyüşlere katılmayacağını söyleyenler mevcut. onur yürüyüşü bu adı üstünde onurlu şekilde davranılmalı kanaatimce. eğer saygı görmek istiyorsak biz de bazı hassasiyetlere saygılı olmalıyız. neyse bu kadar duyar yeter. haydin hayırlı yürüyüşler
biraz geç oldu ama belki etkinliklere katılmak isteyenler olursa onur haftası programı şöyle;

https://drive.google.com/file/d/1gMKX3u7...
bizden o kadar korkuyorlar ki. göt korkusu. espiri değil gerçekten. hani böyle küçükken annesinin abisinin yanında aslan kesilen bebeler vardır ya. yalnızken bir bok yapamazlar ama. öyle bir korku. seslerini çıkaramadılar. şimdi devlet babaları, anaları yanlarında ya bak hele sen hallere. cengaverler sizi. cahilsiniz. aptalsınız. muhtaçsınız. bizim aklımız, rengimiz, bilgimiz olmadan bir hiç siniz. ha zaten koyun gibi sığır gibi yaşamak istiyorsunuz anlıyorum. o zaman bizi salın da gidelim. gidip insan gibi yaşayıp üretelim, renklendirelim, güzelleştirelim.
yasaklara rağmen binlerce kişi taksim'de bir araya gelerek birçok yerde basın açıklaması okudular. polis müdahalesi ve gözaltılar vardı.

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turk...