ayı sözlük

yeni üye oldum.
profilime tıkladım ve '' sözlük kezbanı'' gibi saçma bir tanımla karşılaştım. neyse demek ki burasının ritüeli bu. mazoşist ve reddiyeci bir yapı mevcut sanırım.
tanım yapalım: ibnelerin fantezi mekanı.

ha derseniz ki burada ne işin var, cesurca cevap vereyim : birinizin tadına bakacağım ahahsahsaf..
merhaba. ben bu siteye üye olalı 5 yıl olmuş. hala dışlanmaya çalışmam tuhaf geldi. akp'li ve mhp'li lise arkadaşlarım bile benim ateist olduğumu bilmelerine ve eşcinsel olduğumu tahmin etmelerine rağmen, 1 yıl sonra aralarına almışlardı. ama bu sitedekiler, dışlanmışlığın ve yalnızlığın vermiş olduğu psikolojik rahatsızlıktan dolayı sanırım, bir türlü varlığımı kabul edemediler. gerçi istenmediğim, daha önce söylenmişti. ben burası için her şeyi yaptığımı düşünüyorum. önceden farketmemiştim ama bu siteye girince içimde bir olumsuzluk ve çöküntü oluşuyormuş. neyse, size soğuk ve izole hayatınızda başarılar dilerim.
terör sempatizanlarıyla dolu sözlüktür .

sizi bir konuda aydınlatmak isterim sevgili yazarlar . türkiye bir bütündür ve asla bölünemez . bugün terörist köpeklerinin aldıkları masum canlar yarın karşılarına azrail olarak çıkacaktır bundan hiç şüphem yok . o ahlar ki yakalarınızı bırakmaz .

neyse konuyu daha fazla uzatmadan ;

(bkz: siber ihbar)

sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen profil ve sayfaları bağlantı adresi ve ekran görüntüleri ile şikayet etme olayıdır .
siyasi entrylerde çözüm beklenmemsi ve sadece bugün nasıl olsada birilerine giydirsem sadece yazayım bir sonuç almayım manğıtıyla hareket edilmesi gerçekten ilginç bir yaklaşım olmakla birlikte. hayatımızda sosyal medyanın yadsınamaz bir iletişim ve çözüm olanakları sağlaması gerçegi yakınzamanda dünya siyasi tarihinde gördüğümüz olayları etkilediği varsayıldığında, burada tartıştığımız konuların içinin biraz dolu ve mantık çerçevesinde olmasından yanayım.

eğer siyaset konuşacaksak törelerde bu siyasetin bir ürünüdür. ve o savunduğunuz siyaset yüzünden o töreler çıkmıştır. insanlar ve toplumlar kabuklarını ancak düşünerek, okuyarak, yazarak bir yerlere gelebilir. salyalar saçarak, sen ben kavgasına girerek değil.

burda olmamızın tek ortak noktası olan lgbtt olmamızı unutmadan bu eksen üzerinde konuşulmalı. burda ırkımızdan dolayı değil yönelimizden dolayı varız.

(bkz: sen gelirken ben dönüyordum canım )
duyan geliyor, ışığı gören geliyor. 4 ay sonra bir uğrayayım dedimler, 2 ay sonra online oldum, olmayaydım diyenler. ay valla şaka gibisiniz! siz destek olmamak için şehir değiştirdim yalanı söyleyenler, bırakın da insanlar da size laf dokundursun. bir diğeri de kürtlere, çingenelere kokuyorlar diyerek ırkçılık yapıp sonrasında gelip "sözlük beni geriyor, lanet olsun yaptığın işe, boşa zaman kaybı" diyebiliyor. senin gibi ırkçı zaten olmayıversin sözlükte kayıp değilsin ki! burada olmayışın kazanç. bunun gibi bir sürü örnek. ya var ya önce dönüp kendinize bir bakın, dün gece yarısı burada açılan başlıkları gördü bu gözler. insanlara psikolojik destek vermek için yüksek eğitim görmüş olan biri, burada resmen sanal terör estirdi, küfürler hakaretler yağdırdı. zaten olmayıverin siz bizim aramızda! bırakın allah aşkına! kankalarının dolduruşuna gelen, konular hakkında tek bir bilgi sahibi olmadan haksız eleştiren tiplersiniz! ama evet ben diktatörüm, tam size göreyim ve bu sebeple kimseye bir açıklama yapmayacağım. ehehe

