24 nisan 1915

4 Entry Daha
türkiye'de insanların gerçek yüzünü ortaya çıkaran önemli tarihlerden biridir. öyle bir konudur ki, kendisi ülkede sürekli aşağılama konusu olan başka herhangi bir kimliğe dahil olup da ayrımcılığa maruz kalınca bağırıp çağıranlar, söz konusu üstü kapatılmış bu katliamlar dizisi olunca sus pus olabilir, alay ve hakaret edebilirler veya inkar edebilir hale gelebilirler. bu zihniyette olanların muhafazakarı, solcusu, liberali vs. de aynıdır. bu anlamda ne olup bittiğini bilenler için bu tarih, aslında çevresindeki insanların analiz edilmesine yardımcı olacak bir süzgeç görevini de gösterir.

başka zaman ayrımcılıktan şikayet ederken, söz konusu bu konular olduğunda alay içerikli entryler girenlerin, zihniyet ittifakına girdikleri ve kabul görüp, onay almak için hizmetçisi oldukları egemenler tarafından başka durumlarda ayrımcılığa uğradıklarında * ağlamamaları, şikayet etmemeleri, yardım istememeleri gerekmektedir.

buradaki tarih sadece ermeni siyasetçiler ve diğer önde gelen isimlerin * tutuklanma kararı ile ilgilidir. yoksa bu ülkedeki hristiyanların yok edilmesi olarak bakılırsa ne başlangıçtır ne de sondur. ülkede zaten resmi olarak bilinen ve sadece örtbas edilen korkunç bir gerçeğin parçasıdır.