eurovision 2019

14 mayıs - 18 mayıs 2019 tarihleri arasında israil'in tel aviv kentinde düzenlenecek. 2019 şarkıları da eurovision'un youtube kanalından paylaşılmaya başlanmış bile.

https://www.youtube.com/user/eurovision/...
2016 senesinde yarışmış ve 2. olan sergey lazarev'i bu sene cidden yarıçıplak görmeyi umut ediyoruz.

rusya bir nevi dima bilan taktiği uyguluyor gene ama bakacağız, rusya'ya birincilik vermemek için bayadır çabalıyolar sonuçta.
çok bilir nstrgt olarak hemen kritiklerimi paylaşıyorum.

cyprus: replay ile modern melodili altyapıya sahip hoplatmalı pop müziğiyle birinciliğe aday gösteriyorum. ilk beş garanti gibi.

malta: chamelon ile kıbrıs'a rakip olur, çekişir bunlar. ilk beş etti iki.

ıtaly: soldi ile son zamanların yükselişe geçen rap tarzıyla belli bir kitleyi kafalar.

north macedonia: proud ile bu yılın mesaj verme çabasını üstlenen ülke.

portugal: telemóveis ile bu yılın sıkıcı otantiklik tarzı bunlara denk gelmiş. madem açtık izleyeceğiz mecbur katılımcıları.

greece: komşu better love ile oldukça batılı bir pop parça ile karşımızda. şansı iyi değerendirmiş.

spain: la venda ile son yıllarda tutan ritimlerini fırsat bilip yine dans ettirmeye niyetli risksiz bir parçayla girmişler. ilk beşi zorlar.

czech republic : friend of a friend ile ilk beş adaylarımdan. nakaratı ağızlara takılır ben söyleyeyim.

san marino: say na na na 'yı söyleyen tük asıllı serhat'ın (ikinci defa katılıyormuş bir de, ilk şarkısı yeterince kötü değilmiş gibi) korkunç ingilizcesiyle ve ucuz pop müziğiyle (ki şarkı söyler gibi değil de konuşur gibi söylüyor) yine sıfır puan çekeceği garanti.

switzerland: she got me ile dinleyenleri coşturacağı kesin. ilk beşte bence.

denmark: love is forever ile sesi hoş kendisi minnoş hanımefendinin müziğine verdiğim artı oy helalühoştur. güzel bir katkısı olacak. ilk beşin diğer adayı.

iceland: hatrið mun sigra ile resmen deneysel çalışmışlar. dikkat çekecekleri kesin. klipleri distopik.

france: roi'yi söyleyen bilal hassani ile , conchita wurst'un yaptığı primi gören fransa durur mu yapıştırmış cevabı.

latvia: that night ile dingin tatlı dinlenesi bir şarkıya sahiptir.

australia: zero gravity'yi avant garde kostum giyer sesi daha iyi göstersin diye operavari söyler, altına da biraz beat ekleyerek günceli yakalayıp puan toplayak.

diğerlerinde sıkıldığım için yazmaya gerek görmedim. siz dinler karar verirsiniz.
katılırım derseniz 18 mayıs 2019 ayı sözlük eurovision zirvesi bile yapılabilir. ülkeleri destekler, hayır bu kazanacak diye kavga ederiz falan.

25.03 editi : italya'yı dinledikçe artan beğenim ile kesinlikle ilk beşe eklemekle kalmayıp kıbrıs ile birinciliğe aday gösteriyorum.
bu yıl israil’de düzenlenecek olan eurovisionda madonna sahne alanacakmış.2 şarkılık performans gösterecekmiş.
chingiz mustafayev * aylardır seni takip ediyorum.. biliyorum diğerleri arasında çok şansın yok ama olsun performansını izlerken kendime dokunacağım aslanım..
ukrayna halkı tarafından seçilmesine rağmen ülkenin kanalının zorbalıkları nedeniyle yarışmadan çekilmek zorunda kalan maruv'u unutmayalım.


yerine kimse gitmek istemediği için ukrayna yarışmadan çekilme kararı aldı. belki de siren song ile tekrardan kazanabilecekleri bir yıla elveda dediler.
bugün başlayan ilk provaların ufak bir kısmını bu linkten izleyebilirsiniz.


kıbrıs, karadağ, finlandiya, polonya, slovenya, çek cumhuriyeti, macaristan, belarus ve sırbistan bugün ilk provasını gerçekleştiren 9 ülke oldu.
basın oylamasında en ilgi çeken ülke kıbrıs oldu.
provaların ikinci günün bitmesiyle ilk yarı finaldeki tüm şarkılar provalarını gerçekleştirdi.
yarın ikinci yarı final provaları ermenistan ile resmen başlayacak.


