istanbul 2020

2 Entry Daha
bu zamana kadar hazırlanmış en büyük bütçeye sahip olimpiyatlar olarak bir türk çılgınlığı gözüyle bakılıyor. amerikan nbc ve bloomberg kanallarındaki incelemeler neticesinde 22 ila 25 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olacağı düşünülüyor. hakikatende çok ama çok büyük bir rakkamdan bahsediliyor. diğer iki şehir olan tokyo ve madrid daha önceden tesisleri hazır olduğu için 1-2 milyar dolarlık bütçe ile bu organizasyona talipler. yani diğer aday şehirler altyapı eksikliği olmayan şehirler olarak dikkat çekiyorlar. hele hele madrid'in tesisleri %80 oranında hazır.

herşey bir tarafa ya allah bismillah, allah allah... türk gazı ile olacak bir iş değil. kısacası ben 2020 adaylığını da almamızı beklemiyorum çünkü olimpiyat altyapısını bırakın, istanbulun şehircilik altyapısı bile pamuk ipliğine bağlı. fakat olimpiyatın bir diğer güzelliği de bu gibi altyapı problemlerini bertaraf edip ardından gerçekten yaşanabilir kentler bırakmasıdır.* buna en güzel örneklerden bir de 1992 barcelona olimpiyatlarıdır.

yukarıda belirtilen konular bizim olumsuzluklarımız olarak görebiliriz. bunlar bir tarafa diğer iki şehir ve ülkelerininde ekonomik dar boğazı da ayrı bir çelişki. tabi 7 yıl içerisinde dünya harikası ekonomimizde ne olur bilinmez(!). yabancı basın mensupları daha adaylık ziyaretindeki akreditasyondan ve iletişim altyapısından etkilenmiş görünüyorlar. canı gönülden istekli oluşumuzda bir diğer güzellik diyebiliriz ama bu işler gazla olmuyor. bakalım eylül ayında açıklandığında gülen taraf istanbul mu olacak?

10 Entry Daha