tüm dünyası eşcinsellik olanlar

doğrusu:

bütün dünyası cinsellik olanlar

siz hiç bütün dünyası heteroseksüellik olan birini gördünüz mü? göremezsiniz.

işte bunlar hep içselleştirilmiş homofobi.
var böyle insanlar. tumblr kullandigim zamanlar escinsel temali bir blogun postlarini baya seviyodum sonra mesaj atmistim blogun kullanicisiyla tanismistim, sonra o kişiden benim bloguma goz atmasini istemiştim. o da ben geyim diye cevap vermişti. ben de ne alaka olduğunu sormuştum. o da ben tamamen yani tamamıyla geyim diye cevap vermişti yani "tamamen gey olmak" diye bişey olduğunu ve bu olununca eşcinsellik disinda hicbirseyle ilgilenilmediğini düşünüyodu sanirim, garipti biraz.
içe kapanıklardır ve hiç ilişki yaşayamazlar.
bir de böyle olduğunuzu düşünen heteroseksüel arkadaşlarınız vardır. hayatınızın merkezindedir sanki cinsel kimliğiniz. oturduğunuz ortam bar, sinema, kampüs, ev neresi olursa olsun gay olduğunuzu öğrendikten sonra bir şekilde çeşitli eşcinsel atraksiyonlar, espriler yapmaya başlarlar. bir süre eşcinselliğin "janeeeem naaaapııyosuuuun" la başlayan, tanga giyen, sürekli gözleri fır fır sevişecek birini aramaktan ibaret olmadığını, kendi halinde, kaşlarını alıp poposuna ağda yapmayan, hayatta bi şekilde tek başınalığın dezavantajını kavrayıp bununla mücadele eden ve hatta bunu başaran bir çok insan olduğunu anlatmaya çalışırsınız. nafiledir çoğu çabanız ama bir kişi bir kişidir.
ee diye devamını beklediğim önermedir.
insan başkalarına zarar vermediği sürece tüm dünyası istediği ve mutlu olduğu bir şey olabilir. böyle ota boka yargılamamakta fayda var.
çevresel faktörlerle ya da bağımsız değişkenlerle alakalı bence. olanak ve imkan olsa bu kabuklarını kıracaklarına eminim.
insanlar kendilerini bir yere ait hissetmek isterler. kabul edin ya da etmeyin bu dönemin modası bu ve sonuçları da ortada. homofobik değilim hiç birinizin tercihi umurumda değil ama günümüzde eşcinselliğin arkadaş ortamı kanserlerinden biri olduğunun sizler de farkındasınız.
not: biseksüel sevgilisi ile çeşitli çılgınlıklar yaşamış birey.
hayatlarındaki tüm sorunları eşcinsel olmasına bağlarlar. eşcinsel olmasa hiçbir derdi olmayacaktır. kendini kabul edememiştir. iki kelime laf etmek istersin lafı evirir çevirir eşcinselliğe getirir ortamı kötüler, eşcinsel olmasak şöyle böyle olurdu der. iletişim kurması çok zor.
bütün dünyası seks olanlardan bir farkı yoktur.
kökünde homofobinin olduğunu düşündüğüm bir durumdur. fakat heterofobi de kısa süreli katkı sunabilir.

şöyle ki;
yalnızca eşcinseller ile diyalog kurmak ve sosyalleşmek şeklinde kendini gösterebilir. bu halde kişide heteroseksüel topluma bir tepki olduğu düşünülebilir. fakat bu tepki dogal degildir ve kisa surmesi beklenir.

ancak kronikleşmişse bu halde kişi eşcinsel olmasından kaynaklı bir dışlanma korkusu içindedir. cunku escinsellerin dislanmasini kendisi benimsemistir ve bunu asma gayretini anlamsiz bulur.

her heteroseksüel homofobik eylemde bulunmaz. kişi bunu goremez ve kendisini asamazsa bu durum heterofobi olarak sanilsa da aslında homofobidir. korkunun temeli eşcinselliktedir. kisi o kadar homofobiktir ki ve bunu da icsellestirmistir ki heteroseksuel topluma adim dahi atmaz ve bunu kendi icinde mesru kılar.

boyle olunca da iyi bir hayat yasayamaz. çünkü toplumda heteroseksuel agirlikta bir yapi vardir. ve kisi sosyal olarak kendini besleyemez. bu da egitim, is, saglık, ekonomi, aile her türlü kisiye mutsuzluk olarak yansır.

boyle bir durumda keske escinsel olmasaydim hatırlanması da normaldir. ama dedigim gibi sorunun kokeni eşcinsel olmak degil kisinin eşcinselligi bir bocek olarak gormesi vardir.
ne bilim eşcinsellğini fazla dillendiren insnalar çok garipler yani tamam abi bende eşcinselim ama benim klavyem de e yazınca elma çıkar seninkinden eşcinsellğin 50 tonu çıkar ⏏
bence insanın hayatının merkezine neyi koyduğu sadece kendisini ilgilendirir.
durumu anlamamak, kendini topluma entegre edememek, normallesememek ile doğru orantılıdır. kişinin desteklenmesi, hobi kazandırılması, farklı alanlarda yapabilecekleri konusunda özgüven geliştirmesi konusunda telkin edilmesi gerekmektedir. eşcinsellik normaldir. kişi kendi normalini ozumsemelidir.
anlamakta zorlandığım durum; bir konuya ilgin olmasını, daha fazla bilgin olan bir konu olmasını anlarım ama ne eşcinsellik ne cinsellik ne de başka bir konunun tüm dünyan olmasını anlayamıyorum. otursak karşılıklı ne konuşup, ne paylaşırız başı ve sonu aynı konuda bir sohbette?
kişinin normalliğini kabul etmemesi durumudur. bu bireyin,çevresindeki normallik algısıyla kendi normalini oluşturmasının zıtlaşmasıdır. bu da kişinin defense mekanizmasını açmasına yol açar ve oraya odaklanır kendi gerçeklerini yaratırsa (doğru bir şekilde) bu algının dışına çıkabilir bu yüzden sabit fikirlilikten ve subjektiflikten kurtulmak gerekir.
  • /
  • 2