eurovision 2023

ilk yarı final 9 mayıs, ikinci yarı final 11 mayıs. final 13 mayıs'ta gerçekleşecek. 2022 yarışmasını ukrayna kazanmıştı, rusya savaşı sebebiyle ingiltere'de liverpool arena'da gerçekleşecek.
bu yılın beğendiğim şarkıları,
israil,
finlandiya,
avustralya,
avusturya,
ermenistan,
litvanya,
isviçre,
kıbrıs,
belçika,
almanya,
moldova,
estonya,
letonya

bahislerde isveç ve finlandiya yarışıyor. onları ise fransa, ukrayna, norveç ve ispanya takip ediyor.
çek cumhuriyeti bir şey yapamazsa oturur ağlarım
fransa en azından dinlenebilir bir şarkı yapmış.
favorim belçika. umarım 1. olur.

klipteki vogue dansı için madonna story de atmış aylar önce vay vay.

eurovision 2012 de olduğu gibi yine isveç loreen ile yine kazandı. kadın kazandı. olur da yine katılırsak biz de sertab erener'i gönderelim madem. israil ve estonya'ya yazık oldu.
loreeni görünce kesin alır demiştim ama şarkı 2012 de kazandığı (bkz: euphoria) kadar alıp götürmedi beni. belçika, israil, finlandiya, sırbıstan, kıbrıs, isviçre; litvanya; norveç ve fransa ilk 10 şarkımdı isveç ile birlikte ama isveç kesinlikle birincim değildi. o yüzden yok hükmümdedir. (bu entry seçim sabahı sonrası girilmiştir.) kaldı ki halk oylaması ile jüri oylaması da birbirinden farklı olmaktadır. işin şov kısmına bakıldığında mayıs ayının 3 gününü whatsapp gruplarında puanlamalar yaparak geçirmek güzel olmuştur.
evde arkadaşlarımı çağırıp geleneksel eurovision partimi yaparak izlediğim yarışma oldu. yarışma tr saatiyle 10'da başladığı için öncesinde yedik içtik, sonra da muhabbet sardı ve arkadaşlarım yarışma başladığı halde bi susmak bilmedikleri için biraz piç oldu ama gene de sonuna kadar izledik.

yarışmada şarkıları ilk kez dinlerken çok sevemiyorum ama sonrasında döndürüp döndürüp dinledikçe keyfi çıkıyor. bu sene de böyle oldu, 2 haftadır bütün şarkıları dinliyorum ve çok güzelmiş yaw bu sene.

ben de en çok finlandiya abiyi sevdim. şarkı acaip gaz, gym'de takılırken çok fena gaza getiriyor hemi de. sahne şovu da açık ara en iyisiydi.

onun dışında neredeyse tüm şarkıları dinleye dinleye sevdim. moldova, izlanda, malta, litvanya, estonya, hollanda, kıbrıs, sırbistan, letonya, ingiltere, gürcistan, danimarka, avustralya, ispanya, norveç, isveç, slovenya, çekya, isviçre, hepsi çok güzeller.

bazı çok güzel şarkılar finalde niye yoklar diye şaşırdım, şarkı şahane ama sahne performansları kötüymüş meğersem. spotify'dan dinleyince sorun olmuyor.

belçikalı gey abi beni açmadı. italyan yakışıklısı çok bayıktı. almanya'nın metal müziği beni açmıyor. hırvatistan da troll şarkısıyla oldukça kötüydü. romanya da bayağı kötü.

daha uzun süre dinleyecekmişim gibi görünüyor bu şarkıları.