the 4400

2004 amerika yapımı güzel bir bilim kurgu dizisiydi. 4 sezon sürdü ve tam zamanında, baymadan finalini gerçekleştirdi. hala izlememiş olanlar sıraya koyulabilecek dizilerdendir. aynı zamanda heroes dizisinin de babasıdır.

-----------spoiler--------------
1930 lu yıllarda başlayan, dünyanın farklı yerlerinde kaybolan insanların yıllar sonra bir dağın tepesinde aniden belirivermesi ile başlar dizi. bu insanlar geçen süreyle ilgili hiçbirşey hatırlamadıkları gibi hiç yaşlanmamışlardır da. dizinin ilerleyen bölümlerinde bu insanların özel güçleri olduğu ortaya çıkar ve olaylar kızışır.
----------spoiler---------------
genel anlamda çok iyi bir dizi the 4400,fantastik,mistik yanı çok iyi işlenmiş kurgusuyla kendini seyrettirdi bana,ama maalesef ki finali çoğunluğunun aksine beni hiç tatmin etmedi çok yavan kaldı ya da basit öyle bitmemeliydi, koca 4 sezon resmen birden sıfırlandı. keşke o da lost gibi geri gelse dediğim dizilerden bir tanesidir ayrıca.
güzel bir diziydi. ilginç bir hikayesi vardı fakat apar topar bitirdiler, yazık oldu.
tüm zamanların en iyi dizilerinden biri ödülümü verdim ben bu diziye.
dvd sini kiralayıp tek tek bütün bölümlerini izlediğim, çok sevdiğim nadir dizilerdendi. malesef diziyi iptal ettiler ve o da finali olmayan diziler kervanına katıldı. birçok dizi gibi hikaye seattle da geçer ama aslında vancouver da çekilmiştir.