eurovision 2024

tüm şarkılar netleşti. hırvatistan der susarım.
bu seneki şarkıları tırt olan yarışma.
yunanistan veya italya kazanmalı.
provalar sonrası gürcistan'ın da favori olması gerektiğini savunduğum yarışma, yine elenirlerse hiç katılmasınlar bir daha yazıktır.
hollanda'ya da yükselmeye başladım, dinledikçe çok da kötü değilmiş aslında bu yarışma şarkıları ancak eski eurovision şarkıları kadar da beni bağlamadı hiçbiri.

ve sen finlandiya, sana halen kızgınım bunu seçmeyip palyaço gibi bir şarkı yolladığın için.
bu sene en çok dinlediğim şarkı oldu, sözleri ve melodisi insanı içine çekiyor gerçekten, haftaya eurovision sahnesinde yarışmayacak olmasını şaka olarak kabul ediyorum.
şarkıları birkaç kez dinleyince hırvatistan dışında finlandiya, almanya, yunanistan, ermenistan ve hollanda da radarıma girdiler. eurovision haftasına girdik, salı ilk yarı final, perşembe ikinci yarı final, cumartesi de final.
bu akşam 1. yarı finali gerçekleşecek olan yarışma.
15 ülkenin kıyasıyla mücadelesiyle 5 ülkeye veda edeceğiz.
benim ise sırasız olarak finalistlerim kıbrıs, litvanya, irlanda, ukrayna, polonya, hırvatistan, slovenya, finlandiya, portekiz ve lüksemburg.
sırbistan, izlanda, moldova, azerbaycan ve avustralya elenmeliler, bence polonya yerine sırbistan, slovenya yerine de izlanda veya azerbaycan gelebilir, provaları vs izlemedim, tüm performansları görünce zaten kimin çıkıp kimin çıkamayacağı belli oluyor.
tek dileğim avustralya, izlanda ve moldova'nın finale kalıp birilerinin hakkına girmemesi, bu üçlü dışındaki herkes ucundan da olsa finali hakediyor.
1. yarı final için litvanya, kıbrıs, slovenya, lüksemburg ve irlanda favorimdi hepsi elemeyi geçti. çok kötüler elendi gitti şükür. tabi gönlüm yarışmayı hala ispanya kazansın istiyor orası ayrı.
2. yarı final için estonya, gürcistan, malta, isviçre ve avusturya favorilerim. yine çok kötü şarkılar da var dayanılması zor.

avusturya, estonya, isviçre ve gürcistan sınavı geçti malta'nın elenmesi üzdü.
canlı sahne performansları ile birlikte isviçre, norveç ve ispanya da ilgimi çekti.
favorilerim sırasıyla;
hırvatistan
isviçre
hollanda
norveç
ispanya
yunanistan
gürcistan
almanya
finlandiya

ikinci yarı finalde sertab erener'i izlemek de keyifli oldu. katılmasak da eurovision tayfası tarafından türkiye'yi çok özledik mesajlarına bir karşılık oldu bu performans.
ingiltere'nin performansı sonrası verilen kısa molada yapılan skeçte madonna vogue sempılları ve strike a pose dansı kullanıldı. vogue'nin ekmeğini daha kimler kimlerrrr yiyecek yarab!
ilk üçüm hırvatistan, isviçre ve hollanda'ydı. hollanda'nın diskalifiye edilmesine üzüldüm elbette, ilk üçte yer alacağı kesindi. isviçre yarışmayı kazandı, halk oylamasında 1. olan hırvatistan yarışmayı ikinci tamamladı. isviçre halk oylamasında 5. olmasına rağmen juri oylarıyla birinciliği kazandı. 22 ülkeden 12 tam puan alan, tüm zamanların en fazla 12 puan alan şarkısı oldu. jurinin de çok adil olduğunu düşünmüyorum, yarışmanın da çok adil olduğunu düşünmüyorum. savaşın olduğu ülkeler halk oylamasında en çok puanı aldılar. ukrayna yıllardır savaş sebebiyle çok yüksek puanlar alıyor da, israil tüm yarışma boyunca bu kadar protesto edilmişken bu kadar yüksek oy almış olması da oldukça düşündürücü. burada sanırım "20 yaşındaki şarkıcının ne suçu var" düşüncesi insanları oy vermeye itiyor, veya başka bir oyun var. sonuç olarak birincinin de ikincinin de şarkısı başarılıydı. olaylı bir bir eurovision serüveni bu yıl son buldu. 2025 yılında bakalım neler olacak.
berbat bir yarışmaydı, 68 yarışmanın en kötüsü diyebilirim, isviçre’nin kazanması bir miktar her şeyi kurtardı tabi ki.
hollanda’nın diskalifiye edilmesi başlı başına bir saçmalıktı, justice for joost!!!
adil olmasada artık katılmamız gereken yarışma.bizde ortayı bulamıyoruz ya çok ciddiye alıp ülkede tanımayan kalmamış ünlü şarkıcıları gönderiyoruz yada görmezden gelip hiç katılmıyoruz.etek giyen şarkıcı kazandı diye kuduran homofobikleri izlemekte ayrı bir keyifli oldu.