bitch i’m madonna

rebel heart'ın nicki minaj ortaklı parçası.

mdna'da da minaj destekli şarkı yapan madonna bu kez çeversindeki tüm sürtüklere seslenmek istemiş. minaj sevgisi ile dolup taşan şarkıcı, böylece güzel bir hip pop şarkı yaparak idealine ulaşmış oldu.

http://ayisozluk.com/lnk/a6e5e3
madonna'nın sırf nicki minaj ırıspısının ırıspılığından yararlanmak için düette nicki minaj'yer verdiği şarkısı kıvamında parça. onsuz da olurmuş gayet zira tek bir ırıspı yeter bize. rebel heat'ın zayıf halkalarından diye düşündürmüyor da değil hani.
bir kaç gün sonra yayınlanacak klibinde katy perry, miley cyrus, rita ora, nicki minaj gibi isimlerin yer alacağı duyurulan ve resmi madonna kanalında bir kaç tane remiks kaydı yayınlanan parça. bu kadar şöhrete nasıl bir rol biçilecek meraktayım açıkçası. lady gaga ile yaşanan barışma nedeniyle gaga'lı klip olacağı haberi böylelikle yalan çıktı.

madonna feat. nicki minaj - bitch i'm madonna (sander kleinenberg club mix):
bol celebrityli, taylor swift'in bad blood'ının eline verecek gibi gözüken klibi sonunda yayınlanmış, ama tidal'da. şuradan teaser'ı izlenebilir:

http://www.justjared.com/2015/06/17/mado...

yazarın notu: gözü bir türlü doymayan jay z, klipte beyonce bile var allahless utan!
resmi videosu bugün yayınlandı.

"ben de bu kafayı bir gün yaşayabilecek miyim, madonna da bizi görebilecek mi" dememe sebep olan bir klibe sahip şarkı.
her geçen sene madonna'nın biraz daha düşüşe geçtiğinin kanıtı olan şarkı!
profesyonellikten uzak, gereksiz bir şarkıdır. zaten şarkının sözleri en ufak bir şey ifade etmemektedir bence, atlarız gezeriz rahatız kafalarında, okey de, kalitesiz yani. minaj belki kurtarabilirdi, olmamış. hele o bir anda karşınıza çıkan miley cyrus* iğrençliği daha da düşürmüştür seviyeyi. *
"ghosttown" şarkısı eski madonna'ya dönüşün (ray of light zamanları) günümüz sinyallerini veren bir şarkıydı ve klibi de o doğrultuda kaliteliydi. "living for love" da yine kaliteli sayılabilecek ve confessions on dance floor albümüne göz kırpan bir şarkıydı. rebel heart'ın da sızan demo versiyonu şu anki halinden çok daha iyiydi ve onda da bariz confessions havası vardı. lakin gelelim buna ve bunun benzeri olan girl gone wild türevi "bitchy madonna" şarkılarına:

olmamış bence, zaten o dandik klibin aldığı dislike'lardan da belli oluyordur. bu yaşına gelmiş, "queen of pop" olarak adlandırılan bi şarkıcının neden böyle atarlı ergen kız temalarına ihtiyaç duyduğunu anlamak güç. kimisi diyor ki güç gösterisi, halen piyasada tekim imajı vermek. lakin burada da yanılıyor; çünkü müzik dünyası artık çok çeşitli ve herhangi birini bir diğeriyle kıyaslamak anlamsız. ya da tüm olup bitenin farkında ve kimseyi sallamıyorum imajı da vermek istiyor olabilir. sonuç olarak bu dandik bitchy havalarını bırakıp * ghosttown, masterpiece, living for love gibi şarkılarında yakaladığı kaliteyi ağırlık noktası haline getirirse benim gözümde o saygın ve kaliteli pop kraliçesi imajını tekrar kazanmış olur.
bitmek bilmeyen bitch olma çılgınlığının son durağı. umarım son durağı olur; çünkü bu kolaycılık, bu basitlik, bu taklitçilik madonnaya hiç ama hiç gitmemiş. üstelik albüm konseptinin de çok dışında. tamam madonna da taş gibi, gençlere taş çıkartır nitelikte ama onlar ne yapıyorsa aynısını denemek anlamına gelmiyor. hiç olmadı parça ya da klibin içi biraz daha doldurulsaydı.
ne bileyim. sen koskoca madonna. sen bir fenomen. sen bir döneme kılavuz. şu yaptığın müziğe bak. bir de şarkına ve klibine güvenin o kadar az ki reklamı olsun diye bütün ünlüleri klibe topla. living for love ile çok umutlanmıştım. eski günlerine döneceksin sanmıştım. çok yanılttın beni kadın, çok.

(bkz: madonna'ya sesleniş)
madonna'nın bombası. klip ölümüne haz veriyor, şarkıya kliple alışıyorsunuz. ya da işin içinde nicki minaj olduğu için bu şekilde düşünüyorum. nicki'nin kısmında dünyevi bağlarımı koparıyorum çünkü. nicki is my princess.
her ne kadar yıldız kaplan tarzıyla karşımıza çıkmış olsa da bu yaşına rağmen madonna'nın alışın gitmiyorum! buradayım bitchez! ayarı verdiği klip! the kadın! oh yes!

na bu da link;
bart baker parodi videosu yarım yarım yarmaktadır.


4 minutes, frozen, hung up, die another day parçalarından sonra şu sıralar favorim olan madonna parçası. nicki minaj ile dueti gimme all your lovin'den daha başarılı. bitch she is madonna! you gonna love this.
madonna'dan başka meryem ana'nın da söyleyebileceği bir ifade ama o bitch der mi bilmem.
madonna'nın ölüm fermanıdır.