ergen

17 yasinda hayatı cozdugune inanan ve bu yolda edindigi muhim kanaatleri cumle aleme asilama derdine dusmus guru yavrusu.
çağın yakışıklı erkek müzik grubuna aşık olan nemfomanyak kız güruhu. bizim zamanımızda da blue vardı.

(bkz: one direction )
bağıra bağıra konuşmayı, birbirleriyle dalga geçmeyi hatta birbirlerine vurmayı marifet sanan, sürekli bir kendini ispatlama, sürekli bir rekabet havasında olan tuhaf varlıklardır.
gençlik öncesi insan hali.

zihnen ölü biyoorganizma.

beyin sıvısı plazma kıvamına gelmiş; ne çocuk ne de erişkin olunabilen insan dönemi. bir geçiş dönemidir; ve kolay kolay geçmez, aslına bakarsanız o dönemden sonra bir ergen olarak hayatına devam eden insan-ı biçimler de yok değildir.

örnek: emo

çocuk olunan dönemin geçmişe karşılık geldiğini düşündüğümüzde; teorisel açıdan; ana belleğe yazılan ve ergenin bundan sonraki kişisel tarihini yazmasına yardımcı olacak tüm veriler, zihnen ölü olunan bu dönemde ele alındığından ortaya pek de hayırlı bir tip çıkmayacağı aşikardır.

örnek:


görüldüğü gibi sevgili ergenyus'umuz, geçmişten gelen aşırı veri sonucu, adeta kafasında alevler olduğunu hissedecek level'e gelerek, plazma halindeki beyin sıvısı içindeki tüm ram'lerini yakıyor. *

erişkinlik döneminin ergenlik sonrası ''geleceği'' ifade ettiğini düşündüğümüzde , bu dönemde fikr-i ishale yakalanmış ergenimiz sadece kendi odaklı hayaller kurma durumundadır. artık kendi bireysel tarihine yönelik girişimlere geçme dürtüsüyle ilgisini milyonlarca şeye dağıtabilir; ama ilgisi sürekli tek bir noktadadır: sevgili bulma / olma.

örnek:


görüldüğü üzere burada da; tam da beklediğimiz gibi; ergenimizin en mal şarkılarda bile sevgili özlemini hissedebilir düzeye getirebildiği iç felsefesine tanıklık ediyoruz. *
başkalarının 'canım yeaaa sen daha ne gördün ki' tavrına muhatap kalmak zorunda olunulan, sanki etrafındaki hiç kimse 16-17-18 yaşında olmamış gibi davranırken bir baltaya sap olamadığın hayatını rayına oturtmaya çalıştığın, sınav, ders, üniversite olaylarıyla boğuşup bir yandan da sosyal hayatını cafe çarşı pazar gezip ayakta tutmaya çalışıp bir yandan da kişiliğini kaybetmekten korktuğun için uğraşlarından vaz geçmeyen, genelde hiç bir şeyi tam olarak yapılamadığı bir dönemdir.

ergenliğin son halkalarında olan biri olarak düşünüyorum bazen, büyüyüp; insanlara yok canım siz şöylesiniz, siz de böylesiniz diyen angutlardan biri olucam diye çok korkuyorum. ilelebet ergen kalsam keşke, keşke ama hayat.
250.000tlye disket oyunu alıp, mastürbasyonu çok süper bularak yaptığım ve blue jean dergisi alarak geçirdiğim hayatımın bir döneminin ismi. o zamanlar da metalcilerle rapçiler dergilerin okur sayfalarında birbirlerini yerlerdi. demek ki insan oğlunun en pis dönemi bu dönemmiş.