roboski katliamına masraf ve bomba israfı diyeni, 39 kişinin katili olan reina saldırganını savunanı, bana "yattıklarına editörlük veriyorsun, kanıtları da var" iftirasında bulunup kanıt sorduğumda cevap veremeyeni burada barındıracak değilim.* diğerleri de zaten gaza gelip flood, saldırı, hakaret, küfür yağdıran veya kendilerini sildirmek isteyenlerdi. hayhay dedim, şutladım. valla adını siz koyun, temizlikse temizliktir, diktaysa dikta! hiç sıkıntı yok. burası benim yarattığım, cebimden ödediğim, adıma kayıtlı, tüm hakları bana ait olan bir alan, dolayısıyla kararları da ben veriyorum. son kararlarımın sonuna kadar savunucusuyum, arkasındayım. şimdi daha iyi anlıyorum ki uçurmak için çok bile beklemişim. bu kadar net! istemeyen gidebilir, kimseyi burada zorla tutmuyorum. ben durup dururken kimseye küfretmiyorum. kimseye iftira etmiyor, kimsenin özel hayatı ile, çoluğu, çocuğu, eşi, sevgilisi, kolisi ile ilgili ileri geri konuşmuyorum. daha bu sözlüğün kuruluş amacından haberiniz yok, birlikte hareket edebilecek tek girişiminiz, desteğiniz, plan projeniz yok. eleştirmeyi bile bilmiyor, beceremiyorsunuz. toplumun size öğrettiği gibi sadece kendi doğrularınızla tek taraflı davranıyor, ilerliyor, afişe ediyor, yargılıyorsunuz. çünkü burada bulunma amacınız başka, derdiniz başka. şimdi dağılabilirsiniz! şehrin, ülkenin her köşesine dağılabilirsiniz...

sana git diyemem, kal demek gelmiyor içimden!
ne sıkıcı başlıklar açıyonuz la. yok bilmem kimin albümü, yok netflix bilmem ne temalı dizisi. zaten yazmasını sevdiğim yazarlar da yazmıyor artık. yıldönümümü tamamladığıma göre artık bana da yol mu göründü? zaten 7.7.2019'da * bırakma kararı almıştım. artık bi ruhu kalmadı buranın. çok denedim canlandırmayı olmadı. kendi aramızdaki kişisel sorunları buraya yansıttık. olmuyorsa olmuyordur zorlamanın alemi yok. aylar önce - şahsi fikrimce - efsane kadroyduk be. ben, pill, sphynx, uniq, ollg, fez,* paulson, camus, zabel, kuasar... bunlar aklıma gelenler. all-star kadroyduk be. bi daha da gelmez böyle kadro.* *

rorschach - seninle zamanında az çalışmadık değil mi?
nite owl - evet. güzel günlerdi... sonra ne olmuştu.
rorschach - sen... bıraktın.

