vnl 2024

24 Entry Daha
süreç daha kötü yönetilemezdi herhalde. baştan aşağı rezillik dolu bir vnl oluyor.
en başa gitmeliyiz, sırf antalya'da başladığımız için seyircinin karşısına "ben şampiyon takımımı çıkaracağım" diyen hamaset dolu bir federasyon. üstelik kendini kanıtlama ihtiyacı olmayan olimpiyat bileti olan bir takım için. ilk hafta hep aslarımız çıktı. gerek var mıydı? özellikle fenerbahçe ve eczacıbaşılı oyuncuları sahaya sürmeye gerek var mıydı?
yedek takımla çıkılmalıydı, sadece gençler oynatılmalıydı. pasör dilay ortalarımız yasemin deniz op'miz alexia tutku burcu smaçörlerimiz derya bianka ilayda saliha olmalıydı. ama sırf halka şov yapacağım diye lig sonrası dinlenememiş oyuncuları sahaya attılar resmen. ne oldu? zehra fransaya blok yapacak diye sakatlandı, olimpiyata yetişecek mi soru işareti. ilkin sakatlandı ve olimpiyatta hande aksarsa mecburen ilkin alınacak, maç eksiği olacak ve nasıl dönecek dönebilecek mi soru işareti. hande sakat, eda hala istenilen seviyede değil. tüm sene kendi takımında tek oynayan oyuncu olmak zorunda kalan ebrar'ın üstünden tır geçmiş gibi. elimizde benchte çürümeye terk edilmiş ve vargas'a top atamazsa kenara alınacağını bilen özgüvenini yitirmiş bir cansu-ki brezilya maçında gözyaşını sildiği bir sahne var beni paramparça etti- , gençliğinin ve tecrübesizliğin bir sonucu olarak as olmanın ağırlığını kaldıramayıp altında ezilen bir elif, blok yapamayan ortalar, derya hariç hücum gücü dipte smaçörlerimiz kaldı. ki derya'da sağ olsun aldığını vermeden sahadan çıkmıyor.
sırbistan oyunları çözülmesin ve sakatlık olmasın diye as kadrosunu olimpiyata kadar kampa aldı. italya ilk hafta en önemli silahlarını -egonu sylla fahr degennaro- dinlendirdi. amerika aynı şekilde... olimpiyat senesinde türkiye hamaseti katilimiz oldu maalesef. vnl ilk iki hafta tüm maçları kaybetsek diğer haftalar aldığımız puanlarla zaten yine zirveye geçerdik. şu an ne olacak bilmiyorum. voleybolda altın neslimizi bulup bu denli karanlıklara gömmek zorunda olmak çok üzücü. gelelim federasyonun altın sözüne... eyy makif, sen kimsin ki böyle bir söz veriyorsun? bakın voleybol tarihimizde 3 defa olimpiyata katılabildik biz. 2012, travma bırakıcı şekilde elendiğimiz 2021 ve 2024. karşımızda ise sayısız madalyalı brezilya, çin, abd ve italya var. neyimize güvenilerek verildi bu söz hiç anlamıyorum.

ilk iki hafta rotasyonumuz şöyle olmalıydı:

pasör: dilay - sıla
çapraz: alexia-tutku burcu
orta: deniz-yasemin-bahar-beyza
smaçör: derya-saliha-bianka ilayda-ilkin
libero: ayça-melis

sonra finallere aslarla girilebilirdi. ya da bu takım tuttuysa buradan da devam edilebilirdi.
şu anki tek isteğim bir sakatlık olmadan şu vnl'den kurtulmak. elenmek zerre önemli değil, eğer oyuncular böyle suratsız çıkacaksa umarım çeyrekte elenirler de tatil süreleri biraz daha uzar. yoksa hiç şansımız yok maalesef.
26 Entry Daha