tabii ki;


orda burda arebesk rap dinleyenlerden ,justin ve one direction ile ilgili fantazi kuranlardan,birbirlerine panpa diye hitap edenlerden ,vendetta maskesi takıp bi halt olduğunu sananlardan ve amk liselilerden oluşan topluluktur.bunlardan nefret ediyorum.bakın sevmem demiyorum.nefret ediyorum !
easy ergen: ergenliğini kendi içinde yaşar. pesimist takılır. "selam, naber?" gibi kelimler onu dakikalarca derin duyguya sürükler. etrafa zararı yoktur. ilişki konusunda içine kapanıktır. ergenliğinin son demlerine doğru bir patlamayla öne atılır.

hard ergen: ergenlik dönemini kendi içinde yaşadığını zannedip, etrafa etkilerini gösterir. ergenlik döneminin son bulması gerektiği halde davranışlarından vazgeçemez. kendine ütopik hayat felsefesi oluşturur ve ona uymaya çalışır. ilişki konusunda safkan bir saykodur. acı çekmeyi sever, her iki cümlesinden biri "sen" dir. oluşturduğu storyboard'lara kendini inandırır. "niye ben :(" diye düşünür, easy ergenliğin x5 katı pesimist takılır.

expert ergen: hard ergenliğin kontrole alınmış halidir. x2 hard ergenlik yaşar. ilişki konusunda üç noktadan ibarettir.
her cümlesinde fuck kelimesi geçen türkçe mealiylede kullanılan, bunu yapabilecek organının varlığını gözünde fazla büyüten, ya da bunu söylemiş olmakla yapmak gerekmiyor illa kafasını yaşayan yaş aralığı konusunda hala emin olamadığım bay bayan gençlerdir.
ergenlik denilen dönemi ülkemizde genellikle çok ileri yaşlara kadar yaşayan kişi. otuzundan aşağı bu dönem atlatılamamaktadır. garipsenecek bir şey yok çünkü yaşadığımız ülkede demokrasi olsun, hukuk ve haklar olsun, ayrımcılık-cinsiyetçilik, ekonomik yapı kültür-sanat vs. olsun henüz ergenlik dönemi atlatılamamış, '' muasır '' medeniyete varılamamıştır. e haliyle vatandaşa da yansıyor bu haller.*
son çocukluk döneminden sonra gelen, kadınlarda ortalama 10, erkeklerde ortalama 12 yaşında başlayan, 18-20 yaşlarında sona eren gelişim dönemindeki kişiler için kullanılan terim. dönemin bazı olumsuz özelliklerinin-ergen ben merkezciliği, kendini diğerlerinden üstün görme gibi- bazı kişilerde ömür boyu sürdüğü düşünülmektedir. ergenlik döneminin sonunda kişiler, somut işlemler döneminden soyut işlemler dönemine geçmektedirler fakat bazı araştırmalar bazı yetişkinlerin somut işlemler döneminde takılı kaldıklarını göstermektedir. bundan ötürü yetişkin olan ama hipotetik, birleştirici, kombinasyonel düşünemeyen yani kendi doğrusunun en doğru olduğunu düşünen, farkları ve koşulları düşünemeyen, yapacağı eylemlerin sonuçlarını önceden kestirmeyen, aklında fikir muhasebesi yapamayan bireyler ortaya çıkmaktadır.
sözlükteki ergenfobikleri ortaya çıkaran başlıktır.*dahil olduğum gruptur ayrıca. ne zararımı gördünüz insafsızlar?
insanın yaşam seyrinde, evrensel geçerliliği olan bir dönemi ifade eder.
yetişkin adayı olan bireylerin yaşadığı en zor ve sarsıcı dönüşümleri içeren bir süreçtir.
tırtılın koza macerası gibidir. kelebek olmadan önceki acılar bu dönemdedir.
latince ve ingilizcede adolescent terimi kullanılır.
kısa özetlemek gerekirse tüm duyguların zirvede yaşandığı dönem , her şey dolu dolu yaşanır ve büyük bir doyumsuzluk vardır paraya , aşka , ilgiye . zor ve engebeli bir süreç . lgbt bireylerince daha zor olduğu kesindir .
kendisi ya da zeka yaşı 13 - 18 arası olan birey.