- watchmen
ismi çok ayrımcı

benim bayansı twinklerim üzülüyor
hatrı sayılır online yazar görünüyor orada. acaba off olmayı mı unuttular. kim bilir? eskiden gak deseniz eskiyi basan bir ekip vardı. onlar da yok, özledim cidden. arkadaşlar arada hayat belirtisi gösterin. sex yine yaparsanız, ben yapmayın demiyorum. fakat sözlüğü de canlı tutalım yahu.
adının neden ayı olduğunu merak ettiğim sözlük oluşumu. kasım ayı interaktif sözlükler listesinde adını makul bir yerde gördüğüm için kaydolmak istedim. ama adının ayı oluşunu sorgulamıyor değilim. çünkü ben bir sözlük kursam adını ayı koymak aklıma en son bile gelmeyebilir. *
girilen hiçbir siyasi girdinin lgbtt özgülüğü yada quree yaşam tarzını savunduğu yada çözüm önerisinde siyasi bir duruşta olmadıgını varsayarsak yapılan siiyasetin sadece etnik köken ve kafa tasıcılık anlayışında kaldığını her aklı selim okur ve yazar görmektedir. bana bu siyasi konjektürde açıklamada bulunun biz lgbtt lerin özgürlü ile ilgili ne gibi bir değişim olacak. diyarbakır da gene bir r.ç olayı yaşanmayacak mı yada istanbul'da bir ahmet yıldız yada izmirde azra olayı olmayacak mı. siyaset her alanımızda var ancak konuştuğumuz konular ve açtığımız başlıklar nasyonal sosyalizm güdümü yerine kendi topluluğumuzun nasıl iyi bir yere gideceği şeklinde olmalı. unutmayım türk, kürt, laz olduğunuz için aileniz tarafında öldürülmez siniz, yolda yürürken bakışlar etnik kökeninizden değil lgbtt olduğunuz için üzerinize çevrilir.
çok yavaş sözlük. hem teknik açıdan, hem yazar bazında. bakalım bakalım mmmmm.
uzaktan sizleri seyrediyorum...

kardeş kavgasına son vermek, biraz da hakiki orospuluk* yapmak için yine aranıza geldim.

eliniz ayağınız rahat dursun ağzınızı yırtarım!
yeterince özgürlükçü ve lgbt bireyler için yararlı olduğunu düşündüğüm canım sözlük. kendimi kabullenmemde büyük bir yeri var. 4-5 senedir takılıyorum sözlükte; homofobisini kusanı da gördüm, yeşilli-sarılı-kırmızılı birtakım grupların ağzından konuşanı da, muhazakar olup gaziye sataşanı da...hepsini kabullendim, insanların ifade özgürlüğüne verdim ama kabullenemediğim ve dark bear'ın yerinde olsam benim de uçurağım yazarlar var: bunlar sözlük kurallarını sistematik olarak ihlal etmeyi kendilerine duruş edinmişler, özgürlükten anladıkları da bu. kendilerince bu şekilde eğleniyorlar. fakat bir söz var, "nerede insan, orada toplum; nerede toplum, orada hukuk". sözlüğün yazarlar ve okurlar için daha kaliteli, nitelikli, sürdürülebilir ve albenili bir ortam olması için kurallara ihtiyacı var. editörken bu kuralları hatırlatmaktan, yazarları uyarmaktan gına geliyordu ve söyledikleri şuydu: "amaaan". bunu söyleyen insanların uçuruldukları zaman da "amaaan" demelerini bekliyorum, herkese sağlıklı günler diliyorum. ayı sözlük özgür bir ortam, özgürce yazın.
editörleri gene kudurmuş.

al sana tanım: içinde kuduruk editörler barındıran sözlük.

oldu mu?
çok tuhaf lgbti üyelerine ev sahipliği yapan sözlük. insanı homofobikleştirir... zaten bifobiklik var, bir de homofobiklik eklenecek şimdi.
kim seni dışladı guzum? herkes kendi havasında hayalinde yaşantısında burada. kimse kimseye garez gütmüyor, gütmemeli. herkes birbiri için sanal konumda burada. belki sanalın verdiği özgüvenle yazdıklarını umursamıyor olabilirler. sana karşı tutum içinde olan azınlığı umursamazsan yada muhattap olmazsan çok da çekilmeyecek yer değil hani. bazı başlıklar yarıyor, bazen içini döküyorsun. o gözle bakarsan ve çok da ciddiye almazsan sanal kişilikleri bence daha güzel olur. yine de sen bilirsin tabi.
ınstagram paylaşımları ile buranın düzeleceğini zannetmiyorum. kokmuş yemekle yapılacak tek şey, onu çöpe atmaktır.
daş düşebülü ayu çıkabülü pehhh
sozlugu kactir birakiyor bu elaman da. sinirleri habire bozuk, sacma salak basliklar acip duruyor. birileri gercekleri soyleyince de sinirleniyor, triplere giriyor. ılginc bir kafa.
  • /
  • 3