2016 rio de janeiro olimpiyatları

7 Entry Daha
notlarımıza devam edelim...

- yerli yabancı tüm olimpiyat yorumcuları rio'ya neden olimpiyatların verildiğini anlamamış ve sorgulamaya devam ediyor.

- rio'nun sadece plajı ve isa heykelinden ibaret olduğunu artık herkes anladı. zira gösterecek başka yerleri yok anlaşılan.

- hırsızlığıyla meşhur şehir ilk defa sporculara sıçradı. ki bu bekleniyordu. sporcular çantalarına kilit takmaya başlamış.

- olimpiyat köylerinin dandikliği dillere destanmış. özellikle yemeklerin düzensizliği sporcuları yoruyormuş.

- daha önceki yazımda belirttiğim gibi brezilyalı seyirciler olimpiyat adabının bokunu çıkarmıştı. bunlara gazeteciler de eklendi.

- brezilyalı basın mensupları ödül törenleri sonrası eğer vatandaşları madalya almışsa üzerine çullanıyor. ki bu madalya eğer altın değilse komik durumlar ortaya çıkarıyor. garibim altın madalya almış ne foto çeken var ne de ilgilenen. 'ablan star bebeğim' havalarında gezen brezilyalı sporcuları ise hiç saymıyorum.

- halterde silkme koparmanın birleştirilip toplam kiloya madalya verilmesi gibi bazı kural değişiklikleri olimpiyat ruhunun içine etmiş durumda.

- hakemlerden dem vurmazsam olmaz. yanlı demek istemiyorum ama etkilendikleri dikkatli gözlerden kaçmıyor.

actual proof rio'yu istanbul'dan takip ediyor ve aktaracakları bu kadar. trt de neticede buradan takip ediyor, ben etmişim çok mu... hâlâ dişe dokunur bir madalyamız yok. haftaiçi güreş filan var. kısmet bakalım.
2 Entry Daha