2015 oscar ödülleri

6 Entry Daha
oscardan önceki ödülleri boyhood'un toplaması en büyük favori olmasına sebep olmuştu. fakat sinema birliğinin birdman ve the grand budapest hotel'i oscar adaylığında öne çıkartmasıyla herşey değişmişe benziyor. sonuç olarak sırasıyla en çok ödül alanlar; birdman ve the grand budapest hotel 4 ve whiplash 3 şeklinde olmuştur. boyhood ise tek ödülle törenden ayrılmıştır. en iyi filmi de birdman almıştır.

ödül töreninde öne çıkanlar:

boyhood 'taki performansıyla patricia arquette en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü alırken yaptığı özgürlük ve kadın haklarına değindiği konuşması.

the imitation game 'in genç senaristi graham moore'un uyarlama senaryo ödülünü aldığında " 16 yaşında farklılığından dolayı intihar etmeyi düşünen birisi şu anda oscar alıyor. farklı olun asla pes etmeyin " demesi

lady gaga'nın 50 yıl önce çekilmiş the sound of music müzkalindeki eserleri seslendirdiği parçası. her ne kadar yer yer yaptığı müziği ciddi alınmasa da, şarkıyı 50 yıl önceki gibi seslendirmiş ve harbi müzisyen kimliğini önplana çıkartmıştır.

selma filminin özgün şarkısı olan glory'nin göz dolduran performansı sonrasındaki duygusal tepkiler.

neil patric harris'in sahneye doncak çıkması.