şirinler

esas itibariyle bir komünizm propagandası amacıyla yaratılmış çizgi dizi. buna göre şirinler paranın geçmediği ve her işi başka bir iş karşılığında yaptıkları bir ütopik dünyayı anlatır. her şirinin bir görevi vardır ve mesela aşçı şirin bir tas yemek karşılığı çiftçi şirinden bir portakal almaktadır. şirine, dini temsil eden gargamel tarafından bu düzeni bozmak ve şirinleri birbirine düşürmek için yaratılmış kadını temsil eder. gargamelin kedisi azman kapitalist toplumu temsil ederken, şirin baba komünist liderlerden birini (şapkası kırmızıdır) temsil etmektedir. smurfs açılımı ise komünizmi ifade den bir sözün açılımı imiş, ne olduğunu bilmiyorum.

ancak çıkış noktası böyleyken, stv'de ateş etrafında hak la ilahe illallah diye ilahiler söyleyen şirinleri, şirin baba cumaya gitti-eyvallah şeklinde diyaloglarla dumurlardan dumur beğendiren bir oryantasyonu da bu gözler görmüştür.
mavi derili ütopik güruh. boyu boyuma olaydı güçlü şirine verirdim.
donnie darko filminde sohbeti geçmiştir.

-şirine sevişmez.
+saçmalık. şirine herkesle sevişir. şirin baba niye yarattı onu o zaman? diğer şirinler çok azmaya başlamışlardı.
-süslü şirin hariç. o, homoseksüel.
+herkes seks yaparken o da izlermiş o zaman.
-şirin baba'ya da bir aksiyon bulmak lazım ama.
+o da grup filmleri çektikten sonra filmlere attırıyormuş... *
şirine ile şirin babanın gizli gizli buluşup seks yaptıklarını ve süslü şirinin eşcinsel olduğunu düşündüğüm çizgi filmdir. lakin süslü şirinin sevgilisi hangisi onu daha çözmüş değilim. ama bulacam. sakar şirin olabilir diye düşünüyorum. eşcinselliğini saklamak için çok panik olup sakarlık yapıyor olabilir.
hafta sonları kanal d de yayınlanan küçüklüğümün vazgeçilmez çizgi filmidir.
sosyalist olan bireylerin çocukken en az bir kere göz attığını tahmin ettiğim bu ,küçük mavi adamları anlatan çizgi film bütün hayat tarzı ile kominizmi sembolize etmektedir.
şirinler için bir çok uydurma haberlerde üretilmiştir:
gay olup olmadıkları ,çizgi filmde ki -diğer şirinlerle yaşıt-tek genç kız olan şirine nin kaşar olup olmadığı, şirin baba nın karl marx a benzetilmesi...

not: çocukluğumu özledim yeminlen.
yanılmıyorsam 2 ağustos 2013 te 2. filmiyle vizyona girecektir.

süslü şirin vardı elinde ayna kendine bakar dururdu o da bizden*
iyi çocuk olursak görebileceğimiz mavi kahramanlar .
komünist düşünceyi benimsemiş mavi küçük yaratıklar
çocukluğumda tom ve jerry den sonra en sevdiğim çizgi diziydi. bıkmadan usanmadan izlerdim defalarca aynı bölümlerini
facebookta farmville, cityville, otville, bokville karışımı oyunu çıkmış çizgi filmdir. gargamelin yaptığı bir büyü sonucu bütün şirinler köyünü bir lanet sarar ve 1 şirin hariç hepsi taş olur. bu durumda o kalan bir şirinle köyü yeniden inşa edip şirinleri kurtarmak görevimiz oluyor. şirin severler için eğlenceli bir oyun.
"uslu bir çocuk olursanız, şirinleri görürsünüz" sözüne çocukken bile inanmazdım. aslında gerçek olsaydı bile umurumda olmazdı. öyle kayıtsız ve ot gibi çocuktum işte. arkadaşlarım izliyor diye izlediğim çizgi dizi.
küçükken ailecek gittiğimiz pikniklerde ormanda gezerken hadi daa çıkacaksanız çıkın usluyum dediğim ama sadece ormanda uslu durduğum, şirineye olan ilgimden cinsel yönelimimi şimdi daha iyi anladığım, kendimi hangi şirinin yerine koyacağımı bilemezken kız arkadaşımın gözlüklünün anahtarlık maskot ve bardağıyla beni o yaptığını anladığım ama her bölümün sonunda kıçına tekmeyi yiyip baş aşağı düştüğünü hatırladıkça içime kurt düşüren çizgi filmdir...
bizler iyi çocuklar olduğumuz halde şirinleri göremezken, gargamel'in şirinleri sürekli görmesiyle demek ki gargamel iyi çocuk ben kötüyüm sorgulamalarına ve travmasına yol açma olasılığı olan çizgi kahramanlar...
ayrıca ilk ortaya çıkışının komünizm propagandası olarak olduğunu belirtmekte yarar var. şöyle ki şirinler komün olarak köyde yaşarlar, ve bu köyde para geçmez, herkes emeğinin karşılığıyla ya da bazı şeyler alır. herkesin görevi bellidir. ideal komünizm ve sosyalizm düşüncenin tatlı tatlı işlenmesi amaçlanıyor sanırsam, her neyse, şirin babanın kırmızı olması bir komünist liderden ve gargamel de aslında kilisenin baskısı, gargamelin kedisi azman ise kapitalist düzeni temsil etmektedir. şirine, gargamel tarafından dirliği düzeni bozsun diye köye yerleştirilmiş bir seks objesidir aslında, çünkü her şey de olduğu gibi, seks gene satar. ama öyle işlemez işler burda. neyse son olarak şirinlerin orijinal adı "smurf" olup, sanırım bu da komünizmde bir şeye karşılık gelen bir cümle öbeğinin kısaltması oluyor yamulmuyorsam.
stv'de yayınlanan versiyonu insanı dumurdan dumura sokan çizgifilm. yukarıdaki entriyi okuduysanız, o ideolojiyle yaratılmış bir çizgi filmin stv'deki versiyonunda ateş başında dönerek o meşhur şirinler şarkısını şirinlerin "hak la ilahe illalah allahu ekber" diyerek söylediğini veya +"şirin baba nerede?" -"camiye gitti", +"eyvallah" şeklinde bir diyalog gördüğünüzde kavram karmaşası yaşamamanız imkansıza yakın...
güçlü şirini çok severek izlediğim propaganda çizgi film şeysi
küçüklüğümden beri izlemeyi çok sevdiğim karakterleri barındıran, komünizm anlayışlı çizgi film.
israil'de gösterime girecek olan filmin afişinden şirine sansürlenmiş ve görseli çıkarılmış. bnei brak kentinde uygulanan sansür daha önce de bir çok kadın için uygulanmış. kadınların reklamlarda, afişlerde görsellerinin bulunmasını uygun görmüyorlarmış.

http://asdilgbti.ayisozluk.com/2017/04/0...
  • /
  • 3