belçika, gürcistan, avustralya, izlanda, estonya, portekiz, yunanistan ve san marino bugün ilk provalarını gerçekleştiren ülkelerdendi.
san marino'yu bu sene 2016'daki gibi bir türk temsil ediyor, 2016'da da san marino adına katılan serhat yarı finalin son sırasında sahne alacak.
basın bugün avustralya'nın provasını oldukça beğendi, provalardan sonra avustralya eurovision bahislerinde 5 sıra öne atlayarak 11. sıraya yükseldi. şu anda da ilk 10'u zorluyor.
san marino ise basından ilgi gören bir diğer ülke oldu, günün en iyileri arasında yer alıyor. san marino'nun bu yıl finalde yer alması gerektiğini düşünüyorum, bakalım neler göreceğiz.
artık avustralya kazansin amk dedigim yarismadir. 2016dan beri çok iyi sarkilar yolluyor ama bir türlü kazanamadı yaw
tebrikler hollanda güçlü bir performans güzeldi avustralya beni o görselliğiyle aldı valla kalbimde o birinci
soldi cok iyi degil miydi?
hem mahmood yakisikli,hem look guzel,hem de sarki guzel. neyse tarihlerinde en yuksek puani aldilar #budaguzel
hatari israil'deki yasayı ve yasağı çiğneyerek filistin bayrağı açtı. filistin'e gitseler taşlanarak recm edilirdi cinsel tercihleri yüzünden. dünya böyle işte.
izlanda'ya yazık olan yarışmadır. kuzey makedonya görüp görebileceği en iyi puanı aldı, norveç tahminlerimin ötesinde çok çok iyiydi. kazananın sade, gösterişsiz ama güzel bir performansa sahip hollanda olması, sahneyi sirk yerine çevirenlere pek de prim verilmediğini gösterdi.

juri oyları da baya bir şaşırttı bu sene. allah'tan televote var da dengeleme saglandı.
gecenin olayı kesinlikle madonna'nın sahne alması vs değildi. izlanda'lı anti-kapitalist, distopik-tekno, bdsm grubu hatari'nin televote oylarını aldıktan sonra filistin atkıları açmalarıydı. ekrandan o kadar hızlı gitti ki görüntüleri ne olduğunu şaşırdık. kesinlikle gecenin önüne geçen bir olaydı.



onun dışında yarışmaya gelirsek italya'ya baya üzüldüm. ama işte anadilde katılan şarkılarda hep böyle oluyor. ki italyanca olmasına rağmen akılda kalan bir nakaratı ve alkışlı ritmi vardı. mahmood kalp kalp



gelelim isviçre'ye. aslında birincilik beklemedim ama çok keyifliydi şarkı. bence hak ettiği sırayı kazandı. ne fazlası ne azı. ayrıca luca hanni oldukça sempatik ve tatlı bir adamdı.



bir diğer güzel adam da azerbaycan'ı temsil eden chingiz. şarkı kesinlikle çok iyiydi. ayrıca robotik kollarla yapılan showa bayıldım. şarkısı da sesi de çok güzeldi. dinlerken seneye azerbaycan'da mı yoksa demedim değil. ama yine hak ettiği puanı alamayan bir şarkı oldu.



bana göre en en güzel şarkıya sahip olan ülke kıbrıs'tı. geçen sene eleni foureira ile 2. olan kıbrıs bu sene çok benzer bir şarkıyla katılmıştı. geçen sene de favorim kıbrıs'tı bu sene de öyle oldu. aslında tam kıbrıs da denemez çünkü hepsi yunan şarkıcı ama yine de en başarılı şarkılar hep onlardan çıkıyor. bu şarkı sanki şey gibydi kanka ödevini alabilir miyim? al ama biraz değiştir belli olmasın



genel olarak organizasyon çok başarılıydı. çok güzel ev sahipliği yaptılar bence. şarkılardan önce şarkıcıların da dahil olduğu küçük tanıtım videoları çok güzeldi. şarkılardan çok "acaba ne çıkacak sırada?" diye merakla onları bekledim. birinci olan hollanda'nın şarkısına vasat diyebiliriz. ama belki dinledikçe güzelleşir bilemiyorum.

yazmaya değer görmediğim ama yine de beğendiğim ülkeler ise; malta, rusya, estonya, belarus,fransa, ispanya.