vnl 2024

2024 vnl'in ilk hafta maçları antalya'da oynanacak. tüm takımların olimpiyat as kadrolarını öne süreceği enfes maçlar bizi bekliyor. bizim fikstürümüz şöyle:

•15 mayıs - 2. gün türkiye-japonya
•16 mayıs - 3.gün türkiye- hollanda
•18 mayıs - 5.gün türkiye-italya
•19 mayıs - 6.gün türkiye- fransa

rövanş bekleyen japonya ve italya ağızları sulanmış bir şekilde bizi bekliyor olacaklar.
santarelli'ye güvenim sonsuz, biliyorum ki kısa sürede herkesi top'a çıkaracak, seçtiği kadrolarda da kılı kırk yaracağından eminim. umarım ortada aslı-eda'yı görürüz. ilkin-hande ikilisi arasından biliyorum ki santa'nın gönlü ilkin'de o yüzden içim rahat. maalesef formda olmayan isimler var: hande, zehra, gizem örge gibi. libero olarak iyi ısınmış bir ayça ve görev adamı simge var. ben açıkçası milli formayla kızların bambaşka şeyler yaptığını düşünsem de fenerbahçe'de kendinden başka opsiyon olmadığı için hiç dinlenemeyen dolayısıyla formu epey düşük gizem örge yerine ayça aykaç'ın as kadroda denenmesini isterim. zehra ve hande'yi de bench'te izlesek daha hayırlı olur gibi duruyor. bakalım.

milletler ligi 2024 erkekler 1. hafta da antalya'da olacak.
21 mayıs - türkiye - kanada
23 mayıs - türkiye - hollanda
25 mayıs - türkiye - fransa
26 mayıs - türkiye - abd
vnl'in geniş kadrosu birkaç gün içinde açıklanacak. bakalım merakla bekliyoruz. tabii asıl kıyamet olimpiyat kadrosundan sonra kopacak, 13 kişilik kadroya sığmak için kesilmesi gereken isimler olacak. mesela 2 libero gideceğimizi hesap edersek büyük ihtimalle ayça aykaç'ı kesecek santarelli. smaçör pozisyonuna kimleri alacak meliha,derya, tuğba üçlüsünden biri seçilecek mi, formsuz ve kronik sakatlığı olan zehra güneş yerine yasemin güveli'yi dener mi sorularının yanında kesilen isimlerle beraber sosyal medyada santarelli'nin başı epey ağrıyacak. şimdilik kesin isimler; eda, vargas, ebrar, elif, cansu, simge, hande, ilkin gibi duruyor. sultan sezonu bitse de vnl'e olimpiyatlara odaklansak...

şu ana kadar yapılan en önemli vnl olucak. kalan 5 olimpiyat bileti dünya sıralamasına göre dağıtılıcak ve dünya sıralamasının belirlenmesinden önceki son turnuva vnl 2024.

italya, çin ve japonya 2023'de yapılan elemelerden bilet alamamış büyük takımlar aynı zamanda bu takımlar dünya sıralamasından gelmeye yakın olan takımlar.as gelecekleri için büyük ihtimalle alacaklardır.kalan 2 bilet için tayland, almanya ve belçika gibi diğer takımlar mücadele edecek.

vnli her zaman çok severim ve çok renkli bulurum. zaman buldukça izlemeye çalışırım.çünkü genç yeteneklerin ve tayland gibi farklı oyun kurgusu olan takımların korkusuzca çıkıp oynadığı, görece daha önemsiz bir turnuva. chill maçlar da keyifli benim için.

bu yıl işin içine bu kadar önemli bir şey girince çok farklı bir atmosfer bizi bekliyor olucak. vnl havasıyla eleme havası güzel şeyler ortaya koyucak gibi. merakla bekliyorum.
beklenen gün... ve işte 2024 vnl için geniş kadromuz:

s: cansu - elif - sıla - dilay

opp: vargas - alexia - tutku burcu - defne

oh: ebrar - hande - ilkin - tuğba - derya - meliha - saliha - bianka ilayda - idil naz

mb: eda - zehra - aslı - deniz - bahar - bengisu - beyza - kübra - yasemin

l: gizem - simge - ayça - melis

kesilen isimler: buse ünal, neriman özsoy, yaprak erkek, ayçin akyol, zeynep sude demirel, eylül akarçeşme oldu.

kadroya yeni dahil olan isimler: alexia carutasu, bianka ilayda mumcular, idil naz başcan, bahar akbay, deniz uyanık, bengisu aygün.

çok güzel bir kadro oldu. deniz uyanık'ı vnl'de deneyeceğiz. benim gizli favorim, ileride eda erdem ablası gibi bir tek ayakçı olma potansiyeli yüksek, eli kuvvetli bir oyuncumuzdu.
alexia kadroya ilk kez giriyor ben hiç beğenmiyorum kendisini üzgünüm.

kadro süt gibi, pürü pak. ufak tefek pürüzlere takılmamak gerekir.
özellikle ortalarımıza dikkat çekmek istiyorum. zehra kendini toparlarsa ve aslı kalaç'ın oynayası gelirse middle blocker'larımız çok can yakacak. yeni isimlerin kendilerini kanıtlamak için yüzde yüzlerini vereceklerini düşünürsek efsane maçlar geliyor hissediyorum.
bakalım, heyecanla bekliyoruz.