meyve ve sebzeleri bir yıkarken suyu tasta kovada biriktiriniz sonra bu suyu tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra kullanınız, bu su ile balkon yıkayınız veya evinizde ev bitkisi varsa ona dökünüz.
çamaşir makinasının son durulama suyunu alıp bununla evde yer silme gibi temizlikte kullanınız veya balkon yıkayınız.
bahçéniz varsa çimen ekmeyiniz ve çimen sulamayınız. buna öncelikle uyması gerekenler belediyelerdir . herifler etrafı yeşillendirmek diyince çimen anlıyor ve her bos buldukları yere çimen ekiyorlar ve bu çok yanlış . çimen en çok sulanması gereken bitkidir. bunun yerine ağaç ekilse ne iyi.
+ klimadan çıkan suyu muhafaza edebilirsiniz. çiçeklerinize, evinizdeki temizliğe, ütünüze falan kullanabilirsiniz, hem kireç de içermediğinden, daha iyidir.
+ makarna suyunu dökmeyin. o suyla, çorbalar yapabilirsiniz.