ayı sözlük

  • /
  • 17
'' baktığın insanları heteroseksüel diyerek geçme tanı '' mesajı veren alternatif oluşum.

(bkz: dikkat gay çıkabilir)
corona sebebiyle evde kalan sevgili dostlar ayı sözlüğü keşfettiler.

ne de güzel ettiler, aman aman...

fakat günden güne forumdan çok kişisel bloğa dönmeye başladı sözlük.

formata uygun şekilde yazmak bence zor değil; formata uygun şekilde de geyik yapılabilir, kendini ifade edebilir insan evladı.

bu anlamda bir iki örnek gösterilse ve o yönde arkdaşlar mı alınsa içeriye? bilemiyorum bu işler nasıl oluyordu tamamen unuttum.
uzun uğraşlar, emekler, elde olan imkanlarla yapılan ayı sözlükte, yazarların bilgi paylaşımlarını görmek, keyif aldıklarını duymak, hissetmek büyük keyif veriyor bizlere. bu keyifin uzun sürmesi, hiç bitmemesi dileğiyle.
koca bir medfen burası, yazdıklarımız da hüve’l-bâkīli mermerler. bir gün bakıp ya işeyecekler ya da papatya ekecekler. "artık senin mekânın servilik altında bir yermiş" dedirtelim.
açtığım günden bu güne, bana çok şey katmıştır. kesinlikle bir aktivist değilim, kendimi çok geliştirmiş biri de sayılmam. zaman zaman yaptığım hatalar ve agresif davranışlarım için de sözlük kullanıcılarından özür diliyorum. bu sitenin içindeki her görüşten düşünceden yazarın kelimelere cümlelere döktükleri entryler, zirveler sayesinde tanıdığım güzel insanlar bana çok şey öğretti. ki ben eşcinsel hayatımı yaşamaya başlayalı 3 yıl olmuşken, * sözlüğün 2 yıllık olması da bu siteyi iyi ki açmışım dememe sebep oluyor. olmasaydı şeklinde düşündüğümde de birkaç örnek var gözümde. şimdi ben gibi bir çok kişiye bir çok şey katan bu site umarım bir şekilde yayın yapmaya ve yeni yeni bir çok lgbt bireye destek olmaya devam eder.
hatrı sayılır online yazar görünüyor orada. acaba off olmayı mı unuttular. kim bilir? eskiden gak deseniz eskiyi basan bir ekip vardı. onlar da yok, özledim cidden. arkadaşlar arada hayat belirtisi gösterin. sex yine yaparsanız, ben yapmayın demiyorum. fakat sözlüğü de canlı tutalım yahu.
hani böyle yaz tatilinden sonra sınıf arkadaşlarını sıranı falan özlerdin ya bu 3 günlük ara öyle bir özleme oldu benim için
burası bir "tutku" ve "utku" noktası!
burası bir "paylaşım" yeri; ama koz paylaşımı değil, hayat paylaşımı!
burası bir "dayanışma" mekanı; ama "kapışma" hiç değil!
burası bir "direnme" noktası, birbirimizden "iğrenme" değil!
burası bir "gelişim" merkezi, sadece "yiyişim" için değil!
burası bir "örnek duruş" sahası, "ördek vuruşu" değil!
çünkü, burası, bizim var oluş sahnemiz, asla yok oluş değil!!!!!!!
laf sokayım derken kendi kendini rezil eden, adeta güne gidip ilgi çekmeye çalışan hanım teyzeler gibi orada burada elinde çayla çar çar öterek reel hayatındaki sosyal eksikliğini acı bir yakarış ile tatmin etmeye çalışan yazarlar ile dolu platform. insanlara bir şeyler katmaktan, çevresine kendi değerlerini tanıtmaktan, yardım etmektense `kendimi nasıl tepede tutarım da herkes beni konuşur.. daha fazla dikkat çekmeliyim, o zaman yazarlara laf sokmaya çalışayım` formatlı hareketleri ile `denemeye devam` dedirtirler.
istanbul burnumda tüterken, hangi hamam açık, hangi hamam kapalı diye googlelarken bulduğum sözlük. bir kaç başlığa bakayım dedim, mizah gayet yerinde. genel olarak sığır zihniyetli, düşük profilli ayıların olduğu bir ülkede, mizahtan anlayan ayıların da olduğunu görmek beni şaşırttı. nerdeymişsiniz siz yıllardır? nerelerde saklanmışsınız? yoksa kolay av olmak için yıllarca kezban rolüne mi büründünüz? beni mi kandırdınız? ne çektim ben de...
şaka gibi. takip ettiğim yazılarını okumaktan keyif aldığım arkadaşlarım an itibariyle yok. ne ara bu kadar tahammülsüz olduk; ben dahil birçok yazar bir açıklama bekliyoruz. kim neden uçurdu arkadaşları?
artık "yazıyorum ama yarın silinir mi acaba?" korkusu yaşamadan yazabileceğimiz yeni ayı ve ayı severlerin sözlüğü. hoş geldik.
tüm eşcinsellerin ve biseksüellerin sahip çıkması gerektiğini düşündüğüm oluşum.
özellikle son 1 haftadır;

(bkz: ömrümü yedin ömrümü)

neyseki normal düzenine kavuştu diyebiliriz.
bundan sonra interaktif sözlükler sıralamasında yerlerini alacak olan sözlük.

(bkz: türkiye nin interaktif sözlükler sıralaması)
en sevdiğim bilgi paylaşım mekanı olma yolunda oldukça hızla zirveye çıkan sözlük. sözlükte gayet elit bir yazar kitlesi var, farklı konularda uzmanlaşmış onlarca yazar. bir araya gelindiğinde adam gibi sohbet edilecek onlarca keyifli insanı içinde bulunduran sözlük. bu gün ayı sözlük ikinci taksim zirvesinde aldığım keyif anlatılamaz boyuttaydı. kafamda bir çok şey var aslında, ayı sözlüğe bağlı olarak ayı chat gibi, ayı sözlük görseller gibi, ayı sözlük fotograf klübü gibi, ayı sözlük zirvetör gibi, ayı radyo gibi. ayı sözlüğün ilerde tamamlanacak olan logosundan t-shirtler, hediyelik eşyalar yaptırmak gibi. bunları yapmak için cebin sağlam olması ve teknik açıdan profesyonel birileriyle çalışmak şart. ayı sözlük bu sert esen rüzgarlar arasında nereye savrulacak bilemiyorum lakin bildiğim birşey var, ayı sözlük ten vazgeçmediğimiz sürece o da bizi yalnız bırakmayacak.
bir arkadaşım sayesinde haberdar olduğum ve kesinlikle kendimi ait hissedeceğim sözlük.
yokluğunda büyük eksiklik hissettim. fazlasıyla alışmışım, açıldığı anda içimi bir huzur kapladı.

(bkz: şuan ağlıyorum biliyor musun)
2011 yılının ekim ayında yazdığım (bkz:#13595) numaralı entrymden sonra neler değişmiş bir bakalım.

ekim 2011

alexa dünya sırası: 7,891,960

alexa ülke sırası: 78,648

----------------------------------

ocak 2014

alexa dünya sırası: 1,400,086

alexa ülke sırası: 15,452



sabun tozu sana bizden iyi gelecektir üzme canını. ayrıca dışlanmışlığını farketmen için 5 yıl hiç yeterli bir süre değil. dışarıda güzel bir hayat diliyorum senin için biz semtin çocukları tiner koklamaya devam.
  • /
  • 17