2016 istanbul lgbti onur haftası ve gay pride

terör olaylarından bu yıl katılma konusunda çekimser kaldığımı üzüntüyle itiraf ediyorum.
iptal edildi ama yine de orada olmak bizim elimizde.
demin annemle telefonda konuştum. "ablan yürüyüşe gitmesin" dedi. biraz kızım sana söylüyorum gelinim sen anla oldu. hayırlısı artık.
onur haftasının son günü, yani yarın orada olacağım. yanıma gökkuşağı bayrağı da alacağım. istiklalde dolaşırken her ihtimale karşı yanımda bulunsun. valilik yürüyüş sonrası tüneldeki basın açıklamasını da yasaklamış.
bugün taksim çok renkli. polis baskısı ve valilik yasağına rağmen! ramazanda aşk başkadır. bir ülkede tek bir kişi bile baskı altındaysa, hiçbirimiz özgür değiliz!

mücadele böyle bir şey! önce seni görmezden gelirler, sonra seninle alay ederler, küçümserler, sonra seninle sevişirler, savaşırlar. sonunda yine sen kazanırsın! orada olalım...
dün gece tekyön'e giderken gördüm. çoğu ara sokak ve ana yol kenarları barikatlarla doluydu ve polisler hazır kıt'a bekliyordu. onurun korunmak istendiği bu ülkede vaziyet-i durum ortada. daha da horgürülmüş insanlar olarak görülmemeyi dilemekten başka hiç bir şansımız yok.

(bkz: mühim olan insanlık)
bugün öğlen saatlerinden taksimde yaklaşık 30 büyük otobüs polis mevcuttu. istiklalde caddesinde geyden, lezbiyenden çok polis geziyordu. sivillerin sivil oldukları hiç belli olmuyordu, telsizlerini ceplerine dışta kalacak şekilde takmışlar, ışid sakallarıyla takılıyorlardı öyle. sokak aralarına girerken tip tip bakıyorlardı, acaba bu gay mi değil mi? acaba bu lezbiyen mi değil mi diye analiz etme çabasındaydılar. gazladılar, mermilediler yine. göz altına alınanlar oldu, yabancı basına tehditler oldu. gazeteciler darp edildi. kimseye bir zararı olmayan lgbti'lere karşı tahammülsüzlüklerini yine gördük, yaşadık. bu ülkenin düşürüldüğü durum cidden içler acısı. ama hep diyorum ya, artık bizi görmezden gelmiyorlar. bu bile bir kazanım. savaşa savaşa, sonra sevişe sevişe kazanacağız. sonraki yıllar için onur haftası komitesinin daha iyi aksiyon almasını çok istiyorum. hatta sözlük içinde de gönüllü bir kaç kişinin komiteye katılım sağlamasını bekliyorum. taksim diretmesi, tarih diretmesi olmadan, tüm renklerimizle hep birlikte, kol kola yürüyebilmemiz dileğiyle.
  • /
  • 2